Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 21.02.2014.

19:15

Dvostruka olimpijska šampionka pozitivna

Dvostruka olimpijska šampionka u bijatlonu Evi Sahenbaher-Štele bila je pozitivna na antidoping testu na Igrama u Sočiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nemački olimpijski komitet u petak je objavio da je jedan sportista te zemlje pao na testu i da je poslat kući, ali nije dato više informacija.

Sahenbaher-Šteleova je dobila zabranu takmičenja do kraja Igara u Sočiju i poslata je nazad u Nemačku pošto je bila pozitivna na stimulant. Nemački zvaničnici objavili su da su uzorci uzeti od poznate bijatlonke u četvrtak i petak bili pozitivni.

Međunarodni olimpijski komitet je pre Igara u Sočiju objavio da planira da obavi 2.453 testa tokom takmičenja, uključujući i 1.269 pre početka Igara, što je rekord za Zimske olimpijske igre.

Do petka nijedan sportista nije bio pozitivan u Sočiju, ali su tada obelodanjena dva slučaja, pošto je i italijanski bobista Vilijam Frulani pao na antidoping testu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve