Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 21.02.2014.

15:36

Švedski hokejaši prvi finalisti

Hokejaši Švedske prvi su finalisti Zimskih olimpijskih igara, pošto su u polufinalu savladali Finsku sa 2:1 (0:0, 2:1, 0:0), posle preokreta.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Sva tri gola postignuta su u drugoj trećini. Finci su poveli preko Jokinena, Erikson je poravnao rezultat, a pobedu svojoj ekipi doneo je Karlson.

Drugi polufinalni meč igra se u 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a sastaju se SAD i Kanada.

Šveđanima će ovo biti peto finale na Zimskim olimpijskim igrama, a pokušaće da osvoje treće zlato, posle Lilehamera i Torina. Oni su svojoj državni ovom pobedom osigurali 15. medalju u Sočiju.

Finci su kao i u Vankuveru završili takmičenje u polufinalu, a to ima je četvrto ispadanje u ovoj fazi takmičenja u poslednjih šest Igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve