Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 18.02.2014.

22:55

Kako izgledaju medalje, a kako halfpajp? (FOTO)

Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju protekao je i 11. dan, a obeležili su ga hokejaški okršaji, takmičenje u akrobatskom skijaju i dodele medalja.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Dan su obeležile takmičarke Južne Koreje koje su osvojile zlatne medalje na u trci na 3.000 metara.

Identičan uspeh doživeo je Amerikanac Dejvid Vajs u halfpajpu, dok su veoma zanimljiv duel odigrale hokejaške selekcije Letonije i Švajcarske

Ovako izgleda srebrna medalja kojom su se okitili švajcarski bobisti Beat Hefti i Aleks Bauman.

U istom takmičenju su se našli i američki takmičari Stiven Holkomb i Stiven Lengton, međutim nisu mogli dalje od trećeg mesta i bronzanog odličja.

Veoma zanimljiv meč odigrale su hokejaške selekcije Češke i Slovačke, a viđen je i standardni hokejaški folklor, malo bokserskih veština nikad nije na odmet.

Hokejaški golmani su često potcenjeni, međutim treba znati i umeti kretati se po ledenoj podlozi sa tolikom opremom na sebi.

A kada golman nije na svom radnom mestu, poziciju mogu da preuzmu i ostali igrači, uglavnom da bi se radovali pobedi, kao što je bio slučaj sa ekipom Letonije koja je savladala Švajcarsku rezultatom 3:1.

Jedan od junaka dana je i Amerikanac Dejvid Vajs, uprkos problemima i padovima uspeo je da zauzme prvo mesto i osvoji zlatnu medalju u disciplini halfpajp.

A da bi stigao do tog rezultata morao je da ima pomoć "redara" koji su se trudili da "kad" u svakom trenutku bude u najboljem mogućem stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve