Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 17.02.2014.

12:59

Povukao se bob tim Srbije

Bob tim Srbije povukao se sa takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju zbog povrede gurača-kočničara Aleksandra Bundala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bob tim Srbije je u takmičenju u subotu zauzeo pretposlednje 29. mesto, sa nešto više od dve sekunde zaostatka za najbržom posadom.

U prvoj trci Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo ostvarili su rezultat od 58,31 sekundu, a u drugoj 58,56 sekundi.

Treća trka na programu je u ponedeljak od 15.30, a u finale će se plasirati 20 najboljih posada.

"Aleksandar je povredio mišić natkolenice desne noge tokom jučerašnjeg takmičenja. Povredio se još na prvom treningu po dolasku u Soči, a posle fizikalne terapije stanje se popravilo. Tokom jučerašnjeg takmičenja stanje se pogoršalo. Danas je uradjena dijagnostika i nastavljena je terapija, ali sportista nije u mogućnosti da nastupi u trećoj trci", rekao je šef lekarskog tima Dragan Radovanović.

Šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner rekao je da je povreda srpskog reprezentativca ozbiljna. "Ceo stručni tim bio je angažovan kako bi Aleksandar spreman dočekao trku. Medjutim, povreda koju je juče zadobio je ozbiljna. On se jutros probudio uz veliki bol i otok na kolenu i bob tim će morati da napusti takmičenje", rekao je Štajner.

Trener bob tima Srbije Boris Stojnić rekao je da ekipa zbog povrede Bundala nije mogla da pokaže šta zna.

"U Soči smo došli da se borimo i ostvarimo što bolji rezultat i zbog toga nam teško pada što na ovaj način završavamo takmičenje. U sinoćnjim trkama zbog povrede nismo uspeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali", rekao je on.

"Aleksandar je dao sve od sebe da prevazidje bol i pokuša da nastupi kako ne bismo ostali bez plasmana, ali zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve