Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 21.02.2014.

20:08

Kanađanima finale, Amerikancima Biber

Reprezentacija Kanade drugi je finalista hokejaškog turnira na ZOI u Sočiju, pošto je u polufinalu savladala selekciju SAD.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Kanađani su slavili minimalnim rezultatom, golom Bena na startu druge trećine i potpuno zasluženo izborili finale u kome će igrati protiv Švedske.

Amerikanci su tako ostali bez borbe za titulu iako su bili najefikasniji tokom turnira, a Kanađani nisu propustili priliku da malo 'pecnu' svog suseda zbog Džastina Bibera.

Peticiju za deportaciju Džastian Bibera do sada je potpisalo više od 260.000 osoba što ju je učinilo trećim najpopularnijim ciljem u trogodišnjoj istoriji sajta Bele kuće, ali je kanadski glumac Džared Padalecki na to odgovorio slikom na svom 'Tviteru'.

On je u najavi duel okačio sliku sa potpisom „Gubitnik zadržava Džastina Bibera“.

Kanađani imaju priliku da osvoje drugo hokejaško zlato u Sočiju, pošto je to isto učinila i ženska reprezentacija pobedivši SAD u triler završnici.

U prvih nekoliko minuta nije bilo mnogo prilika, obe ekipe počele su dosta oprezno. Odbrane su odlično funkcionisale, pa su hokejaši i jedne i druge reprezentacije šutirali uglavnom sa distance. Posle 10 minuta bilo je 9:9 u šutevima, ali bez golova.

Veliku priliku imala je Kanada u 12. minutu, kada je posle šuteva Keita pak završio na stativi. Pre toga Suter je isključen zbog pridržavanja štapa, ali Kanađani nisu uspeli da realizuju pauer plej.

Pet minuta kasnije Marlo je morao dva minuta van igre zbog povlačenja. Amerikanci su u tom trenutku pritisli, ali je Kanada preko Dušina najozbiljnije pripretila. Posle prve trećine nije bilo golova i pored odličnog tempa.

Kanađanima se ofanzivnija igra isplatila već na startu drugog dela igre. Posle samo jednog minuta i 40 sekundi, Boumajster je fenomenalno pronašao Bena ispred gola, koji sproveo pločicu u mrežu.

Četiri minuta kasnije Kejn je na sve načine pokušao da iskoristi igrača više jer je Geclaf isključen zbog previsokog podizanja štapa. Imao je jednu izglednu priliku kada je šutirao sa leve strane, Prajs je odbranio.

Hokejaši u crvenim dresovima bili su znatno opasniji i u drugoj trećini, a gol je visio u vazduhu, kada ih je preseklo isključenje Kunica zbog nasrtaja na golmana Kvika.

Na dva minuta do kraja druge trećine Steštni je imao odličnu šansu da izjednači, mešutim njegov udarac iskosa prošao je kroz noge prajsu i završio na drugoj strani ledene površine.

Sidni Krozbi imao je prvu veliku priliku za Kanadu u poslednjoj trećini, ali nije uspeo da ugura pak u mrežu. Već u sledećem napadu Rimsvik je mogao da kazni taj promašaj, njegov udarac zaustavio je Prajs.

Borba se potpuno rasplamsala, a Patrik Šark je gađao iz polukontre, ali je Kvik skinuo pak zahvaljujući odličnom refleksu.

Kesel je napravio prekršaj i morao je dva minuta na klupu, pa je omogućio Kanađanima šansu da se odlepe. Ipak, oni to nisu uspeli pa je SAD preživela pauer plej.

Kris Kulic je imao neverovatnu priliku da reši meč pet minuta pre kraja, izbio je sam ispred protivničkog golmana, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

Poslednjih nekoliko minuta Amerikanci su igrali bez golmana i imali samo jednu dobru šansu koju je odbranio Prajs. Mogli su Kanađani do gola, ali su igrači SAD nekoliko puta požrtvovano intervenisali i sprečili ubedljiv poraz. Ipak, njihovim protivnicima i to je bilo dovoljno da obezbede finale i meč sa Švedskom koja je bila bolja od Finske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve