Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.02.2014.

22:07

III: Može li Bjerndalen do medalje broj 13?

Trećeg dana Zimskih olimpijskih igara na borilištima se neće naći nijedan srpski predstavnik, a biće viđena borba za pet setova medalja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Za odličja će se boriti takmičari u alpskom skijanju, bijatlonu, akrobatskom skijanju, brzom klizanju na kratkoj stazi i brzom klizanju.

U centru pažnje biće bijatlonska potera na 12,5 kilometara u muškoj konkurenciji, a sve oči biće uprte u Norvežanina Olea Ejnara Bjerndalena.

Sjajni Norvežanin je u subotu slavio u sprintu na deset kilometara, a u slučaju da se u ponedeljak nađe među osvajačima odličja doći će do 13. medalje na Olimpijskim igrama i tako postati najtrofejniji zimski olimpijac svih vremena. Ta trka na programu je od 16 časova po našem vremenu.

U ponedljak skijašice očekuje prva trka, pošto će se boriti za medalje u superkombinaciji. Prva vožnja, spust, na programu je u 8 časova, dok je slalom zakazan za četiri sata kasnije.

U akrobatskom skijanju videćemo kvalifikacije i finale u disciplini moguls u muškoj konkurenciji.

U brzom klizanju, muškarci će se nadmetati na 500 metara, a na kratkoj stazi na programu je takmičenje na 1.500 metara. Kod žena, u istom sportu na programu su kvalifikacije na 500 metara i štafeta na 3.000 metara.

Pored borbi za medalje, trećeg dana Igara u Sočiju biće viđena i prva takmičenja u karlingu i ženskom sankanju, kao i nastavak grupne faze u hokeju na ledu kod žena.

Pregled osvajača medalja drugog dana pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve