Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.09.2013.

20:14

Belgijanci šokirali Nemce

Iznenađenje drugog dana Evrobasketa priredila je selekcija Belgije koja je neočekivano savladala Nemačku 77:73 posle produžetka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Belgijance je do iznenađujuće pobede predvodio Saša Maso sa 15 poena i 8 skokova, a sjajno ga je pratio Žonatan Tabu sa takođe 15 poena uz 6 skokova i 5 asistencija.

Robin Bencing je ponovo bio najbolji u nemačkom timu, ali njegovih 24 poena i 5 skokova nisu mnogo pomogli. Heiko Šafarcik je dodao 15 poena uz 6 asistencija i 4 skoka, dok je Tibor Pleis ubacio 10 poena uz 9 uhvaćenih lopti.

Belgijanci su vodili od početka meča, sredinom prve četvrtine imali su i šest poena prednosti, ali su se do kraja tog dela igre Nemci vratili u meč i poveli, pa su na prvi odmor otišli sa dva poena prednosti.

Ipak, to je bila i jedina prednost Nemačke na meču. Belgijanci su do kraja utakmice konstantno bili u vodjstvu, vodili su i sa 15 poena razlike, ali je ta prednost počela da se topi pred kraje treće i u poslednjoj četrvrtini.

Trojkom Luke Štajgera 17 sekundi pre kraja meča Nemaci su izjednačili i izborili produžetke, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Nemačka je tako upropastila sjajan start i pobedu nad Francuskom, dok se Belgija iskupila za tesan poraz od Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve