Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

00:41

Shayba Arena

Sam naziv dvorane „Šajba“ (na ruskom - pak) dovoljno govori o nameni samog objekta.

Dvorana sagrađena 2012. godine ima kapacitet od 7.000 hiljada mesta, a pogodna je i za Paraolimpijske igre.

Izvor: Nemanja Đorđević

Autor:Nemanja Đorđević

Default images

U njoj će biti igrani mečevi hokejaški mečevi, ali i susreti jednog od najpopularnijih sportova na Olimpijadi za ljude sa hendikepom – sledž hokeja.

Sledž hokej je verzija hokeja za ljude sa invaliditetom, a zasluge za stvaranje ovog sporta idu na račun dva Šveđanina. Pomenuti dvojac je 1960. godine patentirao specijalne klizaljke koje se sastoje od sedišta, dve cevi i para klizaljki.

„Šajba“ se nalazi u sklopu kompleksa pod patronatom Međunarodne hokejaške federacij, a pored nje kompleks čine „Boljšoj Arena“ i 'ledeni prsten' namenjen za trening.

Otvorena je 2012. godine, da bi naredne godine bila domaćin turnira 'Četiri nacije“. Za razliku od „Boljšoja“, biće razmontirana po okončanju Igara, kako bi mogla da se koristi širom Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve