Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

13:47

Vajldu zlato, bronza za Sloveniju

Ruski snouborder Vik Vajld, koji se ranije takmičio pod zastavom Sjedinjenih Država, osvojio je zlato u paralel veleslalomu na Igrama u Sočiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vajld je do zlata došao pošto je u velikom finalu pobedio Švajcarca Nevina Galmarinija. U prvoj vožnji, Vajld je imao 54 stotinke slabije vreme, ali je sve nadoknadio u drugoj, u kojoj je imao dve sekunde prednosti.

Novopečeni Rus je trijumfovao nekoliko minuta pošto je njegova supruga Ruskinja Alena Zavarzina osvojila bronzu u istoj disciplini.

27-godišnji Vajld je odrastao u Vajt Salmonu, u državi Vašington, ali je zatražio rusko državljanstvo pre tri godine.

U borbi za bronzu, Slovenac Žan Košir je pobedio Patrika Buslera iz Nemačke. Košir je na taj način doneo Sloveniji sedmu medalju na Igrama u Sočiju, a zanimljivo je da je njegova zemlja na prethodnim igrama od osamostaljenja osvojila isti broj medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve