Belgija teško do druge pobede

Košarkaška reprezentacija Belgije izbegla je iznenađenje i u trećem kolu grupe A pobedom nad reprezentacijom Velike Britanije sa 76:71.

Izvor: ÐN

Petak, 06.09.2013.

20:20

Default images

Belgijancima je ovo druga pobeda iz tri meča, dok su Britanci zabeležili drugi poraz.

Pobednike je predvodio Saša Maso koji je ubacio 15 poena, i imao dva skoka. Istakao se i Aksel Ervele koji je dabl-dabl ostvario sa 10 poena i 10 uhvaćenih lopti. Odličan meč odigrali su Mors, Van Rosom i Mukubu.

Britancima nije bio dovoljan ni sjajni Daniel Klark, koji je meč završio sa 19 poena i 9 skokova. Još tri igrača u Velikoj Britaniji zabeležilo je dvocifren učinak, ali ni to nije bilo dovoljno.

Belgija je odlično otvorila utakmicu i stekla posle šest minuta 10 poena prednosti. Ipak, Britanija se vratila i uvela meč u potpuni egal. Igralo se izjednačeno do sredine četvrte četvrtine, kada su Belgijanci prelomili meč i pobedili.

Ovom pobedom, Belgija je došla u dobru situaciju da se bori za mesto koje vodi dalje.

Kolo od 21 kompletiraju Francuska i Izrael.
Beta/AP Photo/Darko Bandic
Košarkaši Belgije odlično su otvorili meč, pa su posle nepunih pet minuta igre imali 10 poena prednosti. Kod Belgijanaca se istakao Ven Mukubu koji je ubacio već 9 poena.

Britanci su se vratili posle velikog minusa, a poenima Ahare stižu na minus jedan. Rezultat prve četvrtine je 23:19 za Belgiju.

Britanci su na startu druge četvrtine stigli vođstvo Belgijanaca, a Klark je doneo izjednačenje. U sledećem napadu Muja je promašio, da bi Lorens je sa penala doneo Britancima vođstvo.

Ervele je izjednačio polaganjem, ali je Džonson pogodio za tri i doneo 34:31. U nekim trenucima igralo se dosta nepovezano, pa je tokom druge četvrtine viđena velika pauza bez koševa. Lorens pogodio bacanje, Heson je posle još jednog faula Belgijanaca siguran sa penala i postavio konačan rezultat poluvremena 38:33 za Veliku Britaniju.

Posle prvog poluvremena koje je obeležilo veliko vođstvo Belgije, pa izjednačenje, u drugom je viđena potpuno druga slika. Igralo se koš za koš, a Britanci su uspeli da odole do poslednjeg dela igre.

Muja je doneo prednost trojkom, ali je Klark vratio na 60:60. Kod rezultat 67:64, Belgijanci su stigli do 6 poena prednosti koje su održavali do kraja. Uspeli su Britanci da se približe, ali to nije bilo dovoljno za konačnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: