Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

14:49

Justina Kovalčik – može li da ponovi Vankuver?

Nije obećavala medalju u Vankuveru, ali se vratila sa četiri odličja – zlatom, srebrom i dve bronze.

Debi na Olimpijskim igrama Justina Kovalčik je imala u Torinu. Poljakinja je pre toga oslobođena optužbi da je koristila doping, a takmičenje je završila osvajanjem bronzane medalje.

Izvor: Maja Nikolić

Autor:Maja Nikolić

Default images

I na Igrama u Sočiju jedan je od glavnih favorita. Jedan je od 63 predstavnika svoje zemlje, a poljski navijači očekuju da će ih upravo Justina obradovati dobrim rezultatima. Četiri puta osvajala je Svetski kup. Ove sezone je ostvarila četiri pobede i u generalnom plasmanu zauzima šesto mesto.

Četiri puta je proglašena za najbolju sportistkinju svoje zemlje i jedina je Poljakinja koja je osvojila olimpijsku medalju u nordijskom skijanju.

"Olimpijske igre se održavaju jednom u četiri godine. Kada ste na startu, shvatate da morate da date sve od sebe, bilo da se takmičite u sprintu na deset kilometara ili timskom sprintu. Predstavljate svoju zemlju i morate da budete najbolji što možete. Spremna sam za sva iskušenja koja me čekaju u Sočiju", rekao je Kovalčikova.

Pored sportskih nagrada, Justina je 2010. godine od strane čitalaca časopisa Viva proglašena za najlepšu Poljakinju, oni su kao adute istakli njen osmeh, prirodnost i nepretenciozni način života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve