Nova vest
Košarka

Utorak, 10.09.2013.

08:00

Srbija – Belgija, Ukrajina, pa Toni Parker

U utorak je ne Evrobasketu slobodan dan, a već u sredu takmičenje se nastavlja utakmicama prvog kola druge faze turnira u grupi E.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

II fazu će otvoriti duel Letonije i Ukrajine od 14:30, a u 17:45 prvi meč u novoj grupi igra selekcija Srbije protiv Belgije. Od 21 sat u derbiju prvog kola igraju Litvanija i Francuska.

Srbija i Francuska su u novu grupu preneli po 4 boda, Litvanija i Ukrajina imaju po 3, dok su Letonija i Belgija na 2.

Evrobasket, II faza:

Grupa E, 1. kolo:
14:30 Letonija – Ukrajina
17:45 Belgija – Srbija
21:00 Litvanija – Francuska

Tabela: Francuska 4, Srbija 4, Litvanija 3, Ukrajina 3, Letonija 2, Belgija 2

Grupa F, 1. kolo:
14:30 Grčka – Španija
17:45 Slovenija – Italija
21:00 Finska – Hrvatska

Tabela: Italija 4, Španija 3, Slovenija 3, Finska 3, Hrvatska 3, Grčka 2

Belgija, sreda 17:45h

Belgija je u prvoj rundi ostvarila dve pobede (Nemačka i Velika Britanija) uz tri poraza (Ukrajina, Izrael i Francuska). Tim je predvodio iskusni Aksel Ervel sa prosekom od 11,2 poena i 7,8 skokova, a pratio ga je plejmejker Sem Van Rosom sa 9,2 poena, 3,8 skokova i 3,2 asistencije.

Ono što je Belgijance posebno odlikovalo je veoma čvrsta, agresivna odbrana koja je u nekim utakmicama donosila i do 20 poena iz kontranapada. Protiv Francuza su pokazali da mogu da se nose i sa najjačim selekcijama, ali čim ih stane šut gube konce igre.

Ukrajina, petak 17:45h

Ukrajina je svakako jedno od najprijatnijih iznenađenja Evrobasketa. Poražena je samo od Francuske u grupi, tesno je dobila Belgiju, potom i Izrael, iznenadila je Nemačku, ali je i samo Veliku Britaniju dobila sa dvocifrenom razlikom. Tim predvodi bek Sergej Gladir sa prosekom od 14,2 poena i 5,2 skoka po meču.

Ukrajinci su rivale lomili što šutem za tri poena, što zahvaljujući sjajnim rolama Gladira, kako u poenima, tako i u skokovima. Dobro su se držali i protiv Francuza, ali ipak nisu imali rešenja za Parkera. Amerikanac na klupi Majk Fratelo je od autsajdera stvorio tim pun samopouzdanja, koji sjajni prati njegove taktičke zamisli.

Francuska, nedelja 21:00h

Francuzi su prvi fazu završili samo jednim porazom, i to na premijeri od Nemačke. Laku je pao Izrael, bilo je teško sa Ukrajinom, dok je Belgija slomljena u deset minuta. Tim je očekivano predvodio Toni Parker sa prosekom od 18,8 poena i 4,8 asistencije. Prate ga Nikola Batum i Mikael Želabal, dok je prvi skakač Aleksis Ažinsa (7,4).

Poraz od Nemačke nije došao zbog loše igre Francuza, već fantastičnog šuta Nemaca (90% u jednom trenutku). Ključ u pobedama bili su furiozni momenti. Serije od desetak poena za svega dva minuta lomile su otpor rivala, a u najtežim trenicima Toni Parker je preuzimao odgovornost i briljira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve