Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 18.02.2014.

15:29

Vanesa Mej ispunila san: Bilo je kul

Pop-violinistkinja Vanesa Mej ispunila je svoj san, ali je bila mnogo sporija nego bilo ko drugi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je na ZOI u Sočiju završila ubedljivo poslednja, 67. u veleslalomu.

Bilo je vidljivo da joj nedostaju i brzina i stil, a deonicu je prešla za tri minuta i 26,97 sekundi, što je 50,1 sekund sporije od pobednice Tine Maze.

Bez obzira na sve, bila je oduševljena što je učestvovala.

"Olimpijske igre su najveća predstava na svetu i sama činjenica što sam podelila isti sneg i spuštala se istom stazom kao elitni skijaši mi predstavlja čast, ali i privilegiju", rekla je 35-godišnjakinja.

Mej je u Sočiju predstavljala Tajland, a nastupala je pod svojim pravim prezimenom, Vanakorn.

Elitni skijaši su se trkali agresivno i napadali kapije, ali ona je skijala uspravno tokom većeg dela mokre deonice, a onda se savila za finiš.

Kada je završila prvu trku, radovala se i podigla je obe ruke sa štapovima u vis. Posle druge trke popravila ruž i stavila sat svog sponzora pre nego što je izašla u medije.

"Bilo je stvarno 'kul'. Očekivala sam da budem poslednja, ali kad se sve sabere, Olimpijske igre su velika šansa", rekla je Vanesa Mej.

Rođena u Singapuru i odrasla je u Britaniji, u Sočiju je bila jedna od dvoje predstavnika Tajlanda.

"Kada sam se kvalifikovala, postavila sam sebi cilj. Obećala sam da ću dati veliki prilog u dobrotvorne svrhe, jer podržavam one koji braneživotinje. Glavni ciljevi ovde su mi bili da se zabavim, da popravim svoje skijanje za kratko vreme i da pomognem nekim životinjama", rekla je Vanesa Mej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve