Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.02.2014.

17:39

Nevena Ignjatović: Težim ka najboljih 30

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović u ponedeljak će se pridružiti timu Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, koje dočekuje puna samopouzdanja. Ignjatovićeva je za B92 rekla da se nada da će iskoristiti iskustvo stečeno na jakim trkama od početka ove sezone i da bi plasman među najboljih 30 za nju bio veliki uspeh.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Ignjatovićevoj će Igre u Sočiju biti druge u karijeri, a na prethodnim, u Vankuveru pre četiri godine, bila je najbolji pojedinačni takmičar iz Srbije, zahvaljujući 32. mestu u slalomu.

Osećam se sjajno, spremnije i zrelije u odnosu na Olimpijske igre u Vankuveru. Jako brzo su prošle poslednje četiri godine, ali sam puno togla prošla u tom periodu. Mnogo se radujem i još nemam osećaj da su Igre počele, kada se budem uputila ka Sočiju postati svesna toga“, rekla je Ignjatovićeva.

Nevena je istakla da veruje da će joj iskustvo iz Vankuvera pomoći u Sočiju.

Definitivno znam šta me očekuje sada. Ono što će mi najviše pomoći su svakako trke koje sam vozila poslednjih sezona. Takmičila sam se na mnogo trka u Svetskom kupu u Evropa kupu i nadmetala se sa najboljim devojkama na svetu. Takođe sam pokazala da mogu biti jako brza. Okruženje u kojem ću se naći neće biti nešto novo za mene, samim tim očekujem da mi to neće stvoriti bilo kakav pritisak“, naglasila je srpska skijašica.

Ignjatovićeva će u Sočiju skijati slalom i veleslalom, a trke je očekuju tek u poslednjih nekoliko dana Igara.

Trudim se uvek da se fokusiram na stvari koje će da me dovedu do rezultata, očekivanja i preveliko razmišljanje može da stvori pritisak. Potajno ću imati i uvek imam svoje želje. Daću sve od sebe da odskijam najbolje što znam. Rezultat među najboljih 30 za mene bi bio uspeh, svako mesto više ka vrhu bi bilo još bolje, naravno. U skijanju se stavlja akcenat na 30 najboljih na svetu, težim ka tome da se nađem tu“, istakla je Nevena.

U odnosu na prethodne sezone, Nevena je pred Soči učestvovala na velikom broju jakih trka i kaže da se oseća opušteno u tom okruženju.

U tom okruženju se sada osećam opušteno i nemam nikakvu dilemu kao na mojim prvim trkama u Svetskom kupu. Ove sezone se to i videlo na mojim nastupima. Skijala sam sa mnogo više samopouzdanja i bila sam blizu ulaska u finale. Nastaviću tim tempom i verujem da će rezultat dođe“, naglasila je najbolja srpska skijašica.

Pored svojim rezultatima, Neveninu sezonu do sada su obeležili i problemi sa Skijaškim savezom Srbije, ali ona ističe da se trudi da to ne utiče na nju.

Ne mogu da ne čujem i ne vidim šta se oko mene dešava, ali trudim se da to ne utiče na mene, da radim to što najbolje znam i postignem što bolje rezultate za Srbiju“, istakla je Nevena.

Za kraj, na pitanje čemu se raduje povodom odlaska u Soči osim samog takmičenja, Ignjatovićeva je rekla:

Osim samog takmičenja, radujem se svemu ostalom. Atmosfera je tamo nešto baš posebno, miris u vazduhu nije isti. Svi su raspoloženi, druželjubivi i to daje posebnu čar toj manifestaciji. Žao mi je što nismo svi u jednom olimpijskom selu, ali nadam se da ćemo imati priliku da posetimo i da se više družimo sa ostatkom našeg tima“, rekla je Nevena Ignjatovićeva za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve