Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

15:34

Ole Ejnar Bjerndalen – jedan od najboljih u istoriji

Ole Ejnar Bjerndalen je 27. januara napunio 40 godina pa je tako postao tek treći sportista koji je učestvovao na šest Olimpijskih igara.

Izvor: Maja Nikolić

Autor:Maja Nikolić

Default images

U tom društvu je zajedno sa Austrijancem Alfredom Ederom i Letoncem Ilmasom Bricisom. S razlogom ga mnogi smatraju jednim od najboljih bijatlonaca svih vremena.

Norveška će ove godine imati izuzetno jak muški tim u bijatlonu. Pored Bjerndalena ekipu čine Lars Berger, Emil Hegle Svendsen, Tarjen Bo i Johanes Bo.

Iskusni Norvežanin je veoma brz na ravnom, a ističe se i na brdima. Solidan je strelac, ali generalno je van najboljih 20.

Od 1999, kada je debitovao u Svetskom kupu, osvojio je šest šampionskih titula. Prvo učešće na Olimpijskim igrama mu je 1998. u Naganu. Od tada je osvojio šest zlatnih medalja, četiri srebra i dve bronze.

Zanimljivo je i to da je Bjerndalen 2006. godine postao prvi bijatlonac koji je osvojio trofej u nordijskom skijanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve