Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 13.02.2014.

12:46

FIS nije zabrinut zbog skakaonica

FIS je saopštio da su ski skakaonice u Sočiju bezbedne i da se ne planiraju izmene, uprkos tome što su takmičari tokom treninga padali i povređivali se.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Tokom treninga na velikoj skakaonici u sredu uveče, olimpijski šampion u ski skokovima na normalnoj skakaonici, Poljak Kamil Štoh, pao je i skakaonicu napustio s krvavim nosem, pošto su mu lekari zavili levu ruku.

Pre njega povredio se i Rus Mihail Maksimočkin. On je pao i slomio rebra i noć je proveo u bolnici, ali je rekao da nije odustao od takmičenja u Sočiju.

"Nismo zabrinuti. Sigurno je da će ekipe proveravati svaki detalj... Takve stvari se događaju", rekao je portparol FIS-a Horst Nilgen.

Pojedini skakači su se žalili da je veštački sneg suviše mekan i da im to otežava doskok.

"To nije problem, pošto onda ne bismo održali dve runde skokova tokom treninga", dodao je Nilgen.

Tokom treninga u muškoj i ženskoj konkurenciji na normalnoj skakaonici, nekoliko takmičara je palo, a među njima i Norvežanin Anders Bardal.

"Sneg je malo nezgodan u predelu doskoka. Morate da ostanete koncentrisani", rekao je Bardal.

U četvrtak je na programu još jedan trening, a u subotu će se održati takmičenje na velikoj skakaonici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve