Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 08.02.2014.

13:55

Miler: Staza vas može ubiti

Američki skijaš Bodi Miler izrazio je zabrinutost posle poslednjeg treninga spusta, rekavši da spust staza Roza Hutor može da „vas ubije“.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Miler je na trećem i poslednjem treningu zabeležio brzinu od 132,56 kilometara na čas, ali je bio veoma uzrujan kada je video da je njegov kolega Marko Saliven jedva izbegao ozbiljniju nesreću.

Saliven je izgubio kontrolu na jednom ravnijem delu pošto je „sleteo“ posle skoka i potom udario u zaštitnu ogradu pored staze.

Nekoliko trenutaka kasnije Slovenac Rok Perko imao je težak pad iz kog je izašao krvavog nosa, a staza duga 3.495 metara u okviru Planinskog centra već je naterala desetoricu skijaša da padnu.

„Staza je veoma nezgodna, ima ’zube’ svuda. Vrhovi su agresivni, a brzine ogromne. Krivine su toliko nepredvidive i džombaste, da nigde ne možete povezati i napraviti prednost“, rekao je Miler.

Miler, koji je jedan od favorita na Olimpijskim igrama, se potom osvrnuo i na svoje kolege koje nisu imale baš uspešne treninge na stazi.

„Videli ste Marka danas. Ne izgleda tako, to je bezopasno mesto jer nema ničeg tamo, ali je zamalo poginuo. Da se taj pad nije dogodio na takav način, on bi proleteo kroz mrežu brzinom od 121 kilometar na čas, pravo u drveće. Ugao kojim je ušao u taj prostor je najgori mogući, i to je najgori deo staze. U pitanju je jedna od onih stvari gde, ako niste potpuno fokusirani, staza vas može ubiti“, zabrinut je Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve