Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 13.02.2014.

11:46

Lakša povreda Štoha, teža Maksimočkina

Kamil Štoh, osvajač zlate medalje u ski skokovima na normalnoj skakaonici na ZOI u Sočiju, pretrpeo je lakšu poredu tokom treninga.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Štohu je raskrvavljen nos, a trening je napustio sa bandažiranom levom rukom.

"Posetiće doktora, ali Kamil je u redu“, rekao je trener Lukaš Krušek.

Osim Štoha, povredio se i Rus Maksim Maksimočkin, koji je nezgodno pao i ozbiljnije se povredio, pošto je polomio rebro.

Postoji mogućnost da Maksimočkin i pored ove povrede nastavi da se takmiči. Predsednik Ruske skijaške federacije Aleksandar Uvarov posetio je Maksimočkina u bolnici.

"Obično je potrebno nedelju dana da prođu bolovi, a dve do tri sedmice da se povreda zaleči. Za sada nema naznaka da bi on mogao da nastavi sa takmičenjima. Ipak, sportisti ponekad na svoje insistiranje žele da se nadmeću. Zavisi od njega, njegovog trenera i doktora šta će odlučiti". rekao je Uvarov.

Maksimočkin je posle pada pokušao da ustane, ali je odmah pao, tako da su mu zvaničnici pritekli u pomoć i na nosilima ga izneli sa doskočišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve