Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 04.02.2014.

21:22

Pretnja otmicom za Bernadet Šild

Dvoje austrijskih takmičara na ZOI u Sočiju dobili su pretnje otmicom uoči početka Igara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako se navodi, na meti su se našle skijašica Bernadet Šild i takmičarka u skeletonu Janine Flok, vladajuća evropska šampionka. Austrijski mediji ranije su izvestili da se pretilo i bivšoj svetskoj šampionki Marliz Šild, sestri Bernadet Šild.

Za sada nije poznato ko je slao pretnje na adresu Olimpijskog komiteta Austrija, mada su radikalni islamisti sa Dokuom Umarovom na čelu najavili da će praviti probleme kako bi osujetili predsednika Vladimira Putina u želji da Rusiju prikaže kao bezbednu zemlju.

Kontraterorističke jedinice proveravaju da li pretnje treba shvatiti ozbiljno. U poslednjih mesec dana preteća pisma slata su u mnoge zemlje, ali Međunarodni olimpijski komitet ocenio je da one nisu realna opasnost.

„Obavestili smo austrijsku policiju i ministarstvo unutrašnjih poslova, nema istinske pretnje u ovom trenutku. Imamo dvoje ljudi koji ih obezbeđuju, a ako se pretnje potvrde, dodelićemo sportistima dodatno obezbeđenje“, rekao je Peter Menel, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Austrije i dodao je da se ne plaši i da su u dobrim rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve