Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 24.02.2014.

13:11

Putin sportistima: Misija ispunjena

Predsednik Rusije Vladimir Putin priredio je prijem za sportiste svoje zemlje posle Igara u Sočiju i poručio im je da su uspešno završili svoju misiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rusija je na Igrama koje su završene u nedelju osvojila ukupno 33 medalje, od kojih 13 medalja, a Putin je više puta istakao da se nada da će one, uprkos tome što su koštale oko 50 milijardi dolara, probuditi patriotski duh u ljudima.

Uspešno ste ispunili misiju koja vam je bila dodeljena. Rezultati koje je naš nacionalni tim postigao pokazali su da smo iza sebe ostavili težak period u sportu. Sva takmičenja u kojima sportisti brane čast svoje nacije su izuzetno važna. Ali, odgovornost koja je ležala na plećima našeg tima je bila na najvišem nivou“, istakao je Putin.

Putin je istakao da je vraćena stabilnost Rusiji posle problema posle raspada Sovjetskog Saveza, kao i da je svoju reputaciju potvrdio uspešnom i bezbednom organizacijom Igara.

Igre u Sočiju su pokazale novo lice Rusije – moderno i otvoreno“, naglasio je predsednik Rusije, „Mi u Rusiji imamo jedan sjajan izraz koji glasi - Ko ne rizikuje, neće popiti čašu šampanjca. Zato možemo da podignemo čašu u čast našeg zajedničkog uspeha“.

Međunarodni olimpijski komitet je istakao zadovoljstvo organizacijom Igara u Sočiju, koje su protekle bez većih incidenata, uprkos strahu od terorizma.

Putin se našao na udaru i zbog antigej zakona, koji je uveden prošle godine, a po kojem je zabranjena promocija netradicionalnih porodičnih odnosa maloletnicima. Zbog toga su brojne zemlje najavile bojkot Igara, ali niko nije sproveo svoje pretnje u realnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve