Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

16:28

Iren Vist – juri treće olimpijsko zlato

Holanđanka Iren Vist u Soči stiže po svoje treće uzastopno olimpijsko zlato, posle Torina (3.000 metara) i Vankuvera (1.500 metara).

Međutim, ona želi da osvoji bar četiri olimpijska zlata u brzom klizanju, jer kako kaže, Holandija već ima dve žene koje imaju po tri najsjajnija odličja – Ivone van Henip i Marijane Timer, a Vistova želi da ih nadmaši.

Izvor: Maja Nikolić

Autor:Maja Nikolić

Default images

Želim da imam najmanje četiri olimpijska zlata. To je moj cilj. Nadam se da ću biti prva na 1.500 i 3.000 metara, a želim i zlato u ekipnoj konkurenciji“, ističe Vistova.

S obzirom da već ima dovoljno olimpijskog iskustva, zna šta je očekuje u Sočiju.

Već dugo klizam, takmičila sam se na Igrama u Torinu i Vankuveru, tako da znam šta me čeka i kako treba da se takmičim. Svako ima svoj način, a ja moram da pronađem ravnotežu između fokusiranosti i opuštenosti. Ako sam previše nervozna, neću biti u stanju da ostvarim cilj, jer to utiče na moje telo. Imam svoj ritual koji mi pomaže da se usresredim. Sat vremena pre trke počinjem da se zagrevam. Slušam aktuelnu muziku i istežem se“, ističe Vistova i dodaje da planira da se takmiči i na narednim Olimpijskim igrama 2018. godine.

Najmlađa je holandska olimpijska šampionka u istoriji zimskog sporta. Kliza od 11. godine, a profesionalnu karijeru započela je sa 19 godina. Višestruka je svetska i evropska šampionka, dominira na dugim stazama, dok u sprintu ima samo jednu srerbrnu medalju sa Svetskog prvenstva u Norveškoj 2007.

Poslednju proveru pred najvažnije takmičenje imala je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Norveškoj gde je osvojila zlatnu medalju. U disciplinama 500, 3.000 i 1.500 metara zauzela je prvo mesto, dok je na 5.000 metara bila treća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve