Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:15

Aleksandar Bundalo: Ne želimo samo da učestvujemo

Srpski bob tim u Sočiju će predvoditi iskusni pilot Vuk Rađenović, a svoj debi na Zimskim olimpijskim igrama imaće Aleksandar Bundalo u ulozi kočničara/gurača. Bundalo za B92 kaže da deli Rađenovićev optimizam da naš tim može među 15 najboljih na predstojećim Igrama i ističe da će mu pomoći njegovo iskustvo.

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Već sada se oseća tenzija i velika odgovornost, pošto smo nas dvojica u ekipi, jer se nismo plasirali u četvorosedu. Kada smo zajedno pozitivnije razmišljamo, bodrimo se“, rekao je Bundalo za B92.

Bundalo ističe da on i Rađenović ne idu u Soči samo da bi učestvovali, već i da ostvare dobar plasman.

Vuk je učestvovao na Igrama u Solt Lejk Sitiju i Vankuveru i jedan je od najiskusnijih pilota u Evropi u ovom trenutku. Svakako da njegovo znanje i iskustvo dosta znači. Nadamo se prvoj polovini, da prođemo među 15 najboljih, tako da za nas nije uspeh samo učešće na Igrama. Želimo dobar rezultat“, naglasio je Bundalo.

Svi znaju šta je uloga pilota u bobu, a Bundalo je pojasnio šta je njegov posao.

Da se ostvari što bolji start, odnosno eksplozija na startu. Treba da se gura što brže i što jače, da se u toku vožnje ne ometa pilot i da se u bobu ne oseti pomeranje tela, jer to utiče na postignuto vreme. U finišu Vuk izdaje komandu da se koči i tada se ja podižem iz boba i povlačim kočnice“, ističe član srpskog bob tima.

Svi timovi će pre glavnog takmičenja imati deset vožnji da se upoznaju sa stazom u Sočiju, a na pitanje da li će to biti dovoljno Bundalo kaže:

Dovoljno je jer Vuk poznaje sve staze, kočničaru je pet dana dovoljno da se upozna, da vidi dokle treba da trči, kada treba da uskoči u bob i da oseti stazu, da zna gde su udari, da ne ometa pilota“.

Zanimljivo je da je Bundalo prvak Srbije u skoku u dalj, a upravo zbog svojih atletskih sposobnosti je i dobio priliku u bob timu.

Dugo sam u atletici, prvak sam države u skoku u dalj. Na tim takmičenjima me je i selektor zapazio i pozvao me je na testiranja na poligonu. Bio je zadovoljan i uvrstio me je u ekipu za Igre u Sočiju“, rekao je Bundalo.

Zahvaljujući Igrama u Vankuveru u Srbiji se povećalo interesovanje za bob, a iako je sama staza u ovom trenutku verovatno nerealna, postoji način da taj sport još više zaživi u ovoj zemlji.

Staza je prevelika želja, dovoljan je mini poligon, koji može da bude od tartana, ne mora da bude od leda. Dosta je realno, samo treba naći nekoga ko će to da podrži“, rekao je Bundalo za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve