Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 22.02.2014.

10:06

Šifrin: Maštam o pet zlata 2018.

Američka skijašica Mikaela Šifrin izjavila je posle osvajanja zlatne medalje u slalomu da je bila rasterećena i da je veoma srećna.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Igre u Sočiju za mene su bile neverovatne, ovo je sjajno iskustvo. Deo svoje medalje dugujem i šampionki u umetničkom klizanju, prosto je lebdela i inspirisala me je. Na stazi sam se osećala slobodno – slobodno da pravim greške i da ih ispravljam. Čuda se ne događaju nasumično, svako je gospodar svoje sudbine, a ja sam ovde došla da bih napravila svoje čudo”, izjavila je 18-godišnja Mikaela.

“Nisam osećala kao da moram da ispunim neka očekivanja, samo sam želela da skijam brzo. Svaki korak koji sam činila do sada doveo me je do ovog trenutka. Želim da promenim skijanje, želim da napravim šou, to je ono što skijanje čini uzbudljivim”, dodala je Amerikanka.

Mlada Šifrin ne namerava sada da stane, već je još ambicioznija.

“Još sam mlada i mogu da ojačam narednih leta. Ne želim da budem pohlepna, ali istovremeno sam sanjar. Trenutno sanjam o sledećim igrama i o tome kako osvajam pet zlaznih medalja. Znam da zvuči ludo, izvinite što sam vam to priznala”.

Šifrin je za manje od godinu dana kompletirala tri najveća dostignuća u slalomu, pošto je prošle sezone u Šladmingu postala svetska šampionka, a potom osvojila i mali Kristalni globus u toj disciplini.

Takođe, treba napomenuti da je to učinila pre svog 19. rođendana koji je 13. marta i tako ispisala nove stranice istorije kao najmlađa olimpijska šampionka u slalomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve