Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 20.02.2014.

08:59

Razočaranje u Rusiji zbog debakla hokejaša

Hiljade navijača reprezentacije Rusije u hokeju na ledu tužnog lica su napustili “Boljšoj arenu” u Sočiju, pošto su njihovi miljenici poraženi od Finske.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Rusi su velike nade polagali u svoje hokejaše, ali su oni takmičenje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju završili već u četvrtfinalu, pošto su Finci bili bolji od njih sa 3:1.

Mnogi od navijača nisu imali reči da opišu svoje razočaranje posle poraza.

Ruski hokejaši su se sedam godina pripremali za prve Zimske olimpijske igre na svom terenu i verovali su da pred svojim navijačima mogu da prekinu post od 22 godine bez zlatne medalje na Igrama.

Sedam godina smo čekali na ovo, ove Igre. Najviše od svega smo čekali uspeh u hokeju. Ovo je bila katastrofa i ovaj poraz je sramotan za Rusiju”, rekao je za AP 58-godišnji penzioner iz Moskve.

Strani i domaći mediji saglasni su u oceni da je selektor Rusije Zilatuna Biljaletdinov kriv za neuspeh hokejaša u Sočiju, a i on sam je preuzeo krivicu.

“Ja sam kriv za sve. Nisam ispunio zadatak koji je bio ispred mene. Izvinjavam se navijačima zbog ovog rezultata. I naša očekivanja su bila drugačija”, rekao je Biljaletdinov.

Rusija je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju nastupila u najjačem sastavu sa najvećim zvezdama NHL i KHL lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve