Gruzija bez Zaze i Šengelije

U grupi C je naizgled sve jasno po pitanju ekipa koje mogu u dalje takmičenje, ali se će se tu pitati dosta i reprezentacija Gruzije.

Izvor: SV

Ponedeljak, 26.08.2013.

17:03

Default images

Svoje prvo pojavljivanje na Evrobasketu Gruzini su imali 2011. godine u Litvaniji, kada je ostvaren plasman u drugi krug takmičenja.

Pobede nad Litvanijom i Ukrajinom doneli su Zaza Pačulija i Manučar Markoišvili poenima, te Viktor Sanikidze skokovima, međutim u daljoj fazi Evrobasketa zabeleženo je čak pet poraza, što je bilo dovoljno za konačno 11. mesto na šampionatu.

Do Slovenije je Gruzija stigla preko kvalifikacija, druga pozicija u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Letonijom, Holandijom i Rumunijom ostvarena je prilično lako, uz samo dva neuspeha.

Najveći teret kvalifikacija izneli su već pomenuti nekadašnji košarkaš ljubljanske Olimpije Markoišvili, dugogodišnji NBA igrač Zaza Pačulija i član Montepaskija Sanikidze.

Petorku su popunjavali 22-godišnji krilni centar Tornike Šengelija i veoma korisni plejmejker George Cincadze, dok bivši košarkaš Olimpijakosa Gjorgi Šermadini nije imao učinak kakav se očekivao.

Uglavnom, Srbin na selektorskoj klupi Igor Kokoškov igru bazira na igračima sa krilnih i centarskih pozicija, dok probleme protivnicima može da stvori i bekovski par Markoišvili – Cincadze.

Kako su Pačulija i Šengelija odlučili da propuste ovogodišnji Evrobasket, šansa za novo dokazivanje se pruža nekadašnjem 5. piku na NBA Draftu 2002. godine, Nikolozu Cikišviliju, koji ama baš ništa nije pokazao od talenta koji mu je pripisivan.

U skorašnjoj pripremnoj utakmici protiv reprezentacije Srbije dominirao je Sanikidze uz veliku pomoć Cincadzea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: