Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 16.02.2014.

10:10

Nastavlja se niz povreda u Sočiju

Samo dan pošto je Ruskinja Marija Komisarova polomila kičmu na treningu u Sočiju, dve snouborderke su doživele povrede na istoj stazi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Komisarova, akrobatska skijašica, u subotu je odmah operisana posle pada tokom treninga u Ekstremnom parku Roza Hutor.

Snouborderke u disciplini skikros koriste istu stazu, ali različite delove iste, a mnogi su još ranije upozoravali da je ona veoma opasna.

Norvežanka Helene Olafsen prva je izašla na stazu i posle jednog skoka pala je na leđa, a posle prve pomoći na nosilima je prebačena u medicinski centar. Tu nije bio kraj problemima, pošto je Žaklin Ernandes čak izgubila svest posle pada posle kojeg je udarila glavu u sneg.

Uprkos problemima i velikom broju padova, aktuelna šampionka Mel Riker ističe da je sve u redu sa starem.

Kako vreme odmiče, staza je sve bolja i bolja, mekša je i biće savršena tokom popodneva, kada bude finale“, rekla je Kanađanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve