Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

19:42

Rejhan Šmrković: Da krenemo Milankovim stopama

Pored Milanka Petrovića, Srbiju će u muškoj konkurenciji u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljati i Rejhan Šmrković. Rejhan je krenuo stopama svoje sestre Belme, koja je učestovala na prethodnim Igrama u Vankuveru, i za B92 ističe da mu je ona dala vredne savete pred Soči, gde veruje da može među 50 najboljih.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Samim tim što je izborio mesto u timu Srbije u Sočiju za Rejhana je veliki uspeh, ali on ističe da želi da opravda poverenje koje mu je ukazano.

Ovo je za mene veliko iskustvo, ostvario sam svoj san i nadam se da ću ostvariti dobar rezultat u Sočiju i tako opravdati poverenje koje mi je ukazao Olimpijski komitet Srbije. Čini me srećnim što je moja sestra učestvovala na prethodnim Igrama i to mi daje stimulans da mogu da dođem do željenog rezultata“, rekao je Šmrković.

22-godišnji Šmrković pun optimizma dočekuje početak takmičenja u Sočiju, gde će se nadmetati na 15 kilometara, a veruje da svaki postignut rezultat može da mu koristi za dalje.

Da budem realan i iskren, očekujem plasman među prvih 50. Pošto sam ja mlad, nadam se da ću u naredne četiri godine uspeti da budem među 20 najboljih“, naglasio je Šmrković.

Momak iz Sjenice naglasio je da veruje da može da krene putem Milanka Petrovića, koji se poslednjih meseci nalazi u centru pažnje zahvaljujući svojim rezultatima.

Milanko je dokazao da možemo da se borimo sa najboljima, mislim da treba da krenemo njegovim stopama da bismo postizali još bolje rezultate“, istakao je Šmrković.

Rejhanova sestra Belma učestvovala je na Igrama u Vankuveru i dala mu je vredne savete pred njegovo debitantsko učešće na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Savetovala me je da ne treba da imam tremu i da tako mogu da dođem do rezultata koji sam zacrtao, kao što sam ostvario normu za Olimpijske igre“, rekao je Šmrković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve