Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.09.2013.

19:51

Parker doveo Francusku na čelo grupe A

Košarkaši Francuske, predvođeni Tonijem Parkerom, savladali su reprezentaciju Ukrajine u borbi za prvo mesto grupe A šampionata Evrope u Sloveniji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Francuska je slavila rezultatom 77:71, izbila na prvo mesto grupe, a u sledećem kolu protiv Belgije imaće priliku i da obezbedi prolaz sa prve pozicije.

Međutim, ukoliko kiksnu, daće šansu Ukrajincima koji igraju protiv Velike Britanije.

Ukrajina je i u ovom meču pokazala zašto je jedno od iznenađenja turnira (do sad 3 od 3), ali nije uspela da pobedi favorizovane Francuze.

Parker je ‘Trikolore’ do treće pobede vodio sa 28 poena i po dva skoka i asistencije. Odličnu pomoć imao je u Borisu Dijau (15 p. i 3 skoka) i Mikaelu Želabalu (10 p. i 5 skokova). Košarkaš Partizana Žofri Lovernj imao je dve uhvaćene lopte uz jedan poen.

Ukrajini nije bio dovoljan ni sjajni Judžin Džeter koji je meč završio sa 20 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Ovoga puta zakazao je najbolji igrač Ukrajine na prvenstu Sergi Gladir ubacivši 9 poena, plus 4 skoka.

U poslednjem meču dana grupe A, od 21 čas se sastaju Izrael i Belgija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve