Dnevnik iz Sočija: Utisci sa otvaranja

Posle uvodnog javljanja iz Sočija, u specijalnom Dnevniku sa Zimskih olimpijskih igara Marija Milovanović, koordinator za odnose sa javnošću Olimpijskog komiteta Srbije prenosi utiske sa otvaranja Igara.

Konačno su se slegli utisci sa ceremonije otvaranja i život u Olimpijskom selu počeo je da teče normalnim tokom.

Ceremonija otvaranja bila je zaista fenomenalna. Ne postoji ništa drugo sa čime bih mogla da uporedim taj događaj. Iako je sve bilo sjajno, najjači utisak na mene ostavila je masovnost učesnika. Organizovati balet na stadionu i to sa više desetina plesača je zaista podvig. Čini mi se da su Rusi želeli da ostave utisak elegancije i veličine u čemu su u potpunosti uspeli.

Milanko Petrović je probio led i bio prvi olimpijac Srbije koji je nastupio na Igrama u Sočiju. Nažalost, posle trke sprinta nije bio zadovoljan rezultatom, ali ubrzo će imati priliku da nadoknadi propuštenu šansu jer ga čekaju nove trke.

Svi naši olimpijci vredno treniraju i misli su im usmerene ka takmičenju. Veoma su nestrpljivi da dobiju priliku da izađu na stazu i pokažu šta znaju.

Juče smo išli svi zajedno u obilazak BOSCO kuće u Sočiju. BOSCO je zvanični sponzor opreme Olimpijskog tima Srbije za sva takmičenja, a u toj poseti pridružili su nam se i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić. U velikom parku koji okružuje ovu građevinu svi prolaznici su želeli da zastanu i slikaju se sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcem. Iako su Zimske olimpijske igre u pitanju on je i ovde najpopularniji.

Puno pozdrava iz Sočija,
Marija