Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

15:26

Kim Ju-Na – šampionski kraj karijere?

Olimpijska šampionka iz Vankuvera Kim Ju-Na na putu je da u Sočiju ponovi uspeh od pre četiri godine.

Južnokorejska klizačica je u septembru povredila stopalo, zbog čega je morala da obustavi pripreme na nekoliko nedelja. Da se vratila u dobru formu pokazuje nova nacionalna titula koji je osvojila početkom januara.

Izvor: Maja Nikolić

Autor:Maja Nikolić

Default images

23-trogodišnja Kim Ju-Na je izjavila ranije da planira da se povuče posle Igara u Sočiju jer želi da postane članica Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Prepoznatljiva je po jakim tehničkim veštinama i eleganciji, kao i neverovatnim okretima.

S obzirom da je već ima olimpijsko zlato, u Soči putuje rasterećeno.

Već sam postigla svoj cilj osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama, tako da pred ove Igre ne osećam nikakav teret. U dobroj sam formi, ali mi nije u fokusu odbrana titule. Jedino što želim je da uradim sve ono što sam planirala“, rekla je 23-godišnja Ju-Na.



Eventualnim osvajanjem zlata u Sočiju Ju-Na bi postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom posle Nemice Katarine Vit, koja je bila zlatna 1984. i 1988. godine.

Klizanjem je počela da se bavi sa pet godina, a trener joj je već tada predviđao sjajnu karijeru. Bila je juniorska prvakinja sveta 2006. godine, posle toga se preselila u Toronto da bi radila sa Brajanom Orserom, osvajačem olimpijskih medalja 1984. i 1988. godine. Višestruka je državna i svetska šampionka, tri puta je osvajala Gran Pri, a jednom bila i srebrna.

U svojoj zemlji je već dugo zvezda, Koreja Tajms, uticajni nedeljnik, proglasio ju je ličnošću godine ispred Baraka Obame. Iza sebe ima i dosta reklamnnih kampanja i sasvim pristojnu zaradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve