Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 21.02.2014.

12:45

Dnevnik iz Sočija: Plamen najveći utisak

Sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ponovo se specijalno za B92 javlja Marija Milovanović, koordinator za odnose sa javnošću Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: Marija Milovanović

Autor:Marija Milovanović

Default images

Danas se ceo tim Srbije sprema za Nevenino takmičenje koje će se održati u popodnevnim i večernjim časovima.

U šali kažemo da uvek pada kiša kada se ona takmiči jer su jedina dva kišovita dana u Sočiju bila dan kada je Nevena vozila veleslalom i danas, kada se takmiči u slalomu. Ipak, izgleda da nju to ne remeti da ostvaruje dobre rezultate pa se nadamo da će nam kiša ponovo ’doneti sreću’.

Sutra se takmiče Nina Micić u paralel slalomu i Marko Vukićević u slalomu. Oni svakodnevno treniraju i sa nestrpljenjem iščekuju svoje trke, kao i ostatak tima koji je već pripremio zastave i navijačke rekvizite.

Bliži se i kraj Olimpijskih igara, pa su pripreme za ceremoniju zatvaranja uveliko u toku. Veliki broj sportista napustio je Olimpijsko selo i euforija lagano jenjava. Prvi sportisti tima Srbije koji su završili svoja takmičenja i napustili Soči su bobisti Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo i takmičarka u skijaškom trčanju Ivana Kovačević.

S obzirom na to da je naše Olimpijsko selo udaljeno oko dva sata vožnje autobusom i vozom od Olimpijskog parka, konačno sam našla vremena da obiđem i dvorane za hokej i umetničko klizanje. Svi naši sportisti se takmiče na otvorenim borilištima tako da su dvorane ostavile veliki utisak na mene. Zaista su fenomenalne i još bolje izgledaju uživo nego na slikama. Moram da priznam da je ipak na mene najveći utisak ostavio olimpijski plamen i nisam mogla da odolim da ne zastanem i napravim nekoliko desetina slika i snimaka.

Puno pozdrava iz Sočija,
Marija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve