Nova vest
Košarka

Petak, 06.09.2013.

16:20

Ukrajina šokirala i Nemačku

Košarkaška reprezentacija Ukrajine pobedila je Nemačku sa 88:83 i tako već posle tri kola obezbedila plasman dalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ukrajincima je to treći trijumf, pošto su u prva dva kola slavili protiv Belgije i Izraela. Nemci su tako pretrpeli drugi poraz, pošto su posle pobede na startu nad Francuskom, izgubili od Belgije.

Najbolji u trijumfu Ukrajine bio je Gladir sa 25 poena, dok je Džeter dodao 19. Dvocifren je bio i Natjažko sa 16 poena i pet skokova. Kod Nemaca, Šafarčik je postigao 22 poena i imao 11 asistencija, dok je Bencing meč završio sa 18 poena.

Nemačka je odlično ušla u susret sa Ukrajinom, posle 2:2, napravila je seriju 8:0 i lako se odvojila. Tek krajem sedmog minuta Ukrajinci su prekinuli tu seriju, ali su Nemci lako održavali svoju prednost. U tim trenucima isticali su se Nils Gifej i Heiko Šafarčik, ali je Ukrajina u samom finišu četvrtine uspela da se primakne, a potom i povede posle zakucavanja Kravcova pola minuta pre kraja prve četvrtine. Ipak, Nemci su na odmor otišli sa prednošću 16:15, posle trojke Bencinga i pošto je Zabirčenko postigao samo jedno bacanje u poslednjoj sekundi.

Neizvesno je bilo na početku druge četvrtine, ali je Ukrajina bila bolja, što je rezultiralo vođstvom od druge polovine perioda. Ukrajinci su igrali odlično, i posle rezultata 27:27 u 15. minutu, napravili su seriju 9:0 preko Natjazka i Gladira za 36:27. Tek u poslednjem minutu perioda, Nemci su prekinuli seriju preko Bencinga sa bacanja, a Ukrajinci su do poluvremena ostali na plus devet (39:30). Gladir je bio najbolji sa osam poena, koliko je postigao i Džeter.

U drugom poluvremenu, Ukrajina je nastavila tamo gde je stala i lako i brzo došla do dvocifrene prednosti. Nemačka se, ipak, probudila pri kraju treće četvrtine i početkom poslednje i smanjila zaostatak. Na početku poslednjeg perioda, Ukrajina je vodila 66:57, a Nemci su potom sprečili svoje rivale da postignu koš do 34. minuta, kada su napravili seriju 7:0 do 66:64. Od tada je usledila rezultatska klackalica, timovi su se smenjivali u vođstvu do poslednjih minuta. Međutim, kad je bilo najvažnije, Ukrajinci su zaigrali bolje i 35 sekundi pre kraja su imali šest poena prednosti (84:78), a potom su rutinski priveli meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve