Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

16:33

Tesa Virtu i Skot Moar – u Soči po novo zlato

Tesa Virtu i Skot Moar zajedno klizaju od 1997, seniorsku karijeru su počeli 2006. i od tada nižu velike uspehe. Osvajali su sve što se može osvojiti, Soči će biti njihove druge Olimpijske igre i tu će biti glavni favoriti jer brane zlato iz Vankuvera.

Izvor: Maja Nikolić

Autor:Maja Nikolić

Default images

Virtu i Moar su 2010. godine objavili knjigu o svojoj karijeri koja se zove “Tesa i Skot: Naš put od sna iz detinjstva do zlata”.

U tekućoj sezoni klizaju veoma dobro, osvojili su Finlandija trofej, Internacionalni turnir u Kanadi i Erik Bompard trofej, što je veoma dobra uvertira za najvažnije takmičenje.

Virtu i Moar bi posle Igara mogli da završe karijeru, ali još nisu doneli zvaničnu odluku o tome.

Da bi u Sočiju napravili korak napred ka odbrani zlata odlučili su se za saradnju sa “Cirkusom sunca”, čuvenom trupom koja je poznata po svojim neverovatnim nastupima.

Pravila su se značajno promenila. Nadamo se da je sport dovoljno evoluirao i da ide napred. Verujem je da je potrebno da odskijamo potpuno drugačije nego ranije da bismo pobedili”, rekao je Moar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve