Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

14:02

Iceberg Skating Palace

Iceberg Skating Palace ili Ajsberg klizačka palata biće domaćin najboljim umetničkim klizačima i takmičarima u brzom klizanju na kratkoj stazi tokom trajanja Zimskih olimpijskih igara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izgradnja celog objekta, uključujući i privremene radove za potrebe Igara, koštala je oko 44 miliona dolara. Zanimljivo je da je u okviru izgradnje iskorišćeno 15.000 čelika.

Borci za očuvanje životne sredine tražili da se posebno obrati pažnja na okolinu prilikom konstrukcije, a prema rečima organizatora predstojećih Igara, to je i učinjeno.

Prvo takmičenje koje je održano u toj dvorani je bilo lokalno prvenstvo u oktobru 2012. godine. Međutim, Međunarodna klizačka unija je tražila dodatne radove pred veliko finale Gran Prija u umetničkom klizanju u decembru iste godine.

Na Gran Priju, takmičari su istakli zadovoljstvo dvoranom, ali su se gledaoci bunili da im rukohvati zaklanjanju pogled na led u gornjem delu tribina.

Dvorana ima kapacitet od 12.000 mesta, a da je potrebno dva sata za sređivanje leda posle umetničkog klizanja za brzo klizanje i obrnuto.

Posle završetna Zimskih olimpijskih igara, dvorana će biti korišćena ili za klizanje ili će biti pretvorena u biciklistički velodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve