Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 21.02.2014.

17:09

Zlato bijatlonki za napaćenu Ukrajinu

Ukrajinske bijatlonke trijumfovale su u štafeti na 4x6 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vita Semerenko, Julija Džima, Valj Semerenko i Olena Pidrušna osvojile su zlato u vremenu od 1:10:02.5 sata i tako svojoj zemlji donele prvo najsjajnije odličje u Sočiju, a drugu medalju na ovogodišnjim Igrama.

Zlato koje su one osvojile ispred štafeta Rusije i Norveške dolazi u trenutku kada se u Ukrajini već danima vode sukobi u kojima su desetine ljudi povređene, a više stotina povređeno.

Podsetimo, polovina ukrajinskih sportista povuklo se u četvrtak sa Igara u Sočiju u znak protesta zbog krvavih obračuna u Kijevu.

Ukrajinke su, takođe, prekinule dominaciju Ruskinja, koje su osvajale zlata u štafeti na Igrama u Torinu i Vankuveru, 2006. i 2010. godine.

Srebro za Rusiju osvojile su Jana Romanova, Jekaterina Šumilova, Olga Viluhina i Olga Zajceva, dok su se na trećem stepeniku pobedničkog postolja za Norvešku našle Tora Berger, Tirtil Ekhof, An Kristin Ofedt, Fani Vele-Strand Hol.

Francuska štafeta, koja je u Vankuveru pre četiri godine osvojila srebro, odustala je, pošto se Mari Lora Brune loše osećala u prvoj izmeni i prebačena je u bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve