Nedelja, 22.09.2013.

17:29

Španci furiozni, Hrvati bez medalje

Košarkaši Španije osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto su u meču za treće mesto deklasirali Hrvatsku 92:66.

Izvor: SO

Španci furiozni, Hrvati bez medalje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

Miloš '90

pre 10 godina

@ Štef
Generalno najviše pratim fudbal, ali nikada, nikada ne bih menjao indijanapolis za fudbal... prvi na svetu je prvi na svetu, treći se ne pamti... Što se fudbala tiče, tešimo se nekako onim klempavim peharom, a i ovi klinci pregaziše evropu, biće nešto od njih...bole sale i kecman, kapiram, ali šta je, tu je...

santa justa

pre 10 godina

Hrvati 4-ti. Ok, uspeh mada mislim da razlike u kvalitetu timova od 4 do 8 mesta nema. Ali da Hrvatska kao kosarkaska zemlja sa toliko klubova i igraca ima Drapera za play-a to ne mogu da razumem. To je njihova muka ili bruka.

stevan

pre 10 godina

Kako smo jadni, jedni i drugi. Španci se igraju i sa Hrvatima i Srbima, preko 25 razlike kao da smo treća košarkaška liga. Možemo ismejavati jedni druge, ali bolje je da se takmičimo ko će napraviti veći uspeh nego ko će izgubiti većom razlikom od "crvene furije". Nama je lakše što pored našeg neuspeha Hrvati ili ostali post-Jugosloveni nisu na pobedničkom postolju. Neko bi ovde mogao da se zapita, zašto smo drugorazredna selekcija u Evropi, kao i što Hrvati mogu da se zapitaju zašto Vujčić, Sesar, Giriček, Bagarić, Planinić, Popović, Žižić, Tomas nisu svoj potencijal iskazan na evropskim i svetskim takmičenjima u mlađim kategorijama potvrdili medaljama u seniorskoj konkurenciji. Imali su npr. talentovanog pleja Prostrana ('91-o g.), pa i talentovane plejeve u drugim godištima, a treba im Drejper. Problem je što greške u poslednjih 15-ak godina koje su činili Hrvati, mi umesto da izbegnemo ponavljamo i vodimo svoju košarku u evropski prosek. Ovde se govori o "kletvi". Kakve veze današnji košarkaši imaju sa činom Kukoča, Rađe, Komazeca, Vrankovića ... Neki od ovih ljudi su košarkaške legende i tim činom su obezvredili samo sebe.

Susjed

pre 10 godina

Objektivno, završilo je kako je završilo, s tim da reprezentacija Srbije se provukla u 8 zahvaljujući lakšim grupama u prvoj, tj. drugoj fazi (ne treba zaboraviti da je bilo sportske pravde nisu ni trebali biti na EP, jer su se provukli kroz kvalifikacije). Ali i to je sport.
Mi smo četvrti, solidno, ali moglo je i bolje (a i gore). Važno je da idemo na SP.

Harrell

pre 10 godina

Hrvatska 4. Srbija 7. najpopularniji sport u srbiji ili tako nesto, kod nas vecina nezna ni jednog kosarkaskog igraca na svijetu... Eto, tolko o vasem talentu...
(Croatinho, 22. septembar 2013 20:03)

O našem talentu?
Obrati se Miciću i njegovoj generaciji (1994/95) koji su doneli srebro iz Praga ove godine posle poraza od SAD u finalu...
Vaši "Šarić talenti" su se kao i uvek vratili doma praznih ruku posle poraza od Srbije...toliko o talentima...
Imaj na umu da naše vreme u košarci tek dolazi, ovo prvenstvo je samo bila smena generacija...

spurs19

pre 10 godina

jeste smijesni vi srbi, rezultata nigdje pa morate slaviti poraze kao pobjede, jeste vi uopce osvojili koju medalju na OI ? , a kamo li u nekom momcadskom sportu dok smo mi Hrvati OLIMPIJSKI POBJEDNICI u vaterpolu i jos uzeli medalju u rukometu, a uskoro cemo i u kosarci . Bolji smo od vas u nogometu, rukometu, a evo sad i u kosarci. aj zdravo (kako bi rekao jedan isfrustrirani od vas )
(jedva cekam svjetsko, 22. septembar 2013 21:46)

Nikada nas niste pobedili u košarci, niti ćete jer je naša mlada generacija U-19 vicešampion sveta (iza SAD) a imali smo 9 debitanata u Sloveniji.Bili smo najmlađi i najneiskusniji tim sa prosekom od 23 god.

Niste nam ni do kolena niti ste nam ikada bili, svaki put ste pognute glave napuštali parket posle tekme sa nama.
Jedva čekam SP dogodine da vas rasturimo i pokažemo vam da ćete uvek uživati u predivnom pogledu na naša leđa...
Želim vam lepo slavlje sa osvojenom drvenom medaljom...

Jovan

pre 10 godina

@Jole Mi eto necemo u Brazil nismo dovoljno dobri, a vi jeste li vi bas sigurni da vi putujete, polako preostaje vam ta sitnica taj baraz ;) nega da ja vas pitam nesto - kad sete tolika sila u fudbalu kako ste prosli prosli put - u J. Africi, ili vi to niste ni bili tamo... :D

Milan Beader

pre 10 godina

Hrvatska i njen kosarkaski savez nisu te '95-te dobili nikakvu zvanicnu ili administrativnu kaznu, ali gde ces gore kazne da sledech 18 godina ne mozes da se vratis na to isto postolje! And still counting... Za vise informacija prouciti opus Gabrijela Garsije Markesa.

Zuk

pre 10 godina

@realni from HR
Upravo sa to hteo da kazem. Osvajaci medalja su zaista 3 najkvalitetnije ekipe na turniru. Od 4. do 7. mesta su prilicno izjednacene reprezentacije i njiohov plasman je na tim pozicijama je stvar malo srece, trenutne inspiracije i iskustva. U medjusobnim duelima bi odlucivale nijanse.
Ipak, osvajaci medalja su za klasu bolji. Kao jedan od jugonostalgicara (to je ipak najbolja drzava u kojoj sam ziveo) samo zamisljam kakva bi "plavi" bili sa igracima iz bivse SFRJ. Verujem da bi jedino ameri mogli da nam otmu svetsko ili olimpijsko zlato i to pod uslovom da im se odazovu ponajbolji igraci. Realnost je ipak ovo sto se desilo na EP.
Uz sav optimizam ne vidim da ce bilo ko od bivsih SFRJ republika samostalno u buducnosti na velikim takmicenjima lako osvajati medalje. Srbija je tu naravno u prednosti i sa najvise sansi da na nekom od buducih takmicenja napravi zapazen rezultat, sto je u proslosti i cinila. Ali je to gotovo nemoguce ciniti u kontinuitetu u uslovima visoko profesionalizovanog sporta gde igraci klubske karijere prirodno stavljaju ispred reprezentacije. Takodje, povrede su bitan faktor kao rezultat istrosenosti igranja u bar tri takmicenja u sezoni. Pa imamo igrace koji su ili povredjeni ili u nedovoljno dobroj formi posle povrede itd itd. A fond igraca po svakoj ex-yu zemlji je daleko manji.
Zato treba biti realan i fer i cestitati svojima i komsijama na svakom pa i ovakvom uslovnom uspehu. Ok malo zadirkivanja nam je u krvi. :)

U magli

pre 10 godina

E kad hrvati kazu da su bolji od nas u svim sportovima,da se covek nasmeje jedini sport gde su bolji to je rukomet.a kazu vaterpolo eh bre nemojte biti smesni pa prebrojte medalje.u fudbalu tu smo zalosni vise mi nego oni ali uglavnom trula buranija.u odbojci smo doktori za vas,kosarka o tome se ne raspravlja i kad smo ispred i kad smo iza vas bolji smo vi tek dve bronze na EP i jedno srebro na OI.a mi odmah posle sankcija 2 evropska zlata i 2 svetska ,srebro na OI,bronza i srebro na EP,mozda sam nesto zaboravio nek me neko dopuni ako jesam,i to bez amerikanaca u ekipi....

drago

pre 10 godina

Mi smo u oba meca protiv Spanjolaca imali dostiznih -13 na ulasku u zadnju cetvrtinu a vi ste taj minus imali vec u petoj minuti. A sredinom vaseg meca je bilo 29:69.
I dok ste vi gubili od Makedonije, Crne Gore, Ukrajine, Slovenije mi smo imali 8 pobjeda zaredom.
Sad kad nam u Spanjolskoj na playu budu Draper, na beku Bogdanovic, na krilu Rudez i Hezonja, na krilnom centru Saric i na centru Tomic ima da rasturimo. Dobri su i Popovic, Ukic (ako ce samo graditi napad), Simon (mora paziti na izgubljene lopte), Tomas (odlican u obrani a zna i zabijati u serijama), Markota (skok, trica i srce) i Zoric (ima dobar sut za centra, Loncar.

Mister No

pre 10 godina

Biti cetvrti ili biti sedmi je potpuno nevazna stvar. Za oba plasmana ne dobija se medalja. I sa cetvrtog i sa sedmog mesta se ide na Svetsko prvenstvo. Tako da je nagrada ista za obe ekipe. E da ste osvojili medalju to bi vec bilo nesto. Ovako ...

realni from HR

pre 10 godina

Ajde prvo samo da kažem da ste stvarno valjda sami sebi već dosadni s tim silaskom s postolja. Inaće o tom silasku mlađe generacije ni ne znaju,a vašim stalnim ponavljanjem toga dokazuje da ste ustvari vi s time iskompleksirani. Bio je rat i to su napravili, točka. Jesu li trebali ili ne to se da raspravljat. S današnjeg stajališta nisu,a onda 95-e...
Što se tiče prvenstva, kažete da smo imali sreće. Ja bih rekao da smo odlično odradili sve tekme sa reprezentacijma koje su uglavnom odigrale prosječnu košarku, četvrtfinale smo si sami osigurali s Ukrajinom (POBJEDAMA),a po meni su polufinala pokazala da su na ovom prvenstvu košarku igrale Fra,Špa i Lit, mi smo eto pokazali da smo od njih miljama daleko kao i ostali uključujući i vas. Svaka čast na vašim pobjedama nad Fra i Lit,ali volio bi vidjeti dali bi tako bilo da ste vi s njima igrali polufinale. Mislim da bi bilo drukčije. Vama je falila hrpa igrača, mi smo postigli najbolji uspjeh u zadnjih 18 god sa možda najslabijim timom u zadnjih 10 god. I da, vrlo bitna stvar, meni nije teško priznati da ste za nas još uvijek sila u košarci. Dovoljno je pogledati od 95-e do danas. No imamo klince koji dolaze,a ovaj uspjeh će možda konačno biti prekretnica za našu košarku i da se ne blamiramo kao zadnjih 18 godina. Lijepi pozdrav.

komsije

pre 10 godina

Hrvatska je osvojila 4.mesto, Srbija 7. Jasno je da po zvanicnim merilima Hrvatska bila uspesnija na ovom prvenstvu. To je ono sto ce se pamtiti.
Sustinski razlika u pokazanom nije velika - obe ekipe su izgubile od Spanije u zavrsnoj fazi takmicenja - Srbija je imala maler da na njih naleti prva. Srbija je sa mladom ekipom imala velike oscilacije, pobedila je oba finalista, a izgubila od Ukrajine. Hrvatska je takodje imala oscilacije i neocekivane rezultate.
Sto se mene tice voleo bih da na svim takmicenjima prva tri mesta osvajaju ekipe iz bivse SFRJ - naravno, voleo bih da Srbija uvek bude prva, ali ne bih imao da su ostali uvek na pobednickom postolju - ipak smo mi svi nekada bili zajedno i igrali sjajnu kosarku... a zbog cega vise nismo zajedno, to je sasvim druga prica...

Jole

pre 10 godina

Samo vi "komsije" licite komplekse da je sedmo bolje od cetvrtog,vas kao spanjolci nisu nakantali?
Pa vas je nakantala slovenija i makedonija,ukrajina...
Vama je nocna mora to sto smo u kosarci bolje plasirani jer je to jedini bitniji sport u kojem ste dosad bili bolji.
Nego da vas pitam s kim igrate u barazu za Brazil? :))

petar

pre 10 godina

jeli, otkad smo sisli s postolja vise nas nema na tronu? bravo druze.. cini se da je kriterij za bivanje na tronu to jel se silazi sa postolja ili ne? a kako to da vi premda nikad niste sisli s postolja nama gledate u ledja i u fudbalu i u rukometu i u vaterpolu i na olimpijadama i svim mogucim zimskim sportovima? mi 4. a vi 7., pere ljubomora nema sta!

drzite se vi vaseg noleta, i tih vasih odbojkasa ako oni uspiju ponovno sta da naprave, drugo ni nemate

Nesalomivi

pre 10 godina

Monstruozna Spanija.
Strasno.... Svaka im cas.
Hrvati izgubili dva puta. Mi jednom od njih.
Pokazali su balkanu sta znaci biti furija.....

Meni je zao zbog toga sto znam da su nasi momci mogli mnogo mnogoooo bolje, cak i sa ovakvim sastavom.

Srbin

pre 10 godina

Nisam ni ocekivao drugacije: ironija i cinizam, kao uostalom i sa druge strane kada Srbija gubi. Nikome nije palo na pamet da se seti kako su i najveci mogli samo da statiraju dok smo igrali zajedno, da cestita za (ipak) uspeh, da zamisli kako bi mogli da jedno prvenstvo organizujemo zajednicki.
Samo izgleda da smo prokleti.
Mi smo zapravo primitivni, jako primitivni.

Bre

pre 10 godina

Ne razumem sto slavite ovaj krah hrvata. Realno, mene nije zanimalo da li ce biti treci, sesti ili deseti. Navijao sam za Srbiju i jedino dobro iz ovog prvenstva je sto idemo direktno na SP. A sto se tice hrvata, znali smo da nemaju sta trazit protiv spanaca.

Drzite se rukometa

pre 10 godina

Hrvati nikako da shvate da je ovo cetvrto mesto za njih istorijski uspeh (buduci da vec 18 godina nemaju medalju), dok je za Srbiju ovo 7. mesto znacajan neuspeh (s obzirom na broj osvojenih medalja u tom istom periodu).

znaš ono, srbija k'o nokia

pre 10 godina

@ VOJA KOSTUNJAVI

mi smo tolike komplekse vama nabili da se nećete za milijun godina oporaviti...
hhehehe, niste ni vi na postolju, sad je počelo, više nikad ni nećete!!!

jedva cekam svjetsko

pre 10 godina

jeste smijesni vi srbi, rezultata nigdje pa morate slaviti poraze kao pobjede, jeste vi uopce osvojili koju medalju na OI ? , a kamo li u nekom momcadskom sportu dok smo mi Hrvati OLIMPIJSKI POBJEDNICI u vaterpolu i jos uzeli medalju u rukometu, a uskoro cemo i u kosarci . Bolji smo od vas u nogometu, rukometu, a evo sad i u kosarci. aj zdravo (kako bi rekao jedan isfrustrirani od vas )

Nataeos

pre 10 godina

cudni su ovi Srbi,Hrvati 4,Srbi 7 i pljujete po Hrvatskom rezultatu,uzas jedan,cinjenica je da smo na boljem mjestu od vas i to je to.
(hrvatina, 22. septembar 2013 21:23)
I pored toga bolji smo od vas 1000 puta! Zašto? Zato što se se toliko zaleteli sa ništa drugo niste znali nego vi da pljujete po nama, kao da ste sad neka sila! Činjenica je da se niste "popeli" od 95' , znači 18 godina, kontajte 19 jer nećete ni na SP uspeti.. A verovatno i 20-21.. Treba sad da uporedjujem možda neke brojke ili je Jasno?!

ser gile

pre 10 godina

"Preklestvo popedničkog postolja" se nastavlja. Od kada su Hrvati otišli sa postolja jer nisu hteli da slušaju himnu "Hej Sloveni" nikad se više nisu ni vratili. Taj presedan u sportu im se kao izgleda vraća svih ovih godina. Nisam sujeveran ali izgleda da tu ima nečega.

Ako je verovati u ovo, verovatno će se vratiti kada sledeći put budu mirno na nekom od postolja slušali "Bože pravde", a pošto to znači da Srbija mora da bude prva proći će još dosta vremena.

zlatiborac

pre 10 godina

Komsije, sta vas briga, mozete i vi da se dicite najboljim cetvrtim mestom u istoriji, kao sto su to Britanci izmislili za Mareja dok gleda u ledja Novaku. Bezali ste sa po.... Ah, mislim da je to vec neko spomenuo u komentaru.

fer86

pre 10 godina

ha nista,spanjolci su bolji od nas i to je to...rukometasi ce morati uciniti ono sto kosarkasi ne mogu,razmontirati ih na proste faktore sto cinimo vec godinama u kontinuitetu naravno u rukometu jer u kosarci nemamo sta traziti

frenky simao

pre 10 godina

Trećeplasirana ekipa pobedila dva puta četvoroplasiranu sa po 28 i 26 poena razlike...! Komendija...! Stvarno smo baksuzi (čitaj Nebojša Ilić) što smo kao prvoplasirana ekipa naišli na Špance već u četvrtfinalu...! Najgora mesta na prvenstvu koja možeš da osvojiš su četvrto (zbog izgubljene medalje, sećam se kako je nama bilo 2010 u Turskoj na SP) i osmo zbog izgubljenog plasmana na SP...!

stojko vrankovic

pre 10 godina

1995. ste sami otisli sa postolja e pa vise nikad se necete vratiti, to je neka kosmička pravda.. možete i brajanta dovesti sa drejperom.

djordje

pre 10 godina

Od kada su samovoljno sišli 1995 sa pobendičkog postolja, VIŠE IH NEMA NA TRONU. Dakle ulazimo u 19. godinu.... Ako im se ikada u budućnosti ukaže prilika, neka dobro razmisle da li će silaziti sa postolja !

za nebeski narod

pre 10 godina

@ student_iz_parka
daj diplomiraj više, možda budeš pametniji, pa si i stan nađeš

@ drmomcilo
tvoj komentar dokazuje da su tvoji kompleksi pravo čudo nebesko

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Zna' sam... ko je mislija da će bit suprotno taj se za*eba' gadno ili mu realnost nije jača strana. Raspali smo se k'o stari Wartburg... A ništa, ok... "drvena" medalja... Dogodine na SP će bit bolje... valjda.

San Epifnio

pre 10 godina

Ide snimak tekme na RTS. Nije fer dati odlozen prenos legendi Dendi Petru. Covek zasluzio final i direktan prenos. Steta samo sto nece igrati San Emetrio

Dejan

pre 10 godina

Meni nisu jasni ovi koji govore o medaljama od kako igramo kao neka "nezavisna" Srbija. Pa nismo mi usli silom u Jugoslaviju, mi smo je napravili. I sve medalje jesu nase. Ne zato sto smo neka pravna naslednica, vec zato sto smo srcem i dusom bili za svakog tog igraca i za svaku tu reprezentaciju, ma kako se ona zvala. To sto je komsijama ispran mozak i stide se svoje nekadasnje drzave, to je njihov problem. I zato je tacno da smo mi petostruki svetski sampioni i ne znam koliko vec puta evropski, a oni imaju jednu bronzanu evropsku i jednu srebrnu sa Olimpijade. Jedino emocije odredjuju nasledje u sportu, nista drugo.

Sumadinac91

pre 10 godina

Jeste Hrvati ogroman uspeh 4 mesto(sa skoro celim A timom) u odnosu na 7 mesto nasih sa C timom i 9(devet) debitanata+najmladji tim na EP.
Ovo su bila nasa realna ocekivanja plasman na SP i odlazak tamo sa jacim timom,a vama je ovo najveci uspeh u zadnjih 18 godina.
I na osnovu svega ovoga mi smo se obrukali i mi smo gori tim,a vi ste "zemlja kosarke".
Kad osvojite makar srebro mozemo da pricamo,drvenu medalju imaju i Slovenci i Makedonci pa se manje hvale od vas.

Младен1998

pre 10 godina

Сиђоше репрезентативци хрватске с постоља и више се никад не попеше!
(Млађа, 22. септембар 2013 20:25)

Croatinho

pre 10 godina

Hrvatska 4. Srbija 7. najpopularniji sport u srbiji ili tako nesto, kod nas vecina nezna ni jednog kosarkaskog igraca na svijetu... Eto, tolko o vasem talentu...

U magli

pre 10 godina

Nikad gora reprezentacija Hrvatske nije stigla do polufinala,imali su oni i boljih reprezentacija i igraca od ove danasnje i opet nisu uspeli nikad nista da uzmu od Atine 95...dali je to prokletsvo ili neznanje bice da je i jedno i drugo...

Delete

pre 10 godina

Ovo je najdosadnija utakmica za trece mesto u istoriji sporta. Unapred se znao pobednik, samo je pitanje bilo koliko ce razlike biti. Hrvatska je bas zalutala. Treba imati mnogo srece i da ti se poklope kockice kao njima. Pokvarili su uzitak polufinala i borbu za trece mesto.

realno

pre 10 godina

nisam gledao, a najviše bih voleo da su se potukli pa da ih oboje diskvalifikuju i da ni jedni ni drugi ne uzmu medalju, a ovako od dva zla nema manjeg i većeg

rajko

pre 10 godina

Ovim što prozivaju RTS jer nije bilo direktnog prenosa Hrvatska-Španija: u isto vrijeme odbojkaška reprezentacija Srbija igrala je na Evropskom prvenstvu protiv Finske, i to je prenošeno. Zar smatrate da ne treba da gledamo našu reprezentaciju zbog Hrvata? Naravno da je odbojka u ovom slučaju imala prednost. Zato ne pljujte po RTS-u koji ovog puta nije ništa kriv. Uostalom, upravo ide snimak meča Hrvatska-Španija.
PS. Bravo Španci, nikad se hrvati neće peti na postolje!

Vlado

pre 10 godina

Hrvati jedino mogu uzeti medalju kada mi budemo prvi, a oni vjerovatno budu treci. To im je jedini nacin da dodju do medalje, ali tad im je bolje da stoicki ostanu na postolju jer u protivnom im slijedi 100 godisnje proklestvo nepenanja na postolje.

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Jednostavno uvijek cu navijati protiv Hrvata pa makar igrali i sa Spancima. To je stvar klisea( za neke) a za mene jednostavno splet istorijskih okolnosti

Ivan

pre 10 godina

Hahaha, šta buncaju ovde Hrvati kako se nisu izblamirali kao Srbi ??? Dva puta gube od Španije sa 30 razlike, a mi smo samo jednom.

Pritom smo mi Srbi pobedili dve najbolje ekipe na prvenstvu.

Teško Hrvatima na SP ako se nama vrate Teo i ostala ekipa koja fali pa naletimo na njih!

p.s. Postolje, postolje! :-).

bozija levica

pre 10 godina

Šta Repeša izigrava sa onom kragnom ? Glumi Bekama ili Kantonu ...
Mnogo smešna ekipa ova Hrvatska.
(Beloved, 22. septembar 2013 18:08)

Glumi Sinisu Mihajlovica

Decoooooo, decoooo...

pre 10 godina

Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...

Ovi rvati su smešni k'o bioskop.

Vlada

pre 10 godina

Koliko pomešanih osećanja. Hrvati su posle silaska sa postolja 1995 zaslužili da se nikad više ne popnu na njega a Španci su posle one lakrdije protiv Italije zaslužili da ne uzmu medalju. Ipak sam malkice više navijao za Hrvate, da Španci ne uzmu medalju kao što Italijani ne idu na svetsko prvenstvo.

drmomcilo78

pre 10 godina

Atinsko prokletstvo se nastavlja, nikad nista necete osvojiti u kosarci, kompleksasi jedni , dok su vam igrali hrvati srpskog porekla ( Komazec, Petrovic, Popovic, ) mozda ste se mogli i necemu nadati, ovako jedno veliko nista ......

021-1914

pre 10 godina

Vidi vidi kako se bunite sto RTS ne prenosi Hrvate.A sto utakmice SD Vojvodine u Evropi nikad nije prenosila(cak ni kad je igrala final four u odbojci)to vas bas zabole...

Aca Znalac

pre 10 godina

Жао ми је комшије, али су били бољи и заслужено су победили. Мада би ми било драго да сте могли да их набијете. Ипак честитам вам на четвртом месту. Ми смо заслужили да играмо бар финале јер имамо екипу за велика достигнућа, али полако видећемо се на СП, па да се тамо видимо у финалу па да бољи победи.

mister

pre 10 godina

Hahahah rastavise ih kao lego kocke :)) Ko visoko leti,nisko pada!!!Kojsa bre Ukrajina u cetvrtfinalu(nas su dobili istina)!Za razliku od Hrvatske Srbija je dobijala sve evropse ekipe tipa Francuska,Litvanija,Spanija,Rusija...na velikim takmicenjima racunajuci poslednjih 4-5 godina...Hrvati kukaju kako im fale Tomas i jos 2-3 igraca,a nama fale zveri Teodosic,Lucic,Novica,Keselj,NE RACUNAJUCI NBA igrace!!!Bolji smo od njih,a njima kompleski veciti ne daju mira...Bok decki ;)

Ante

pre 10 godina

U te momke nitko nije vjerovao, niti je u Hrvatskoj ikoga bilo briga za košarku a oni su završili kao 4. reprezentacija. Svaka im čast. A Vi Srbi ( uz dužno poštovanje) se ubuduće malo manje hvalite jer ste polako u svim sportovima iza nas. U tenisu ste nadmoćni ali doći će i naše vrijeme ;)

Djenka Djavo

pre 10 godina

Ja sam iskreno navijao za "susede" bez obzira na otrovne komentare kada smo mi pucali. Hrvatska reprezentacija je igrala svaku na pobedu, bez kalkulisanja. Steta sto su Spanci ipak za tri klase jaci i od njih i od nas.

moje ime

pre 10 godina

Recept za skidanje kletve (fatve, anateme ili kako god) zvane "ATINA 95" (prevod komsijama: ATENA 95) je sledeci: kompletna kosarkaska reprezentacija Hrvatske, sa celokupnim strucnim stabom, na sred Terazija (moze i kod Mihajla, sve jedno) na improvizovanom postolju za III mesto i da odslusa himnu do kraja. Naravno, ovog puta ce ici Boze pravde, pa ce mozda i malo vise da boli. U svakom slucaju, ili to ili medalja u nekom paralelnom univerzumu. Toliko.

SlavkoCvitkovic

pre 10 godina

Pa kaj je ovo, opet nikaj? Zakaj smo zbrisali prošlog stoljeća sa postolja, pa nikako se vratimo? Dal ću ja kao komentator dozivit da decki opet nabace kolajnu oko vrateka?

marko

pre 10 godina

Zasto su mi blokirani i Hrt i tv slovenija, a na rts-u nema prenos? Znate li da postoji kuka i motika !!!
(miki, 22. septembar 2013 17:41)

Zato što HRT i TV Slovenija nisu platili pravo prenosa na teritoriji Srbije. Čak i da niko ne prenosi u Srbiji čitavo prvenstvo naši kablovski distributeri bi morali blokirati, jer bi mogli dobiti tužbu od FIBA, tj. onoga ko upravlja fibinim pravima.

To ne važi samo za košarku, već za celopupan tv sadržaj za koji nisu plaćena prava za emitovanje na našoj teritoriji.

zapad

pre 10 godina

@tonči - Pročitaj komentare svojih zemljaka do pre nekoliko dana. Srbi, iako dvostruki svetski i.trostruki evropski prvaci, su dno i neznalice, a Hrvati, visoki i plavi, najbolji na svetu, vraća se dite materi i šta ti znam. Ne verujem u kletve i fatve, ali očigledno ćete da pričekate, do tada drvo. BTW, ovi što pitaju što je HRT blokiran, ja se pitam ko u mojoj zemlji dozvoljava tri HRT kanala. Ali to je druga tema.

as

pre 10 godina

nema veze momci vi ste ponos hrvatke uvjek bili i bice te.al ono sta je najbitnije ,nismo se osramotili ko srbi.
(hrvatska vojvodina, 22. septembar 2013 19:17)

Zasto smo se osramotili?
Igrali smo sa devet debitanata, bili najmladja ekipa na prvenstvu, pobedili smo finaliste (Francusku i Litvaniju) i izborili plasman na SP.
Nas cilj je ostvaren, a vi cekajte jos osamnaest godina da glavne reprezentacije dodju oslabljene na EP i da se ponovo plasirate u polufinale i hvalite se time.

student_iz_parka

pre 10 godina

@ milos

Ja ne znam gde si ti gledao i sta si citao, ali komsije su nas prozivale, vredjale, omalovazavale itd... Pisali su ovde za sebe da su prava zemlja kosarke a mi niko i nista u kosarci, negirali su nam medalje koje su nasi srpski kosarkasi osvojili u periodu 1995-2002. Na sve nacine su pokusali da ubede sami sebe da mi nemamo nista u kosarci a da su oni neka super sila. Isli su cak i korak dalje te su neki govorili kako je njihov plasman u polufinale i nasa eliminacija zapravo povratak stvari u normalu!!! jer su oni jel te zemlja kosarke i mi niko i nista.

I mi posle treba da navijamo za njih? Toliko mi je drago sto su ih Spanci pocistili da prosto ne mogu da ti opisem. Iskreno se nadam da cemo na sledecem prvenstvu biti kompletni i da cemo imate prilike i mi da ih ovako razbijemo.

Komsije, u narednih 15 godina necete videti ni jedno polufinale, tako da uzivajte u ovom 4. mestu. Ovo je istorijski uspeh jedne male kosarkaske nacije.

Utah Jazz

pre 10 godina

Mi smo ulaskom u polufinale cilj ostvarili.
Medalja ako dođe super, ako ne ništa strašno.
I dajte već jednom ohladite o 1995. i odlasku s postolja.
(tonči, 22. septembar 2013 18:27)

Cilj moze biti medalja, cilj moze biti odlazak na SP, ali nikako polufinale. Kome je to jos cilj? Biti 4. ili 14. je potpuno svejedno, niko te ne pamti. Doduse, ovde je bitno bilo biti medju 7 zbog SP-a. Dzaba se tesite.

Inace najlosije EP, mnogo meceva, fizicki zahtevno, pomalo i dosadno sa mnogo prostora za kalkulacije, minimum meceva po ekipi je cak 5, Nemacka bez pet najjacih (DIRK), Rusija takodje, Srbija bez najboljih, Turska ocajna, Italija bez Barnjanija i Galinarija, Grcka raspad sistema, Slovenija prosecna, Litvanija kao i prethodih godina.
Jedina selekcija koja je igrala odlicnu kosarku je Spanija, ali sa cak 4 poraza na prvenstvu i sa jedno 20% slabijom igrom nego ranije jer i njima fale najjaci.

Nema, ko sidje sa postolja nazad se ne vraca. Nikada vi necete do medalje, a sada je bilo najlakse u istoriji kosarke da je prisvojite.

Jovan

pre 10 godina

Pa i nisu TOLIKO losi ovi hrvati, dajte im tu DRVENU medalju - zasluzili su, nisu oni krivi sto ne znaju, vazno je da se trude i kao i uvek da se NEOSNOVANO, NESKROMNO i nadasve NEZASLUZENO nadaju necemu! :D

Обсервантес

pre 10 godina

Србија игра далеко најкреативнију кошарку! Креација иде с талентом. Селектор Ивковић јако добро зна (за њега су ово déjà vu ситуације) домете колектива. Ипак, ред је да Ивковић изађе из оперативног рада и да као члан стручног штаба професорски, стратешки саветује неког будућег селектора који може да уђе у универзум психологије екипе која излази на паркет. После проф. А. Николића, Д. Ивковић је најјаче српско кошаркашко стручно име (али није више за то да стоји поред аут линије – да се бави оперативом)! Када је Вујошевић отишао у ЦСКА, заменио га је тренер Јовановић. Тренер таквог калибра или сличан по стручној вокацији (стручњак је за рад с млађим селекцијама и близак је психологији тог узраста)треба да буде нови селектор. Утопија је да је могуће саставити селекцију од најбољих играча. Повреде, форма и лични разлози то ће увек спречавати. Треба нам селектор који ће да прати и повеже успешне из млађих селекција (који освајају медаље на такмичењима за свој узраст) и оне који су искусни, квалитетни и мотивисани да играју за Србију. Што се Хрвата тиче њихова кошарка тоне не због „проклетства“ из 95-е него зато што тамо српски кошаркашки стручни утицај све више бледи с годинама. Они су то изабрали.

Vuk

pre 10 godina

Kakvo brisanje parketa u, za Spance, nevaznom mecu. Bruka. Kada sada niste dobacili do medalje, uz srecu koju ste imali u zrebu, nikad necete. Pa vi silazite sa postolja. Sada bi ... dali da se popnete, ali ne moze sve na foru :)

serbuszg

pre 10 godina

stvarno ste nevjerovatni kako vam pada napamet uopce pricat da nismo kosarkaska nacija da nismo sportska nacija itd pa covjece bozji jeste vi svjesni da hrvatski klubovi su peterostruki prvaci europe da je kk split proglasen najboljim klubom 20 st..pa onda te price da nismo sportska nacija a da ste vi velika sportska nacija pa daj malo proguglajte pa mi imamo 33 medalje sa olimpijada 23 sa ljetnih 10 sa zimskih a di ste vi imate 10 medalja sa olimpijada tojest 7 a 3 ko sicg i onda price mi nismo sportska nacija? pametnom dosta! a to da ste jaci u kosarci vam niko neosporava i vase medalje al oprostite klupski podaci govore da mi imamo peterostruke prvake europe a dok kod vas partizan samo jedanput bio prvak europe :)

фра Шиме

pre 10 godina

Дакле, рецет је овакав: колективна молитва свих Хрвата да Срби освоје следеће европско првенство а да они буду трећи. Даље се зна - останите на трећем степенику, одслушајте Боже правде и пуф! откупили сте се за ону бежанију :) . Али битно је да се молите за европско а не светско првенство јер тамо има и неке наде да будете трећи.

Morača

pre 10 godina

Žalosno je koliko malo gledalaca na utakmici za III mesto. U svakom slučaju, bolje je pobediti u borbi za sedmo mesto nego izgubiti katastrofalno u utakmici za medalju. Više gledaaca je bilo na odbojci.

Musa Express

pre 10 godina

E moji dragi prepucavaci!

Ne mozete da smislite Spaniju do danas, a danas bi navijali za njih samo da Hrvatska ne dobije medalju, jer bi medalja za Hrvatsku za vas znacila neuspjeh Srbije.

Tacno toliko vam vrijedi karakter, po potrebi se okrene lijevo ili desno, gore ili dole.

I evo poruka za prepcavace i sa hrvatske i sa srpske strane: Pa jel vi ne vidite da jedni bez drugih ne mozete ni da odlucite da li vam je rezultat na prvenstvu uspjeh ili neuspjeh? Prvo morate jedni na druge pogledati da bi se orijentisali.

Jel vam jasno koliko se iz toga vidi da vi jedno drugima najvise znacite mada to ni za zivu glavu ne bi priznali.
Dok god se vi tako svadjate Spanci ce vam uzimati medalje, pa vi samo nastavite.

inchains

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da rts opet prenosi odbojku, prvo sam se nervirao u grupnoj fazi kad su prenosili zensku, a sad mušku. Nemam ništa protiv odbojke ali košarka je mnogo popularniji sport!!! A hoće da im plaćamo pretplatu, sramota!

Ivan

pre 10 godina

Naravno, uopšte nije ni postojala sumnja da li će ih Španci pregaziti ili ne, već sa KOLIKOM razlikom ;)

Da ne zvuči otrcano i kliširano, ali moram i ja da napišem: Hrvati su SAMI SEBI navukli prokletstvo onako sramnim nesportskim silaskom, bolje rečeno BEŽANJEM, sa pobedničkog postolja 1995. u Atini, kada su svojim igrama tada apsolutno zaslužili to 3.mesto!! Ja sam uverenja da "neko to odgore vidi sve", i tako je i bilo, vidi, vidi....

Više sreće SLEDEĆI put, nadam se nakon malo kraćeg vremena od ovih 18 preduuugih godina! Sve najbolje komšije pozz :)

Darstar

pre 10 godina

U poslednjoj cetvrtini pri vodjstvu Spanije od oko 25 razlike Ukic posle prodora postize 2 poena, a komentator na HRT 2: "Ukic nastavlja da se poigrava sa Spanjolcima" :D

Kanada

pre 10 godina

Ostali bez snage...nakon +15 bilo je gotovo

Trebamo par pojacanje (Tomas, Planinic, Popovic, Barac) i bit ce u redu

Barem nismo gubili 69-29 ahahaha

i bili blizi nego rezultat sta je pokazalo...samo smo izgubili dva puta protiv Spanjolska i Litve...a vi protiv Ukrajine, Crno gore, Makedonija, Slovenia

Dule

pre 10 godina

Mi da odigramo jos jednu utakmicu sa spancima sigurno nebi toliko izgubili a hrvati da igraju jos 10 utakmica svaku bi izgubili sa preko 25 razlike.

dibidus

pre 10 godina

Стварно ми нисте јасни. Па нормално да је важније да РТС преноси СРПСКЕ одбојкаше, уместо меча за бронзу небитно је ко игра, али вама плиткима је битно да би зезали на Хрвате. Ево управо иде снимак кошарке на РТС-у.

Bogdan

pre 10 godina

Hrvatski komentatori su show program! Bas sam se lepo ismejao prateci mec:-) Van toga Spanci su sjajna ekipa. Kad igraju maksinalno to izuzetno lepo izgleda.

nnidza

pre 10 godina

Da nismo naleteli na Špance možda bi se i mi ugurali kao komšije među četiri... Mi smo sagledali realnost, komšije se prizemljile...

toliko

pre 10 godina

Španjolska 20/26, a mi 6/8 slobodna bacanja, toliko o sucima, i kad se tome pridoda najbolja trica ja mislim uopce na prvenstvu (tocno 50 posto), nije moglo biti drugacije. sve u svemu, nije lose , bit ce bolje na sp. Bar se nismo izblamirali ko vi srbi...

Novosadjanin

pre 10 godina

Trebalo im je 18 god da se domognu polufinala, uspeli su preko jadne Ukrajine. Sad neka cekaju jos 18 god na medalju. EP 2031 ce te doci do bronze ;) koliko treba da budes jadan da odes sa postolja??

irokez

pre 10 godina

@srbiN
to je bilo pre skoro 20 godina, stvari su se promenile. Komsije su nam u dosadasnjem takmicenju cestitali pobede, zeleli sve najbolje, i slali sportske pozdrave. Treba da zaboravimo proslost, ako ikada zelimo da osvojimo zlato na EP. Oni su napravili gresku '95te jer su pomesali politiku i sport, i zato im se to sada vraca. Ne trebamo mi sada da budemo zlonamerni i da zelimo da im crkne krava, vec da im pozelimo srecu u borbi za trece mesto.
(milos, 22. septembar 2013 18:50)

Nisu oni sport i politiku nikada razdvajali, pa u fudbalu Dinamo - Zvezda i Jugoslavija - Holandija 1990. je i poceo razlaz. Pitaj Divca kada je sa Partizanom gostovao u Splitu '89., kako je "prijateljski" docekan, a to je bilo pre rata, pa kada je Zvezda '87. pobedila Cibonu u Zagrebu, igraci Zvezde su bukvalno pobegli u svlacionicu dok ih je publika gadjali svim i svacim, a komentator prenosa nije mogao da dodje sebi, zamisli neko se usudio da pobedi bracu Petrovic u sred Zagreba, Bane Prelevic do tada anonimus im uvalio 5-6 trojki...Toliko o bratstvu i jedinstvu, najveca utopija kod Srba, sto je najgore i danas izgleda jos mnogi u Srbiji zive u Jugoslaviji.

guru

pre 10 godina

Gledao sam utakmicu na HRT 2.Smešniji komentar utakmice u životu nisam čuo.Cvitković I Skansi kao stručni konsultant, žestoka komedija.Ko nije gledao (slušao) mnogo je propustio.Cvitković o Ukiću "malo bolja forma I kućno vaspitanje bi mu dobro došli".Milion provala,kao da je na nečemu.

Alien

pre 10 godina

Bolje hrvati da prepuste mesto na svetskom prvenstvu nekoj drugoj kvalitetnoj reprezentaciji. To je kao kad bi Farska Ostrva isla na World Cup.

realno

pre 10 godina

normalno je da će rts pre premosti naše sportiste pre nego tuđe,u ovom slučaju odbojkaše,i to je opravdano...ali i polufinale ili mečevi za treće mesto i finale u košarci bi takođe trebalo propratiti. odbojku su trebali staviti na prvi,a košarku i meč za treće mesto na drugom. pa ko voli nek izvoli. a ne ovako. posle se čude što svi izbegavaju pretplatu...

bojan popovic

pre 10 godina

Kaže Cvitković da je Tomić najbolji evropski centar. Zna li neko da li je zaista tako? Mislim da je Krstić bolji.
(dragan, 22. septembar 2013 18:37)

ako je on najbolji centar ja sam najbolji plej !

Vladan

pre 10 godina

Bez obzira na sve Hrvatska reprezentacija nije mogla nista vise od ovog protiv previse nadmenih Spanaca.Ni ona zlatna Jugoslovenska reprezentacija nije se tako ponasala a bila je za klasu ma kakvu klasu za sest klasi bolja od ove Spanske .Ipak trebace dosta rada i zelje i kod nase ekipe i kod Hrvata,Slovenaca,Bosanaca ,Crnogoraca i Makedonaca da se dodje do nekog uspeha.Mi treba da gledamo svoje dvoriste jer bez obzira na mladost i ne iskustvo sledece godine trebace nam neka jaca ekipa da uradimo nesto vise..

goran

pre 10 godina

Šta su kroasani umislili ,nemaju oni pojma koliko ce jos vuci prokletsvo, i na kraju +27 šteta baš sam navijao za +30 ,osvojiše kroasani drvenu medalju... ajmo ća kući !!!

grbavi

pre 10 godina

supr je komentator

... ovi nam ga opet zabijaju ... i na samom kraju posle trojke sarica
... to je bila jedna mala utjeshnica ...

ngo kako da hrvati skinu to prokletsvo silska sa postolja

Ivan

pre 10 godina

Za sve Hrvate koji nas mrze kao najveceg neprijatelja: drago mi je zbog vaseg poraza.
Za sve normalne Hrvate koji shvataju da smo srodni, bratski, maltene jedan isti narod - zao mi je i nadam se da cemo se sresti u finalu SP :)

autostoper

pre 10 godina

Bice snimak na Rtsu.I ne lupajte vise,za ove tri nedelje na Rts2 jedino sto se prikazivalo je Eurobasket,pa sportski kanali ne prenose onoliko meceva.Dok je bila grupna faza uvek je bilo 3 meca direktno i jedan u snimku.Cetvrtfinala i razigravanje od 5-8 mesta sve je prenoseno,polufinala.Koliko znam Hrt je prenosio samo svoje u grupnoj i nzm da li jos neke cetvrtfinalne.I realno meni je vaznije da gledam nase odbojkase nego Spance i Hrvate.

karanfil aga

pre 10 godina

SRBI pobedili finaliste,HRVATI neku boraniju(Poljska,Ceska,Gruzija)...Hrvati imali srece ,ne bi ni SP videli da je Zizis ono pogodio

ljudi moji

pre 10 godina

nije da bas volim komsije ali sam iskreno navijao da pobede ove spance, toliko ih ne podnosim da jednostavno ko god igra protiv njih na njegovoj sam strani! ali brale, ovaj komentator je degenerik, covek ne zna ni pravila....cini mi se da je to onaj sto je kukao kad smo ih poslednji put pobedili....

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Zna' sam... ko je mislija da će bit suprotno taj se za*eba' gadno ili mu realnost nije jača strana. Raspali smo se k'o stari Wartburg... A ništa, ok... "drvena" medalja... Dogodine na SP će bit bolje... valjda.

koka kola malboro suzuki

pre 10 godina

mitomanija staanuje u srbiji,od kosovskog boja,kraljevića marka pa do odlaska hrvata sa postolja.to je malo zaostalo razmišljanje.
(kiki, 22. septembar 2013 19:04)

Ajde prosvetli nas malo modernijim razmisljanjem...

nenad

pre 10 godina

hrvati prosecna ekipa, da bogdanovica nije krenulo da mu sve ulazi ne bi ni grupu prosli, a komentatori na hrt su na nekim lekovima sigurno takve promene raspolozenja nikad nisam video

Ivan

pre 10 godina

Trenutno je poluvreme.

Vi koji nemate prenos možete da gledate ovde - http://www.sportlemon.tv/20130921/vv523df18eea16e3.49214609-646810.html

Bogdanović za sada drži Hrvate u životu. Ali ipak nemaju nikakve šanse. Sada je 11 razlike, Španci će sa pola gasa da pobede sa 10-15 razlike.

KO JEDNOM SIĐE SA POSTOLJA - NE VRAĆA SE NIKAD !!!

SKIDS

pre 10 godina

Komentar šaljem u momentu kada hrvati vode 28:27 i samo pre nego što hrvatski komediografi počnu da pišu smešne komentare u kojima hvale ove svoje poluigrače, želim da napišem da od ovog trenutka Armada pali motore i do kraja utakmice rastavlja Hrvate na atome.

mladen

pre 10 godina

Hrvati mogu da dobiju ako sto duze budu drzali prikljucak.Inace ja Hrvate od prosle nedelje imam na kladionici za postolje kvota 7. Tako da imam finansijski interes da navijam za njih

probojac

pre 10 godina

"zahuhtava se"!hahahahaha kako je jadan hrvatski komentator.Udrite ih Spanci,da zaborave na kosarku dok ne nalete iduci put na nas Srbe da ih dotucemooooooo!!!

tonči

pre 10 godina

Mi smo ulaskom u polufinale cilj ostvarili.
Medalja ako dođe super, ako ne ništa strašno.
I dajte već jednom ohladite o 1995. i odlasku s postolja.

milos

pre 10 godina

@srbiN
to je bilo pre skoro 20 godina, stvari su se promenile. Komsije su nam u dosadasnjem takmicenju cestitali pobede, zeleli sve najbolje, i slali sportske pozdrave. Treba da zaboravimo proslost, ako ikada zelimo da osvojimo zlato na EP. Oni su napravili gresku '95te jer su pomesali politiku i sport, i zato im se to sada vraca. Ne trebamo mi sada da budemo zlonamerni i da zelimo da im crkne krava, vec da im pozelimo srecu u borbi za trece mesto.

Zagreb

pre 10 godina

Gledam utakmicu ( naravno do kraja bude i -25 ),ali bez tona,jer ovaj naš komentator ne zna ni košarkaška pravila.Taj ne vidi ni loptu ni obruč,a koliko li tek glupih i krivih komentara.
Vidimo se na S.P.
Pozdrav iz Zagreba.

buha

pre 10 godina

ko je smesniji:
Hrvatska koja unajmljuje stranca da igra za njihJ i najverovatnije ni ne dolazi do medalje ili Srbija koja je pobedila obe reprezentacije koje igraju u finalu?

anbeast

pre 10 godina

Koliko god ne voleo nacionalisticka prepucavanja i slicno, ovo za***avanje sa kletvom i postoljem mi uvek izmami osmeh ma koliko otrcano bilo :))) Mozda ce razbiti prokletstvo tako sto ce na nekom prvenstvu ostati na postolju i sacekati da nama uruce zlato? :) Sve mi mirise na to. Hrvati, navijajte da uskoro uzmemo neko zlato. Vi cete tada uzeti bronzu, a posle je svasta moguce....

anbeast

pre 10 godina

Odlicno igraju Hrvati za sada. Zona im funkcionise, imaju bolji procenat suta. Usli su dobro i motivisano u utakmicu... Videcemo, moze biti da su Spanci malo opusteni posle one pobede od 40 razlike... Za sada dobra utakmica....

dejan

pre 10 godina

Nista lepse od gledanja prenosa kroasana n HRT-u. Hrvati poveli 28-27, a komentator vice " I ova petorka je napaljena, neka ostane ova momcad na parketu! " hahah odmah nakon toga Spanci prave seriju 14-2, a komentator u soku hahah sjajno :D

Milosh

pre 10 godina

Necete da placate pretplatu :) Vazda smo bili narod koji hoce i jare i pare! Hocemo prenose, ali necemo da placamo! Hocemo nove buseve i redovne linije ali mrzimo bus plus i necemo da placamo :) ha ha ha

dragan

pre 10 godina

Nije zato što igraju protiv jakih Španaca, ali meni Hr reprezentacija deluje kao pojačana Cedevita. Tu nema eksplozvinog i nerezonskog igrača koji igra igru kojom baca protivnika u očaj. Bogdanović je dobar ali takvih treba da bude barem 5 u reperezentaciji i to na raznim pozicijama. Ostali su anemični kao i hrvastki komentatori.

dragan

pre 10 godina

Ona dva hrvatska komentatora: Kakvo je sada ovo slobodno bacanje za Špance? Pa zbog bonusa. A jel priznat onaj naš koš? Jeste (a nije priznat jer je bio faul u napadu) kada smo dali koš sviran nam je i faul. Hahaha niti prate rezultat niti igru.

draganbb

pre 10 godina

Ko god da pobedi, zasluženo je. Ako pobedi Španija, prokletstvo se nastavlja. Ako pobedi Hrvatska, Španci su osvojili ništa, zasluženo zbog nameštanja rezultata.

dksla

pre 10 godina

Zelim Hrvatima da pobede ove ljigavce.
To bi mozda znacilo silazak Spanije sa velike scene.
Zelim Spaniju iz 90-tih, sa Duenjasom, De la Fuenteom, Hererosom.
Bili su solidna ekipa, ali do medalje su mogli samo slucajno.

dejan

pre 10 godina

Nista lepse od gledanja prenosa kroasana n HRT-u. Hrvati poveli 28-27, a komentator vice " I ova petorka je napaljena, neka ostane ova momcad na parketu! " hahah odmah nakon toga Spanci prave seriju 14-2, a komentator u soku hahah sjajno :D

student_iz_parka

pre 10 godina

@ milos

Ja ne znam gde si ti gledao i sta si citao, ali komsije su nas prozivale, vredjale, omalovazavale itd... Pisali su ovde za sebe da su prava zemlja kosarke a mi niko i nista u kosarci, negirali su nam medalje koje su nasi srpski kosarkasi osvojili u periodu 1995-2002. Na sve nacine su pokusali da ubede sami sebe da mi nemamo nista u kosarci a da su oni neka super sila. Isli su cak i korak dalje te su neki govorili kako je njihov plasman u polufinale i nasa eliminacija zapravo povratak stvari u normalu!!! jer su oni jel te zemlja kosarke i mi niko i nista.

I mi posle treba da navijamo za njih? Toliko mi je drago sto su ih Spanci pocistili da prosto ne mogu da ti opisem. Iskreno se nadam da cemo na sledecem prvenstvu biti kompletni i da cemo imate prilike i mi da ih ovako razbijemo.

Komsije, u narednih 15 godina necete videti ni jedno polufinale, tako da uzivajte u ovom 4. mestu. Ovo je istorijski uspeh jedne male kosarkaske nacije.

Ivan

pre 10 godina

Trenutno je poluvreme.

Vi koji nemate prenos možete da gledate ovde - http://www.sportlemon.tv/20130921/vv523df18eea16e3.49214609-646810.html

Bogdanović za sada drži Hrvate u životu. Ali ipak nemaju nikakve šanse. Sada je 11 razlike, Španci će sa pola gasa da pobede sa 10-15 razlike.

KO JEDNOM SIĐE SA POSTOLJA - NE VRAĆA SE NIKAD !!!

Novosadjanin

pre 10 godina

Trebalo im je 18 god da se domognu polufinala, uspeli su preko jadne Ukrajine. Sad neka cekaju jos 18 god na medalju. EP 2031 ce te doci do bronze ;) koliko treba da budes jadan da odes sa postolja??

dragan

pre 10 godina

Ona dva hrvatska komentatora: Kakvo je sada ovo slobodno bacanje za Špance? Pa zbog bonusa. A jel priznat onaj naš koš? Jeste (a nije priznat jer je bio faul u napadu) kada smo dali koš sviran nam je i faul. Hahaha niti prate rezultat niti igru.

SKIDS

pre 10 godina

Komentar šaljem u momentu kada hrvati vode 28:27 i samo pre nego što hrvatski komediografi počnu da pišu smešne komentare u kojima hvale ove svoje poluigrače, želim da napišem da od ovog trenutka Armada pali motore i do kraja utakmice rastavlja Hrvate na atome.

Zagreb

pre 10 godina

Gledam utakmicu ( naravno do kraja bude i -25 ),ali bez tona,jer ovaj naš komentator ne zna ni košarkaška pravila.Taj ne vidi ni loptu ni obruč,a koliko li tek glupih i krivih komentara.
Vidimo se na S.P.
Pozdrav iz Zagreba.

anbeast

pre 10 godina

Koliko god ne voleo nacionalisticka prepucavanja i slicno, ovo za***avanje sa kletvom i postoljem mi uvek izmami osmeh ma koliko otrcano bilo :))) Mozda ce razbiti prokletstvo tako sto ce na nekom prvenstvu ostati na postolju i sacekati da nama uruce zlato? :) Sve mi mirise na to. Hrvati, navijajte da uskoro uzmemo neko zlato. Vi cete tada uzeti bronzu, a posle je svasta moguce....

dragan

pre 10 godina

Nije zato što igraju protiv jakih Španaca, ali meni Hr reprezentacija deluje kao pojačana Cedevita. Tu nema eksplozvinog i nerezonskog igrača koji igra igru kojom baca protivnika u očaj. Bogdanović je dobar ali takvih treba da bude barem 5 u reperezentaciji i to na raznim pozicijama. Ostali su anemični kao i hrvastki komentatori.

buha

pre 10 godina

ko je smesniji:
Hrvatska koja unajmljuje stranca da igra za njihJ i najverovatnije ni ne dolazi do medalje ili Srbija koja je pobedila obe reprezentacije koje igraju u finalu?

Utah Jazz

pre 10 godina

Mi smo ulaskom u polufinale cilj ostvarili.
Medalja ako dođe super, ako ne ništa strašno.
I dajte već jednom ohladite o 1995. i odlasku s postolja.
(tonči, 22. septembar 2013 18:27)

Cilj moze biti medalja, cilj moze biti odlazak na SP, ali nikako polufinale. Kome je to jos cilj? Biti 4. ili 14. je potpuno svejedno, niko te ne pamti. Doduse, ovde je bitno bilo biti medju 7 zbog SP-a. Dzaba se tesite.

Inace najlosije EP, mnogo meceva, fizicki zahtevno, pomalo i dosadno sa mnogo prostora za kalkulacije, minimum meceva po ekipi je cak 5, Nemacka bez pet najjacih (DIRK), Rusija takodje, Srbija bez najboljih, Turska ocajna, Italija bez Barnjanija i Galinarija, Grcka raspad sistema, Slovenija prosecna, Litvanija kao i prethodih godina.
Jedina selekcija koja je igrala odlicnu kosarku je Spanija, ali sa cak 4 poraza na prvenstvu i sa jedno 20% slabijom igrom nego ranije jer i njima fale najjaci.

Nema, ko sidje sa postolja nazad se ne vraca. Nikada vi necete do medalje, a sada je bilo najlakse u istoriji kosarke da je prisvojite.

stojko vrankovic

pre 10 godina

1995. ste sami otisli sa postolja e pa vise nikad se necete vratiti, to je neka kosmička pravda.. možete i brajanta dovesti sa drejperom.

Vuk

pre 10 godina

Kakvo brisanje parketa u, za Spance, nevaznom mecu. Bruka. Kada sada niste dobacili do medalje, uz srecu koju ste imali u zrebu, nikad necete. Pa vi silazite sa postolja. Sada bi ... dali da se popnete, ali ne moze sve na foru :)

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Jednostavno uvijek cu navijati protiv Hrvata pa makar igrali i sa Spancima. To je stvar klisea( za neke) a za mene jednostavno splet istorijskih okolnosti

realni from HR

pre 10 godina

Ajde prvo samo da kažem da ste stvarno valjda sami sebi već dosadni s tim silaskom s postolja. Inaće o tom silasku mlađe generacije ni ne znaju,a vašim stalnim ponavljanjem toga dokazuje da ste ustvari vi s time iskompleksirani. Bio je rat i to su napravili, točka. Jesu li trebali ili ne to se da raspravljat. S današnjeg stajališta nisu,a onda 95-e...
Što se tiče prvenstva, kažete da smo imali sreće. Ja bih rekao da smo odlično odradili sve tekme sa reprezentacijma koje su uglavnom odigrale prosječnu košarku, četvrtfinale smo si sami osigurali s Ukrajinom (POBJEDAMA),a po meni su polufinala pokazala da su na ovom prvenstvu košarku igrale Fra,Špa i Lit, mi smo eto pokazali da smo od njih miljama daleko kao i ostali uključujući i vas. Svaka čast na vašim pobjedama nad Fra i Lit,ali volio bi vidjeti dali bi tako bilo da ste vi s njima igrali polufinale. Mislim da bi bilo drukčije. Vama je falila hrpa igrača, mi smo postigli najbolji uspjeh u zadnjih 18 god sa možda najslabijim timom u zadnjih 10 god. I da, vrlo bitna stvar, meni nije teško priznati da ste za nas još uvijek sila u košarci. Dovoljno je pogledati od 95-e do danas. No imamo klince koji dolaze,a ovaj uspjeh će možda konačno biti prekretnica za našu košarku i da se ne blamiramo kao zadnjih 18 godina. Lijepi pozdrav.

Mister No

pre 10 godina

Biti cetvrti ili biti sedmi je potpuno nevazna stvar. Za oba plasmana ne dobija se medalja. I sa cetvrtog i sa sedmog mesta se ide na Svetsko prvenstvo. Tako da je nagrada ista za obe ekipe. E da ste osvojili medalju to bi vec bilo nesto. Ovako ...

ser gile

pre 10 godina

"Preklestvo popedničkog postolja" se nastavlja. Od kada su Hrvati otišli sa postolja jer nisu hteli da slušaju himnu "Hej Sloveni" nikad se više nisu ni vratili. Taj presedan u sportu im se kao izgleda vraća svih ovih godina. Nisam sujeveran ali izgleda da tu ima nečega.

Ako je verovati u ovo, verovatno će se vratiti kada sledeći put budu mirno na nekom od postolja slušali "Bože pravde", a pošto to znači da Srbija mora da bude prva proći će još dosta vremena.

moje ime

pre 10 godina

Recept za skidanje kletve (fatve, anateme ili kako god) zvane "ATINA 95" (prevod komsijama: ATENA 95) je sledeci: kompletna kosarkaska reprezentacija Hrvatske, sa celokupnim strucnim stabom, na sred Terazija (moze i kod Mihajla, sve jedno) na improvizovanom postolju za III mesto i da odslusa himnu do kraja. Naravno, ovog puta ce ici Boze pravde, pa ce mozda i malo vise da boli. U svakom slucaju, ili to ili medalja u nekom paralelnom univerzumu. Toliko.

drmomcilo78

pre 10 godina

Atinsko prokletstvo se nastavlja, nikad nista necete osvojiti u kosarci, kompleksasi jedni , dok su vam igrali hrvati srpskog porekla ( Komazec, Petrovic, Popovic, ) mozda ste se mogli i necemu nadati, ovako jedno veliko nista ......

zapad

pre 10 godina

@tonči - Pročitaj komentare svojih zemljaka do pre nekoliko dana. Srbi, iako dvostruki svetski i.trostruki evropski prvaci, su dno i neznalice, a Hrvati, visoki i plavi, najbolji na svetu, vraća se dite materi i šta ti znam. Ne verujem u kletve i fatve, ali očigledno ćete da pričekate, do tada drvo. BTW, ovi što pitaju što je HRT blokiran, ja se pitam ko u mojoj zemlji dozvoljava tri HRT kanala. Ali to je druga tema.

Vlado

pre 10 godina

Hrvati jedino mogu uzeti medalju kada mi budemo prvi, a oni vjerovatno budu treci. To im je jedini nacin da dodju do medalje, ali tad im je bolje da stoicki ostanu na postolju jer u protivnom im slijedi 100 godisnje proklestvo nepenanja na postolje.

as

pre 10 godina

nema veze momci vi ste ponos hrvatke uvjek bili i bice te.al ono sta je najbitnije ,nismo se osramotili ko srbi.
(hrvatska vojvodina, 22. septembar 2013 19:17)

Zasto smo se osramotili?
Igrali smo sa devet debitanata, bili najmladja ekipa na prvenstvu, pobedili smo finaliste (Francusku i Litvaniju) i izborili plasman na SP.
Nas cilj je ostvaren, a vi cekajte jos osamnaest godina da glavne reprezentacije dodju oslabljene na EP i da se ponovo plasirate u polufinale i hvalite se time.

probojac

pre 10 godina

"zahuhtava se"!hahahahaha kako je jadan hrvatski komentator.Udrite ih Spanci,da zaborave na kosarku dok ne nalete iduci put na nas Srbe da ih dotucemooooooo!!!

djordje

pre 10 godina

Od kada su samovoljno sišli 1995 sa pobendičkog postolja, VIŠE IH NEMA NA TRONU. Dakle ulazimo u 19. godinu.... Ako im se ikada u budućnosti ukaže prilika, neka dobro razmisle da li će silaziti sa postolja !

nenad

pre 10 godina

hrvati prosecna ekipa, da bogdanovica nije krenulo da mu sve ulazi ne bi ni grupu prosli, a komentatori na hrt su na nekim lekovima sigurno takve promene raspolozenja nikad nisam video

Nataeos

pre 10 godina

cudni su ovi Srbi,Hrvati 4,Srbi 7 i pljujete po Hrvatskom rezultatu,uzas jedan,cinjenica je da smo na boljem mjestu od vas i to je to.
(hrvatina, 22. septembar 2013 21:23)
I pored toga bolji smo od vas 1000 puta! Zašto? Zato što se se toliko zaleteli sa ništa drugo niste znali nego vi da pljujete po nama, kao da ste sad neka sila! Činjenica je da se niste "popeli" od 95' , znači 18 godina, kontajte 19 jer nećete ni na SP uspeti.. A verovatno i 20-21.. Treba sad da uporedjujem možda neke brojke ili je Jasno?!

goran

pre 10 godina

Šta su kroasani umislili ,nemaju oni pojma koliko ce jos vuci prokletsvo, i na kraju +27 šteta baš sam navijao za +30 ,osvojiše kroasani drvenu medalju... ajmo ća kući !!!

bozija levica

pre 10 godina

Šta Repeša izigrava sa onom kragnom ? Glumi Bekama ili Kantonu ...
Mnogo smešna ekipa ova Hrvatska.
(Beloved, 22. septembar 2013 18:08)

Glumi Sinisu Mihajlovica

Drzite se rukometa

pre 10 godina

Hrvati nikako da shvate da je ovo cetvrto mesto za njih istorijski uspeh (buduci da vec 18 godina nemaju medalju), dok je za Srbiju ovo 7. mesto znacajan neuspeh (s obzirom na broj osvojenih medalja u tom istom periodu).

milos

pre 10 godina

@srbiN
to je bilo pre skoro 20 godina, stvari su se promenile. Komsije su nam u dosadasnjem takmicenju cestitali pobede, zeleli sve najbolje, i slali sportske pozdrave. Treba da zaboravimo proslost, ako ikada zelimo da osvojimo zlato na EP. Oni su napravili gresku '95te jer su pomesali politiku i sport, i zato im se to sada vraca. Ne trebamo mi sada da budemo zlonamerni i da zelimo da im crkne krava, vec da im pozelimo srecu u borbi za trece mesto.

irokez

pre 10 godina

@srbiN
to je bilo pre skoro 20 godina, stvari su se promenile. Komsije su nam u dosadasnjem takmicenju cestitali pobede, zeleli sve najbolje, i slali sportske pozdrave. Treba da zaboravimo proslost, ako ikada zelimo da osvojimo zlato na EP. Oni su napravili gresku '95te jer su pomesali politiku i sport, i zato im se to sada vraca. Ne trebamo mi sada da budemo zlonamerni i da zelimo da im crkne krava, vec da im pozelimo srecu u borbi za trece mesto.
(milos, 22. septembar 2013 18:50)

Nisu oni sport i politiku nikada razdvajali, pa u fudbalu Dinamo - Zvezda i Jugoslavija - Holandija 1990. je i poceo razlaz. Pitaj Divca kada je sa Partizanom gostovao u Splitu '89., kako je "prijateljski" docekan, a to je bilo pre rata, pa kada je Zvezda '87. pobedila Cibonu u Zagrebu, igraci Zvezde su bukvalno pobegli u svlacionicu dok ih je publika gadjali svim i svacim, a komentator prenosa nije mogao da dodje sebi, zamisli neko se usudio da pobedi bracu Petrovic u sred Zagreba, Bane Prelevic do tada anonimus im uvalio 5-6 trojki...Toliko o bratstvu i jedinstvu, najveca utopija kod Srba, sto je najgore i danas izgleda jos mnogi u Srbiji zive u Jugoslaviji.

Darstar

pre 10 godina

U poslednjoj cetvrtini pri vodjstvu Spanije od oko 25 razlike Ukic posle prodora postize 2 poena, a komentator na HRT 2: "Ukic nastavlja da se poigrava sa Spanjolcima" :D

Sumadinac91

pre 10 godina

Jeste Hrvati ogroman uspeh 4 mesto(sa skoro celim A timom) u odnosu na 7 mesto nasih sa C timom i 9(devet) debitanata+najmladji tim na EP.
Ovo su bila nasa realna ocekivanja plasman na SP i odlazak tamo sa jacim timom,a vama je ovo najveci uspeh u zadnjih 18 godina.
I na osnovu svega ovoga mi smo se obrukali i mi smo gori tim,a vi ste "zemlja kosarke".
Kad osvojite makar srebro mozemo da pricamo,drvenu medalju imaju i Slovenci i Makedonci pa se manje hvale od vas.

Alien

pre 10 godina

Bolje hrvati da prepuste mesto na svetskom prvenstvu nekoj drugoj kvalitetnoj reprezentaciji. To je kao kad bi Farska Ostrva isla na World Cup.

realno

pre 10 godina

normalno je da će rts pre premosti naše sportiste pre nego tuđe,u ovom slučaju odbojkaše,i to je opravdano...ali i polufinale ili mečevi za treće mesto i finale u košarci bi takođe trebalo propratiti. odbojku su trebali staviti na prvi,a košarku i meč za treće mesto na drugom. pa ko voli nek izvoli. a ne ovako. posle se čude što svi izbegavaju pretplatu...

Jovan

pre 10 godina

Pa i nisu TOLIKO losi ovi hrvati, dajte im tu DRVENU medalju - zasluzili su, nisu oni krivi sto ne znaju, vazno je da se trude i kao i uvek da se NEOSNOVANO, NESKROMNO i nadasve NEZASLUZENO nadaju necemu! :D

SlavkoCvitkovic

pre 10 godina

Pa kaj je ovo, opet nikaj? Zakaj smo zbrisali prošlog stoljeća sa postolja, pa nikako se vratimo? Dal ću ja kao komentator dozivit da decki opet nabace kolajnu oko vrateka?

Vladan

pre 10 godina

Bez obzira na sve Hrvatska reprezentacija nije mogla nista vise od ovog protiv previse nadmenih Spanaca.Ni ona zlatna Jugoslovenska reprezentacija nije se tako ponasala a bila je za klasu ma kakvu klasu za sest klasi bolja od ove Spanske .Ipak trebace dosta rada i zelje i kod nase ekipe i kod Hrvata,Slovenaca,Bosanaca ,Crnogoraca i Makedonaca da se dodje do nekog uspeha.Mi treba da gledamo svoje dvoriste jer bez obzira na mladost i ne iskustvo sledece godine trebace nam neka jaca ekipa da uradimo nesto vise..

Milosh

pre 10 godina

Necete da placate pretplatu :) Vazda smo bili narod koji hoce i jare i pare! Hocemo prenose, ali necemo da placamo! Hocemo nove buseve i redovne linije ali mrzimo bus plus i necemo da placamo :) ha ha ha

draganbb

pre 10 godina

Ko god da pobedi, zasluženo je. Ako pobedi Španija, prokletstvo se nastavlja. Ako pobedi Hrvatska, Španci su osvojili ništa, zasluženo zbog nameštanja rezultata.

Bre

pre 10 godina

Ne razumem sto slavite ovaj krah hrvata. Realno, mene nije zanimalo da li ce biti treci, sesti ili deseti. Navijao sam za Srbiju i jedino dobro iz ovog prvenstva je sto idemo direktno na SP. A sto se tice hrvata, znali smo da nemaju sta trazit protiv spanaca.

grbavi

pre 10 godina

supr je komentator

... ovi nam ga opet zabijaju ... i na samom kraju posle trojke sarica
... to je bila jedna mala utjeshnica ...

ngo kako da hrvati skinu to prokletsvo silska sa postolja

autostoper

pre 10 godina

Bice snimak na Rtsu.I ne lupajte vise,za ove tri nedelje na Rts2 jedino sto se prikazivalo je Eurobasket,pa sportski kanali ne prenose onoliko meceva.Dok je bila grupna faza uvek je bilo 3 meca direktno i jedan u snimku.Cetvrtfinala i razigravanje od 5-8 mesta sve je prenoseno,polufinala.Koliko znam Hrt je prenosio samo svoje u grupnoj i nzm da li jos neke cetvrtfinalne.I realno meni je vaznije da gledam nase odbojkase nego Spance i Hrvate.

karanfil aga

pre 10 godina

SRBI pobedili finaliste,HRVATI neku boraniju(Poljska,Ceska,Gruzija)...Hrvati imali srece ,ne bi ni SP videli da je Zizis ono pogodio

Delete

pre 10 godina

Ovo je najdosadnija utakmica za trece mesto u istoriji sporta. Unapred se znao pobednik, samo je pitanje bilo koliko ce razlike biti. Hrvatska je bas zalutala. Treba imati mnogo srece i da ti se poklope kockice kao njima. Pokvarili su uzitak polufinala i borbu za trece mesto.

Dule

pre 10 godina

Mi da odigramo jos jednu utakmicu sa spancima sigurno nebi toliko izgubili a hrvati da igraju jos 10 utakmica svaku bi izgubili sa preko 25 razlike.

фра Шиме

pre 10 godina

Дакле, рецет је овакав: колективна молитва свих Хрвата да Срби освоје следеће европско првенство а да они буду трећи. Даље се зна - останите на трећем степенику, одслушајте Боже правде и пуф! откупили сте се за ону бежанију :) . Али битно је да се молите за европско а не светско првенство јер тамо има и неке наде да будете трећи.

zlatiborac

pre 10 godina

Komsije, sta vas briga, mozete i vi da se dicite najboljim cetvrtim mestom u istoriji, kao sto su to Britanci izmislili za Mareja dok gleda u ledja Novaku. Bezali ste sa po.... Ah, mislim da je to vec neko spomenuo u komentaru.

dibidus

pre 10 godina

Стварно ми нисте јасни. Па нормално да је важније да РТС преноси СРПСКЕ одбојкаше, уместо меча за бронзу небитно је ко игра, али вама плиткима је битно да би зезали на Хрвате. Ево управо иде снимак кошарке на РТС-у.

ljudi moji

pre 10 godina

nije da bas volim komsije ali sam iskreno navijao da pobede ove spance, toliko ih ne podnosim da jednostavno ko god igra protiv njih na njegovoj sam strani! ali brale, ovaj komentator je degenerik, covek ne zna ni pravila....cini mi se da je to onaj sto je kukao kad smo ih poslednji put pobedili....

Ivan

pre 10 godina

Hahaha, šta buncaju ovde Hrvati kako se nisu izblamirali kao Srbi ??? Dva puta gube od Španije sa 30 razlike, a mi smo samo jednom.

Pritom smo mi Srbi pobedili dve najbolje ekipe na prvenstvu.

Teško Hrvatima na SP ako se nama vrate Teo i ostala ekipa koja fali pa naletimo na njih!

p.s. Postolje, postolje! :-).

nnidza

pre 10 godina

Da nismo naleteli na Špance možda bi se i mi ugurali kao komšije među četiri... Mi smo sagledali realnost, komšije se prizemljile...

koka kola malboro suzuki

pre 10 godina

mitomanija staanuje u srbiji,od kosovskog boja,kraljevića marka pa do odlaska hrvata sa postolja.to je malo zaostalo razmišljanje.
(kiki, 22. septembar 2013 19:04)

Ajde prosvetli nas malo modernijim razmisljanjem...

021-1914

pre 10 godina

Vidi vidi kako se bunite sto RTS ne prenosi Hrvate.A sto utakmice SD Vojvodine u Evropi nikad nije prenosila(cak ni kad je igrala final four u odbojci)to vas bas zabole...

U magli

pre 10 godina

Nikad gora reprezentacija Hrvatske nije stigla do polufinala,imali su oni i boljih reprezentacija i igraca od ove danasnje i opet nisu uspeli nikad nista da uzmu od Atine 95...dali je to prokletsvo ili neznanje bice da je i jedno i drugo...

Обсервантес

pre 10 godina

Србија игра далеко најкреативнију кошарку! Креација иде с талентом. Селектор Ивковић јако добро зна (за њега су ово déjà vu ситуације) домете колектива. Ипак, ред је да Ивковић изађе из оперативног рада и да као члан стручног штаба професорски, стратешки саветује неког будућег селектора који може да уђе у универзум психологије екипе која излази на паркет. После проф. А. Николића, Д. Ивковић је најјаче српско кошаркашко стручно име (али није више за то да стоји поред аут линије – да се бави оперативом)! Када је Вујошевић отишао у ЦСКА, заменио га је тренер Јовановић. Тренер таквог калибра или сличан по стручној вокацији (стручњак је за рад с млађим селекцијама и близак је психологији тог узраста)треба да буде нови селектор. Утопија је да је могуће саставити селекцију од најбољих играча. Повреде, форма и лични разлози то ће увек спречавати. Треба нам селектор који ће да прати и повеже успешне из млађих селекција (који освајају медаље на такмичењима за свој узраст) и оне који су искусни, квалитетни и мотивисани да играју за Србију. Што се Хрвата тиче њихова кошарка тоне не због „проклетства“ из 95-е него зато што тамо српски кошаркашки стручни утицај све више бледи с годинама. Они су то изабрали.

komsije

pre 10 godina

Hrvatska je osvojila 4.mesto, Srbija 7. Jasno je da po zvanicnim merilima Hrvatska bila uspesnija na ovom prvenstvu. To je ono sto ce se pamtiti.
Sustinski razlika u pokazanom nije velika - obe ekipe su izgubile od Spanije u zavrsnoj fazi takmicenja - Srbija je imala maler da na njih naleti prva. Srbija je sa mladom ekipom imala velike oscilacije, pobedila je oba finalista, a izgubila od Ukrajine. Hrvatska je takodje imala oscilacije i neocekivane rezultate.
Sto se mene tice voleo bih da na svim takmicenjima prva tri mesta osvajaju ekipe iz bivse SFRJ - naravno, voleo bih da Srbija uvek bude prva, ali ne bih imao da su ostali uvek na pobednickom postolju - ipak smo mi svi nekada bili zajedno i igrali sjajnu kosarku... a zbog cega vise nismo zajedno, to je sasvim druga prica...

rajko

pre 10 godina

Ovim što prozivaju RTS jer nije bilo direktnog prenosa Hrvatska-Španija: u isto vrijeme odbojkaška reprezentacija Srbija igrala je na Evropskom prvenstvu protiv Finske, i to je prenošeno. Zar smatrate da ne treba da gledamo našu reprezentaciju zbog Hrvata? Naravno da je odbojka u ovom slučaju imala prednost. Zato ne pljujte po RTS-u koji ovog puta nije ništa kriv. Uostalom, upravo ide snimak meča Hrvatska-Španija.
PS. Bravo Španci, nikad se hrvati neće peti na postolje!

Dejan

pre 10 godina

Meni nisu jasni ovi koji govore o medaljama od kako igramo kao neka "nezavisna" Srbija. Pa nismo mi usli silom u Jugoslaviju, mi smo je napravili. I sve medalje jesu nase. Ne zato sto smo neka pravna naslednica, vec zato sto smo srcem i dusom bili za svakog tog igraca i za svaku tu reprezentaciju, ma kako se ona zvala. To sto je komsijama ispran mozak i stide se svoje nekadasnje drzave, to je njihov problem. I zato je tacno da smo mi petostruki svetski sampioni i ne znam koliko vec puta evropski, a oni imaju jednu bronzanu evropsku i jednu srebrnu sa Olimpijade. Jedino emocije odredjuju nasledje u sportu, nista drugo.

guru

pre 10 godina

Gledao sam utakmicu na HRT 2.Smešniji komentar utakmice u životu nisam čuo.Cvitković I Skansi kao stručni konsultant, žestoka komedija.Ko nije gledao (slušao) mnogo je propustio.Cvitković o Ukiću "malo bolja forma I kućno vaspitanje bi mu dobro došli".Milion provala,kao da je na nečemu.

Младен1998

pre 10 godina

Сиђоше репрезентативци хрватске с постоља и више се никад не попеше!
(Млађа, 22. септембар 2013 20:25)

San Epifnio

pre 10 godina

Ide snimak tekme na RTS. Nije fer dati odlozen prenos legendi Dendi Petru. Covek zasluzio final i direktan prenos. Steta samo sto nece igrati San Emetrio

Morača

pre 10 godina

Žalosno je koliko malo gledalaca na utakmici za III mesto. U svakom slučaju, bolje je pobediti u borbi za sedmo mesto nego izgubiti katastrofalno u utakmici za medalju. Više gledaaca je bilo na odbojci.

bojan popovic

pre 10 godina

Kaže Cvitković da je Tomić najbolji evropski centar. Zna li neko da li je zaista tako? Mislim da je Krstić bolji.
(dragan, 22. septembar 2013 18:37)

ako je on najbolji centar ja sam najbolji plej !

Nesalomivi

pre 10 godina

Monstruozna Spanija.
Strasno.... Svaka im cas.
Hrvati izgubili dva puta. Mi jednom od njih.
Pokazali su balkanu sta znaci biti furija.....

Meni je zao zbog toga sto znam da su nasi momci mogli mnogo mnogoooo bolje, cak i sa ovakvim sastavom.

tonči

pre 10 godina

Mi smo ulaskom u polufinale cilj ostvarili.
Medalja ako dođe super, ako ne ništa strašno.
I dajte već jednom ohladite o 1995. i odlasku s postolja.

Srbin

pre 10 godina

Nisam ni ocekivao drugacije: ironija i cinizam, kao uostalom i sa druge strane kada Srbija gubi. Nikome nije palo na pamet da se seti kako su i najveci mogli samo da statiraju dok smo igrali zajedno, da cestita za (ipak) uspeh, da zamisli kako bi mogli da jedno prvenstvo organizujemo zajednicki.
Samo izgleda da smo prokleti.
Mi smo zapravo primitivni, jako primitivni.

Ivan

pre 10 godina

Za sve Hrvate koji nas mrze kao najveceg neprijatelja: drago mi je zbog vaseg poraza.
Za sve normalne Hrvate koji shvataju da smo srodni, bratski, maltene jedan isti narod - zao mi je i nadam se da cemo se sresti u finalu SP :)

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Zna' sam... ko je mislija da će bit suprotno taj se za*eba' gadno ili mu realnost nije jača strana. Raspali smo se k'o stari Wartburg... A ništa, ok... "drvena" medalja... Dogodine na SP će bit bolje... valjda.

inchains

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da rts opet prenosi odbojku, prvo sam se nervirao u grupnoj fazi kad su prenosili zensku, a sad mušku. Nemam ništa protiv odbojke ali košarka je mnogo popularniji sport!!! A hoće da im plaćamo pretplatu, sramota!

Ivan

pre 10 godina

Naravno, uopšte nije ni postojala sumnja da li će ih Španci pregaziti ili ne, već sa KOLIKOM razlikom ;)

Da ne zvuči otrcano i kliširano, ali moram i ja da napišem: Hrvati su SAMI SEBI navukli prokletstvo onako sramnim nesportskim silaskom, bolje rečeno BEŽANJEM, sa pobedničkog postolja 1995. u Atini, kada su svojim igrama tada apsolutno zaslužili to 3.mesto!! Ja sam uverenja da "neko to odgore vidi sve", i tako je i bilo, vidi, vidi....

Više sreće SLEDEĆI put, nadam se nakon malo kraćeg vremena od ovih 18 preduuugih godina! Sve najbolje komšije pozz :)

Bogdan

pre 10 godina

Hrvatski komentatori su show program! Bas sam se lepo ismejao prateci mec:-) Van toga Spanci su sjajna ekipa. Kad igraju maksinalno to izuzetno lepo izgleda.

realno

pre 10 godina

nisam gledao, a najviše bih voleo da su se potukli pa da ih oboje diskvalifikuju i da ni jedni ni drugi ne uzmu medalju, a ovako od dva zla nema manjeg i većeg

mister

pre 10 godina

Hahahah rastavise ih kao lego kocke :)) Ko visoko leti,nisko pada!!!Kojsa bre Ukrajina u cetvrtfinalu(nas su dobili istina)!Za razliku od Hrvatske Srbija je dobijala sve evropse ekipe tipa Francuska,Litvanija,Spanija,Rusija...na velikim takmicenjima racunajuci poslednjih 4-5 godina...Hrvati kukaju kako im fale Tomas i jos 2-3 igraca,a nama fale zveri Teodosic,Lucic,Novica,Keselj,NE RACUNAJUCI NBA igrace!!!Bolji smo od njih,a njima kompleski veciti ne daju mira...Bok decki ;)

frenky simao

pre 10 godina

Trećeplasirana ekipa pobedila dva puta četvoroplasiranu sa po 28 i 26 poena razlike...! Komendija...! Stvarno smo baksuzi (čitaj Nebojša Ilić) što smo kao prvoplasirana ekipa naišli na Špance već u četvrtfinalu...! Najgora mesta na prvenstvu koja možeš da osvojiš su četvrto (zbog izgubljene medalje, sećam se kako je nama bilo 2010 u Turskoj na SP) i osmo zbog izgubljenog plasmana na SP...!

Decoooooo, decoooo...

pre 10 godina

Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...

Ovi rvati su smešni k'o bioskop.

Musa Express

pre 10 godina

E moji dragi prepucavaci!

Ne mozete da smislite Spaniju do danas, a danas bi navijali za njih samo da Hrvatska ne dobije medalju, jer bi medalja za Hrvatsku za vas znacila neuspjeh Srbije.

Tacno toliko vam vrijedi karakter, po potrebi se okrene lijevo ili desno, gore ili dole.

I evo poruka za prepcavace i sa hrvatske i sa srpske strane: Pa jel vi ne vidite da jedni bez drugih ne mozete ni da odlucite da li vam je rezultat na prvenstvu uspjeh ili neuspjeh? Prvo morate jedni na druge pogledati da bi se orijentisali.

Jel vam jasno koliko se iz toga vidi da vi jedno drugima najvise znacite mada to ni za zivu glavu ne bi priznali.
Dok god se vi tako svadjate Spanci ce vam uzimati medalje, pa vi samo nastavite.

marko

pre 10 godina

Zasto su mi blokirani i Hrt i tv slovenija, a na rts-u nema prenos? Znate li da postoji kuka i motika !!!
(miki, 22. septembar 2013 17:41)

Zato što HRT i TV Slovenija nisu platili pravo prenosa na teritoriji Srbije. Čak i da niko ne prenosi u Srbiji čitavo prvenstvo naši kablovski distributeri bi morali blokirati, jer bi mogli dobiti tužbu od FIBA, tj. onoga ko upravlja fibinim pravima.

To ne važi samo za košarku, već za celopupan tv sadržaj za koji nisu plaćena prava za emitovanje na našoj teritoriji.

santa justa

pre 10 godina

Hrvati 4-ti. Ok, uspeh mada mislim da razlike u kvalitetu timova od 4 do 8 mesta nema. Ali da Hrvatska kao kosarkaska zemlja sa toliko klubova i igraca ima Drapera za play-a to ne mogu da razumem. To je njihova muka ili bruka.

Croatinho

pre 10 godina

Hrvatska 4. Srbija 7. najpopularniji sport u srbiji ili tako nesto, kod nas vecina nezna ni jednog kosarkaskog igraca na svijetu... Eto, tolko o vasem talentu...

jedva cekam svjetsko

pre 10 godina

jeste smijesni vi srbi, rezultata nigdje pa morate slaviti poraze kao pobjede, jeste vi uopce osvojili koju medalju na OI ? , a kamo li u nekom momcadskom sportu dok smo mi Hrvati OLIMPIJSKI POBJEDNICI u vaterpolu i jos uzeli medalju u rukometu, a uskoro cemo i u kosarci . Bolji smo od vas u nogometu, rukometu, a evo sad i u kosarci. aj zdravo (kako bi rekao jedan isfrustrirani od vas )

spurs19

pre 10 godina

jeste smijesni vi srbi, rezultata nigdje pa morate slaviti poraze kao pobjede, jeste vi uopce osvojili koju medalju na OI ? , a kamo li u nekom momcadskom sportu dok smo mi Hrvati OLIMPIJSKI POBJEDNICI u vaterpolu i jos uzeli medalju u rukometu, a uskoro cemo i u kosarci . Bolji smo od vas u nogometu, rukometu, a evo sad i u kosarci. aj zdravo (kako bi rekao jedan isfrustrirani od vas )
(jedva cekam svjetsko, 22. septembar 2013 21:46)

Nikada nas niste pobedili u košarci, niti ćete jer je naša mlada generacija U-19 vicešampion sveta (iza SAD) a imali smo 9 debitanata u Sloveniji.Bili smo najmlađi i najneiskusniji tim sa prosekom od 23 god.

Niste nam ni do kolena niti ste nam ikada bili, svaki put ste pognute glave napuštali parket posle tekme sa nama.
Jedva čekam SP dogodine da vas rasturimo i pokažemo vam da ćete uvek uživati u predivnom pogledu na naša leđa...
Želim vam lepo slavlje sa osvojenom drvenom medaljom...

Harrell

pre 10 godina

Hrvatska 4. Srbija 7. najpopularniji sport u srbiji ili tako nesto, kod nas vecina nezna ni jednog kosarkaskog igraca na svijetu... Eto, tolko o vasem talentu...
(Croatinho, 22. septembar 2013 20:03)

O našem talentu?
Obrati se Miciću i njegovoj generaciji (1994/95) koji su doneli srebro iz Praga ove godine posle poraza od SAD u finalu...
Vaši "Šarić talenti" su se kao i uvek vratili doma praznih ruku posle poraza od Srbije...toliko o talentima...
Imaj na umu da naše vreme u košarci tek dolazi, ovo prvenstvo je samo bila smena generacija...

Djenka Djavo

pre 10 godina

Ja sam iskreno navijao za "susede" bez obzira na otrovne komentare kada smo mi pucali. Hrvatska reprezentacija je igrala svaku na pobedu, bez kalkulisanja. Steta sto su Spanci ipak za tri klase jaci i od njih i od nas.

fer86

pre 10 godina

ha nista,spanjolci su bolji od nas i to je to...rukometasi ce morati uciniti ono sto kosarkasi ne mogu,razmontirati ih na proste faktore sto cinimo vec godinama u kontinuitetu naravno u rukometu jer u kosarci nemamo sta traziti

stevan

pre 10 godina

Kako smo jadni, jedni i drugi. Španci se igraju i sa Hrvatima i Srbima, preko 25 razlike kao da smo treća košarkaška liga. Možemo ismejavati jedni druge, ali bolje je da se takmičimo ko će napraviti veći uspeh nego ko će izgubiti većom razlikom od "crvene furije". Nama je lakše što pored našeg neuspeha Hrvati ili ostali post-Jugosloveni nisu na pobedničkom postolju. Neko bi ovde mogao da se zapita, zašto smo drugorazredna selekcija u Evropi, kao i što Hrvati mogu da se zapitaju zašto Vujčić, Sesar, Giriček, Bagarić, Planinić, Popović, Žižić, Tomas nisu svoj potencijal iskazan na evropskim i svetskim takmičenjima u mlađim kategorijama potvrdili medaljama u seniorskoj konkurenciji. Imali su npr. talentovanog pleja Prostrana ('91-o g.), pa i talentovane plejeve u drugim godištima, a treba im Drejper. Problem je što greške u poslednjih 15-ak godina koje su činili Hrvati, mi umesto da izbegnemo ponavljamo i vodimo svoju košarku u evropski prosek. Ovde se govori o "kletvi". Kakve veze današnji košarkaši imaju sa činom Kukoča, Rađe, Komazeca, Vrankovića ... Neki od ovih ljudi su košarkaške legende i tim činom su obezvredili samo sebe.

dksla

pre 10 godina

Zelim Hrvatima da pobede ove ljigavce.
To bi mozda znacilo silazak Spanije sa velike scene.
Zelim Spaniju iz 90-tih, sa Duenjasom, De la Fuenteom, Hererosom.
Bili su solidna ekipa, ali do medalje su mogli samo slucajno.

serbuszg

pre 10 godina

stvarno ste nevjerovatni kako vam pada napamet uopce pricat da nismo kosarkaska nacija da nismo sportska nacija itd pa covjece bozji jeste vi svjesni da hrvatski klubovi su peterostruki prvaci europe da je kk split proglasen najboljim klubom 20 st..pa onda te price da nismo sportska nacija a da ste vi velika sportska nacija pa daj malo proguglajte pa mi imamo 33 medalje sa olimpijada 23 sa ljetnih 10 sa zimskih a di ste vi imate 10 medalja sa olimpijada tojest 7 a 3 ko sicg i onda price mi nismo sportska nacija? pametnom dosta! a to da ste jaci u kosarci vam niko neosporava i vase medalje al oprostite klupski podaci govore da mi imamo peterostruke prvake europe a dok kod vas partizan samo jedanput bio prvak europe :)

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Zna' sam... ko je mislija da će bit suprotno taj se za*eba' gadno ili mu realnost nije jača strana. Raspali smo se k'o stari Wartburg... A ništa, ok... "drvena" medalja... Dogodine na SP će bit bolje... valjda.

Aca Znalac

pre 10 godina

Жао ми је комшије, али су били бољи и заслужено су победили. Мада би ми било драго да сте могли да их набијете. Ипак честитам вам на четвртом месту. Ми смо заслужили да играмо бар финале јер имамо екипу за велика достигнућа, али полако видећемо се на СП, па да се тамо видимо у финалу па да бољи победи.

Jole

pre 10 godina

Samo vi "komsije" licite komplekse da je sedmo bolje od cetvrtog,vas kao spanjolci nisu nakantali?
Pa vas je nakantala slovenija i makedonija,ukrajina...
Vama je nocna mora to sto smo u kosarci bolje plasirani jer je to jedini bitniji sport u kojem ste dosad bili bolji.
Nego da vas pitam s kim igrate u barazu za Brazil? :))

Milan Beader

pre 10 godina

Hrvatska i njen kosarkaski savez nisu te '95-te dobili nikakvu zvanicnu ili administrativnu kaznu, ali gde ces gore kazne da sledech 18 godina ne mozes da se vratis na to isto postolje! And still counting... Za vise informacija prouciti opus Gabrijela Garsije Markesa.

Vlada

pre 10 godina

Koliko pomešanih osećanja. Hrvati su posle silaska sa postolja 1995 zaslužili da se nikad više ne popnu na njega a Španci su posle one lakrdije protiv Italije zaslužili da ne uzmu medalju. Ipak sam malkice više navijao za Hrvate, da Španci ne uzmu medalju kao što Italijani ne idu na svetsko prvenstvo.

Ante

pre 10 godina

U te momke nitko nije vjerovao, niti je u Hrvatskoj ikoga bilo briga za košarku a oni su završili kao 4. reprezentacija. Svaka im čast. A Vi Srbi ( uz dužno poštovanje) se ubuduće malo manje hvalite jer ste polako u svim sportovima iza nas. U tenisu ste nadmoćni ali doći će i naše vrijeme ;)

Jovan

pre 10 godina

@Jole Mi eto necemo u Brazil nismo dovoljno dobri, a vi jeste li vi bas sigurni da vi putujete, polako preostaje vam ta sitnica taj baraz ;) nega da ja vas pitam nesto - kad sete tolika sila u fudbalu kako ste prosli prosli put - u J. Africi, ili vi to niste ni bili tamo... :D

Zuk

pre 10 godina

@realni from HR
Upravo sa to hteo da kazem. Osvajaci medalja su zaista 3 najkvalitetnije ekipe na turniru. Od 4. do 7. mesta su prilicno izjednacene reprezentacije i njiohov plasman je na tim pozicijama je stvar malo srece, trenutne inspiracije i iskustva. U medjusobnim duelima bi odlucivale nijanse.
Ipak, osvajaci medalja su za klasu bolji. Kao jedan od jugonostalgicara (to je ipak najbolja drzava u kojoj sam ziveo) samo zamisljam kakva bi "plavi" bili sa igracima iz bivse SFRJ. Verujem da bi jedino ameri mogli da nam otmu svetsko ili olimpijsko zlato i to pod uslovom da im se odazovu ponajbolji igraci. Realnost je ipak ovo sto se desilo na EP.
Uz sav optimizam ne vidim da ce bilo ko od bivsih SFRJ republika samostalno u buducnosti na velikim takmicenjima lako osvajati medalje. Srbija je tu naravno u prednosti i sa najvise sansi da na nekom od buducih takmicenja napravi zapazen rezultat, sto je u proslosti i cinila. Ali je to gotovo nemoguce ciniti u kontinuitetu u uslovima visoko profesionalizovanog sporta gde igraci klubske karijere prirodno stavljaju ispred reprezentacije. Takodje, povrede su bitan faktor kao rezultat istrosenosti igranja u bar tri takmicenja u sezoni. Pa imamo igrace koji su ili povredjeni ili u nedovoljno dobroj formi posle povrede itd itd. A fond igraca po svakoj ex-yu zemlji je daleko manji.
Zato treba biti realan i fer i cestitati svojima i komsijama na svakom pa i ovakvom uslovnom uspehu. Ok malo zadirkivanja nam je u krvi. :)

petar

pre 10 godina

jeli, otkad smo sisli s postolja vise nas nema na tronu? bravo druze.. cini se da je kriterij za bivanje na tronu to jel se silazi sa postolja ili ne? a kako to da vi premda nikad niste sisli s postolja nama gledate u ledja i u fudbalu i u rukometu i u vaterpolu i na olimpijadama i svim mogucim zimskim sportovima? mi 4. a vi 7., pere ljubomora nema sta!

drzite se vi vaseg noleta, i tih vasih odbojkasa ako oni uspiju ponovno sta da naprave, drugo ni nemate

U magli

pre 10 godina

E kad hrvati kazu da su bolji od nas u svim sportovima,da se covek nasmeje jedini sport gde su bolji to je rukomet.a kazu vaterpolo eh bre nemojte biti smesni pa prebrojte medalje.u fudbalu tu smo zalosni vise mi nego oni ali uglavnom trula buranija.u odbojci smo doktori za vas,kosarka o tome se ne raspravlja i kad smo ispred i kad smo iza vas bolji smo vi tek dve bronze na EP i jedno srebro na OI.a mi odmah posle sankcija 2 evropska zlata i 2 svetska ,srebro na OI,bronza i srebro na EP,mozda sam nesto zaboravio nek me neko dopuni ako jesam,i to bez amerikanaca u ekipi....

anbeast

pre 10 godina

Odlicno igraju Hrvati za sada. Zona im funkcionise, imaju bolji procenat suta. Usli su dobro i motivisano u utakmicu... Videcemo, moze biti da su Spanci malo opusteni posle one pobede od 40 razlike... Za sada dobra utakmica....

Kanada

pre 10 godina

Ostali bez snage...nakon +15 bilo je gotovo

Trebamo par pojacanje (Tomas, Planinic, Popovic, Barac) i bit ce u redu

Barem nismo gubili 69-29 ahahaha

i bili blizi nego rezultat sta je pokazalo...samo smo izgubili dva puta protiv Spanjolska i Litve...a vi protiv Ukrajine, Crno gore, Makedonija, Slovenia

za nebeski narod

pre 10 godina

@ student_iz_parka
daj diplomiraj više, možda budeš pametniji, pa si i stan nađeš

@ drmomcilo
tvoj komentar dokazuje da su tvoji kompleksi pravo čudo nebesko

znaš ono, srbija k'o nokia

pre 10 godina

@ VOJA KOSTUNJAVI

mi smo tolike komplekse vama nabili da se nećete za milijun godina oporaviti...
hhehehe, niste ni vi na postolju, sad je počelo, više nikad ni nećete!!!

toliko

pre 10 godina

Španjolska 20/26, a mi 6/8 slobodna bacanja, toliko o sucima, i kad se tome pridoda najbolja trica ja mislim uopce na prvenstvu (tocno 50 posto), nije moglo biti drugacije. sve u svemu, nije lose , bit ce bolje na sp. Bar se nismo izblamirali ko vi srbi...

Susjed

pre 10 godina

Objektivno, završilo je kako je završilo, s tim da reprezentacija Srbije se provukla u 8 zahvaljujući lakšim grupama u prvoj, tj. drugoj fazi (ne treba zaboraviti da je bilo sportske pravde nisu ni trebali biti na EP, jer su se provukli kroz kvalifikacije). Ali i to je sport.
Mi smo četvrti, solidno, ali moglo je i bolje (a i gore). Važno je da idemo na SP.

mladen

pre 10 godina

Hrvati mogu da dobiju ako sto duze budu drzali prikljucak.Inace ja Hrvate od prosle nedelje imam na kladionici za postolje kvota 7. Tako da imam finansijski interes da navijam za njih

drago

pre 10 godina

Mi smo u oba meca protiv Spanjolaca imali dostiznih -13 na ulasku u zadnju cetvrtinu a vi ste taj minus imali vec u petoj minuti. A sredinom vaseg meca je bilo 29:69.
I dok ste vi gubili od Makedonije, Crne Gore, Ukrajine, Slovenije mi smo imali 8 pobjeda zaredom.
Sad kad nam u Spanjolskoj na playu budu Draper, na beku Bogdanovic, na krilu Rudez i Hezonja, na krilnom centru Saric i na centru Tomic ima da rasturimo. Dobri su i Popovic, Ukic (ako ce samo graditi napad), Simon (mora paziti na izgubljene lopte), Tomas (odlican u obrani a zna i zabijati u serijama), Markota (skok, trica i srce) i Zoric (ima dobar sut za centra, Loncar.

Miloš '90

pre 10 godina

@ Štef
Generalno najviše pratim fudbal, ali nikada, nikada ne bih menjao indijanapolis za fudbal... prvi na svetu je prvi na svetu, treći se ne pamti... Što se fudbala tiče, tešimo se nekako onim klempavim peharom, a i ovi klinci pregaziše evropu, biće nešto od njih...bole sale i kecman, kapiram, ali šta je, tu je...

tonči

pre 10 godina

Mi smo ulaskom u polufinale cilj ostvarili.
Medalja ako dođe super, ako ne ništa strašno.
I dajte već jednom ohladite o 1995. i odlasku s postolja.

toliko

pre 10 godina

Španjolska 20/26, a mi 6/8 slobodna bacanja, toliko o sucima, i kad se tome pridoda najbolja trica ja mislim uopce na prvenstvu (tocno 50 posto), nije moglo biti drugacije. sve u svemu, nije lose , bit ce bolje na sp. Bar se nismo izblamirali ko vi srbi...

inchains

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da rts opet prenosi odbojku, prvo sam se nervirao u grupnoj fazi kad su prenosili zensku, a sad mušku. Nemam ništa protiv odbojke ali košarka je mnogo popularniji sport!!! A hoće da im plaćamo pretplatu, sramota!

jedva cekam svjetsko

pre 10 godina

jeste smijesni vi srbi, rezultata nigdje pa morate slaviti poraze kao pobjede, jeste vi uopce osvojili koju medalju na OI ? , a kamo li u nekom momcadskom sportu dok smo mi Hrvati OLIMPIJSKI POBJEDNICI u vaterpolu i jos uzeli medalju u rukometu, a uskoro cemo i u kosarci . Bolji smo od vas u nogometu, rukometu, a evo sad i u kosarci. aj zdravo (kako bi rekao jedan isfrustrirani od vas )

Croatinho

pre 10 godina

Hrvatska 4. Srbija 7. najpopularniji sport u srbiji ili tako nesto, kod nas vecina nezna ni jednog kosarkaskog igraca na svijetu... Eto, tolko o vasem talentu...

petar

pre 10 godina

jeli, otkad smo sisli s postolja vise nas nema na tronu? bravo druze.. cini se da je kriterij za bivanje na tronu to jel se silazi sa postolja ili ne? a kako to da vi premda nikad niste sisli s postolja nama gledate u ledja i u fudbalu i u rukometu i u vaterpolu i na olimpijadama i svim mogucim zimskim sportovima? mi 4. a vi 7., pere ljubomora nema sta!

drzite se vi vaseg noleta, i tih vasih odbojkasa ako oni uspiju ponovno sta da naprave, drugo ni nemate

milos

pre 10 godina

@srbiN
to je bilo pre skoro 20 godina, stvari su se promenile. Komsije su nam u dosadasnjem takmicenju cestitali pobede, zeleli sve najbolje, i slali sportske pozdrave. Treba da zaboravimo proslost, ako ikada zelimo da osvojimo zlato na EP. Oni su napravili gresku '95te jer su pomesali politiku i sport, i zato im se to sada vraca. Ne trebamo mi sada da budemo zlonamerni i da zelimo da im crkne krava, vec da im pozelimo srecu u borbi za trece mesto.

znaš ono, srbija k'o nokia

pre 10 godina

@ VOJA KOSTUNJAVI

mi smo tolike komplekse vama nabili da se nećete za milijun godina oporaviti...
hhehehe, niste ni vi na postolju, sad je počelo, više nikad ni nećete!!!

Jole

pre 10 godina

Samo vi "komsije" licite komplekse da je sedmo bolje od cetvrtog,vas kao spanjolci nisu nakantali?
Pa vas je nakantala slovenija i makedonija,ukrajina...
Vama je nocna mora to sto smo u kosarci bolje plasirani jer je to jedini bitniji sport u kojem ste dosad bili bolji.
Nego da vas pitam s kim igrate u barazu za Brazil? :))

dksla

pre 10 godina

Zelim Hrvatima da pobede ove ljigavce.
To bi mozda znacilo silazak Spanije sa velike scene.
Zelim Spaniju iz 90-tih, sa Duenjasom, De la Fuenteom, Hererosom.
Bili su solidna ekipa, ali do medalje su mogli samo slucajno.

Ante

pre 10 godina

U te momke nitko nije vjerovao, niti je u Hrvatskoj ikoga bilo briga za košarku a oni su završili kao 4. reprezentacija. Svaka im čast. A Vi Srbi ( uz dužno poštovanje) se ubuduće malo manje hvalite jer ste polako u svim sportovima iza nas. U tenisu ste nadmoćni ali doći će i naše vrijeme ;)

mladen

pre 10 godina

Hrvati mogu da dobiju ako sto duze budu drzali prikljucak.Inace ja Hrvate od prosle nedelje imam na kladionici za postolje kvota 7. Tako da imam finansijski interes da navijam za njih

Milosh

pre 10 godina

Necete da placate pretplatu :) Vazda smo bili narod koji hoce i jare i pare! Hocemo prenose, ali necemo da placamo! Hocemo nove buseve i redovne linije ali mrzimo bus plus i necemo da placamo :) ha ha ha

serbuszg

pre 10 godina

stvarno ste nevjerovatni kako vam pada napamet uopce pricat da nismo kosarkaska nacija da nismo sportska nacija itd pa covjece bozji jeste vi svjesni da hrvatski klubovi su peterostruki prvaci europe da je kk split proglasen najboljim klubom 20 st..pa onda te price da nismo sportska nacija a da ste vi velika sportska nacija pa daj malo proguglajte pa mi imamo 33 medalje sa olimpijada 23 sa ljetnih 10 sa zimskih a di ste vi imate 10 medalja sa olimpijada tojest 7 a 3 ko sicg i onda price mi nismo sportska nacija? pametnom dosta! a to da ste jaci u kosarci vam niko neosporava i vase medalje al oprostite klupski podaci govore da mi imamo peterostruke prvake europe a dok kod vas partizan samo jedanput bio prvak europe :)

ljudi moji

pre 10 godina

nije da bas volim komsije ali sam iskreno navijao da pobede ove spance, toliko ih ne podnosim da jednostavno ko god igra protiv njih na njegovoj sam strani! ali brale, ovaj komentator je degenerik, covek ne zna ni pravila....cini mi se da je to onaj sto je kukao kad smo ih poslednji put pobedili....

realni from HR

pre 10 godina

Ajde prvo samo da kažem da ste stvarno valjda sami sebi već dosadni s tim silaskom s postolja. Inaće o tom silasku mlađe generacije ni ne znaju,a vašim stalnim ponavljanjem toga dokazuje da ste ustvari vi s time iskompleksirani. Bio je rat i to su napravili, točka. Jesu li trebali ili ne to se da raspravljat. S današnjeg stajališta nisu,a onda 95-e...
Što se tiče prvenstva, kažete da smo imali sreće. Ja bih rekao da smo odlično odradili sve tekme sa reprezentacijma koje su uglavnom odigrale prosječnu košarku, četvrtfinale smo si sami osigurali s Ukrajinom (POBJEDAMA),a po meni su polufinala pokazala da su na ovom prvenstvu košarku igrale Fra,Špa i Lit, mi smo eto pokazali da smo od njih miljama daleko kao i ostali uključujući i vas. Svaka čast na vašim pobjedama nad Fra i Lit,ali volio bi vidjeti dali bi tako bilo da ste vi s njima igrali polufinale. Mislim da bi bilo drukčije. Vama je falila hrpa igrača, mi smo postigli najbolji uspjeh u zadnjih 18 god sa možda najslabijim timom u zadnjih 10 god. I da, vrlo bitna stvar, meni nije teško priznati da ste za nas još uvijek sila u košarci. Dovoljno je pogledati od 95-e do danas. No imamo klince koji dolaze,a ovaj uspjeh će možda konačno biti prekretnica za našu košarku i da se ne blamiramo kao zadnjih 18 godina. Lijepi pozdrav.

Kanada

pre 10 godina

Ostali bez snage...nakon +15 bilo je gotovo

Trebamo par pojacanje (Tomas, Planinic, Popovic, Barac) i bit ce u redu

Barem nismo gubili 69-29 ahahaha

i bili blizi nego rezultat sta je pokazalo...samo smo izgubili dva puta protiv Spanjolska i Litve...a vi protiv Ukrajine, Crno gore, Makedonija, Slovenia

Musa Express

pre 10 godina

E moji dragi prepucavaci!

Ne mozete da smislite Spaniju do danas, a danas bi navijali za njih samo da Hrvatska ne dobije medalju, jer bi medalja za Hrvatsku za vas znacila neuspjeh Srbije.

Tacno toliko vam vrijedi karakter, po potrebi se okrene lijevo ili desno, gore ili dole.

I evo poruka za prepcavace i sa hrvatske i sa srpske strane: Pa jel vi ne vidite da jedni bez drugih ne mozete ni da odlucite da li vam je rezultat na prvenstvu uspjeh ili neuspjeh? Prvo morate jedni na druge pogledati da bi se orijentisali.

Jel vam jasno koliko se iz toga vidi da vi jedno drugima najvise znacite mada to ni za zivu glavu ne bi priznali.
Dok god se vi tako svadjate Spanci ce vam uzimati medalje, pa vi samo nastavite.

za nebeski narod

pre 10 godina

@ student_iz_parka
daj diplomiraj više, možda budeš pametniji, pa si i stan nađeš

@ drmomcilo
tvoj komentar dokazuje da su tvoji kompleksi pravo čudo nebesko

anbeast

pre 10 godina

Odlicno igraju Hrvati za sada. Zona im funkcionise, imaju bolji procenat suta. Usli su dobro i motivisano u utakmicu... Videcemo, moze biti da su Spanci malo opusteni posle one pobede od 40 razlike... Za sada dobra utakmica....

Susjed

pre 10 godina

Objektivno, završilo je kako je završilo, s tim da reprezentacija Srbije se provukla u 8 zahvaljujući lakšim grupama u prvoj, tj. drugoj fazi (ne treba zaboraviti da je bilo sportske pravde nisu ni trebali biti na EP, jer su se provukli kroz kvalifikacije). Ali i to je sport.
Mi smo četvrti, solidno, ali moglo je i bolje (a i gore). Važno je da idemo na SP.

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Jednostavno uvijek cu navijati protiv Hrvata pa makar igrali i sa Spancima. To je stvar klisea( za neke) a za mene jednostavno splet istorijskih okolnosti

Djenka Djavo

pre 10 godina

Ja sam iskreno navijao za "susede" bez obzira na otrovne komentare kada smo mi pucali. Hrvatska reprezentacija je igrala svaku na pobedu, bez kalkulisanja. Steta sto su Spanci ipak za tri klase jaci i od njih i od nas.

student_iz_parka

pre 10 godina

@ milos

Ja ne znam gde si ti gledao i sta si citao, ali komsije su nas prozivale, vredjale, omalovazavale itd... Pisali su ovde za sebe da su prava zemlja kosarke a mi niko i nista u kosarci, negirali su nam medalje koje su nasi srpski kosarkasi osvojili u periodu 1995-2002. Na sve nacine su pokusali da ubede sami sebe da mi nemamo nista u kosarci a da su oni neka super sila. Isli su cak i korak dalje te su neki govorili kako je njihov plasman u polufinale i nasa eliminacija zapravo povratak stvari u normalu!!! jer su oni jel te zemlja kosarke i mi niko i nista.

I mi posle treba da navijamo za njih? Toliko mi je drago sto su ih Spanci pocistili da prosto ne mogu da ti opisem. Iskreno se nadam da cemo na sledecem prvenstvu biti kompletni i da cemo imate prilike i mi da ih ovako razbijemo.

Komsije, u narednih 15 godina necete videti ni jedno polufinale, tako da uzivajte u ovom 4. mestu. Ovo je istorijski uspeh jedne male kosarkaske nacije.

komsije

pre 10 godina

Hrvatska je osvojila 4.mesto, Srbija 7. Jasno je da po zvanicnim merilima Hrvatska bila uspesnija na ovom prvenstvu. To je ono sto ce se pamtiti.
Sustinski razlika u pokazanom nije velika - obe ekipe su izgubile od Spanije u zavrsnoj fazi takmicenja - Srbija je imala maler da na njih naleti prva. Srbija je sa mladom ekipom imala velike oscilacije, pobedila je oba finalista, a izgubila od Ukrajine. Hrvatska je takodje imala oscilacije i neocekivane rezultate.
Sto se mene tice voleo bih da na svim takmicenjima prva tri mesta osvajaju ekipe iz bivse SFRJ - naravno, voleo bih da Srbija uvek bude prva, ali ne bih imao da su ostali uvek na pobednickom postolju - ipak smo mi svi nekada bili zajedno i igrali sjajnu kosarku... a zbog cega vise nismo zajedno, to je sasvim druga prica...

Novosadjanin

pre 10 godina

Trebalo im je 18 god da se domognu polufinala, uspeli su preko jadne Ukrajine. Sad neka cekaju jos 18 god na medalju. EP 2031 ce te doci do bronze ;) koliko treba da budes jadan da odes sa postolja??

drago

pre 10 godina

Mi smo u oba meca protiv Spanjolaca imali dostiznih -13 na ulasku u zadnju cetvrtinu a vi ste taj minus imali vec u petoj minuti. A sredinom vaseg meca je bilo 29:69.
I dok ste vi gubili od Makedonije, Crne Gore, Ukrajine, Slovenije mi smo imali 8 pobjeda zaredom.
Sad kad nam u Spanjolskoj na playu budu Draper, na beku Bogdanovic, na krilu Rudez i Hezonja, na krilnom centru Saric i na centru Tomic ima da rasturimo. Dobri su i Popovic, Ukic (ako ce samo graditi napad), Simon (mora paziti na izgubljene lopte), Tomas (odlican u obrani a zna i zabijati u serijama), Markota (skok, trica i srce) i Zoric (ima dobar sut za centra, Loncar.

fer86

pre 10 godina

ha nista,spanjolci su bolji od nas i to je to...rukometasi ce morati uciniti ono sto kosarkasi ne mogu,razmontirati ih na proste faktore sto cinimo vec godinama u kontinuitetu naravno u rukometu jer u kosarci nemamo sta traziti

stojko vrankovic

pre 10 godina

1995. ste sami otisli sa postolja e pa vise nikad se necete vratiti, to je neka kosmička pravda.. možete i brajanta dovesti sa drejperom.

Ivan

pre 10 godina

Trenutno je poluvreme.

Vi koji nemate prenos možete da gledate ovde - http://www.sportlemon.tv/20130921/vv523df18eea16e3.49214609-646810.html

Bogdanović za sada drži Hrvate u životu. Ali ipak nemaju nikakve šanse. Sada je 11 razlike, Španci će sa pola gasa da pobede sa 10-15 razlike.

KO JEDNOM SIĐE SA POSTOLJA - NE VRAĆA SE NIKAD !!!

Vuk

pre 10 godina

Kakvo brisanje parketa u, za Spance, nevaznom mecu. Bruka. Kada sada niste dobacili do medalje, uz srecu koju ste imali u zrebu, nikad necete. Pa vi silazite sa postolja. Sada bi ... dali da se popnete, ali ne moze sve na foru :)

Nataeos

pre 10 godina

cudni su ovi Srbi,Hrvati 4,Srbi 7 i pljujete po Hrvatskom rezultatu,uzas jedan,cinjenica je da smo na boljem mjestu od vas i to je to.
(hrvatina, 22. septembar 2013 21:23)
I pored toga bolji smo od vas 1000 puta! Zašto? Zato što se se toliko zaleteli sa ništa drugo niste znali nego vi da pljujete po nama, kao da ste sad neka sila! Činjenica je da se niste "popeli" od 95' , znači 18 godina, kontajte 19 jer nećete ni na SP uspeti.. A verovatno i 20-21.. Treba sad da uporedjujem možda neke brojke ili je Jasno?!

dejan

pre 10 godina

Nista lepse od gledanja prenosa kroasana n HRT-u. Hrvati poveli 28-27, a komentator vice " I ova petorka je napaljena, neka ostane ova momcad na parketu! " hahah odmah nakon toga Spanci prave seriju 14-2, a komentator u soku hahah sjajno :D

ser gile

pre 10 godina

"Preklestvo popedničkog postolja" se nastavlja. Od kada su Hrvati otišli sa postolja jer nisu hteli da slušaju himnu "Hej Sloveni" nikad se više nisu ni vratili. Taj presedan u sportu im se kao izgleda vraća svih ovih godina. Nisam sujeveran ali izgleda da tu ima nečega.

Ako je verovati u ovo, verovatno će se vratiti kada sledeći put budu mirno na nekom od postolja slušali "Bože pravde", a pošto to znači da Srbija mora da bude prva proći će još dosta vremena.

Mister No

pre 10 godina

Biti cetvrti ili biti sedmi je potpuno nevazna stvar. Za oba plasmana ne dobija se medalja. I sa cetvrtog i sa sedmog mesta se ide na Svetsko prvenstvo. Tako da je nagrada ista za obe ekipe. E da ste osvojili medalju to bi vec bilo nesto. Ovako ...

Utah Jazz

pre 10 godina

Mi smo ulaskom u polufinale cilj ostvarili.
Medalja ako dođe super, ako ne ništa strašno.
I dajte već jednom ohladite o 1995. i odlasku s postolja.
(tonči, 22. septembar 2013 18:27)

Cilj moze biti medalja, cilj moze biti odlazak na SP, ali nikako polufinale. Kome je to jos cilj? Biti 4. ili 14. je potpuno svejedno, niko te ne pamti. Doduse, ovde je bitno bilo biti medju 7 zbog SP-a. Dzaba se tesite.

Inace najlosije EP, mnogo meceva, fizicki zahtevno, pomalo i dosadno sa mnogo prostora za kalkulacije, minimum meceva po ekipi je cak 5, Nemacka bez pet najjacih (DIRK), Rusija takodje, Srbija bez najboljih, Turska ocajna, Italija bez Barnjanija i Galinarija, Grcka raspad sistema, Slovenija prosecna, Litvanija kao i prethodih godina.
Jedina selekcija koja je igrala odlicnu kosarku je Spanija, ali sa cak 4 poraza na prvenstvu i sa jedno 20% slabijom igrom nego ranije jer i njima fale najjaci.

Nema, ko sidje sa postolja nazad se ne vraca. Nikada vi necete do medalje, a sada je bilo najlakse u istoriji kosarke da je prisvojite.

Sumadinac91

pre 10 godina

Jeste Hrvati ogroman uspeh 4 mesto(sa skoro celim A timom) u odnosu na 7 mesto nasih sa C timom i 9(devet) debitanata+najmladji tim na EP.
Ovo su bila nasa realna ocekivanja plasman na SP i odlazak tamo sa jacim timom,a vama je ovo najveci uspeh u zadnjih 18 godina.
I na osnovu svega ovoga mi smo se obrukali i mi smo gori tim,a vi ste "zemlja kosarke".
Kad osvojite makar srebro mozemo da pricamo,drvenu medalju imaju i Slovenci i Makedonci pa se manje hvale od vas.

probojac

pre 10 godina

"zahuhtava se"!hahahahaha kako je jadan hrvatski komentator.Udrite ih Spanci,da zaborave na kosarku dok ne nalete iduci put na nas Srbe da ih dotucemooooooo!!!

Ivan

pre 10 godina

Hahaha, šta buncaju ovde Hrvati kako se nisu izblamirali kao Srbi ??? Dva puta gube od Španije sa 30 razlike, a mi smo samo jednom.

Pritom smo mi Srbi pobedili dve najbolje ekipe na prvenstvu.

Teško Hrvatima na SP ako se nama vrate Teo i ostala ekipa koja fali pa naletimo na njih!

p.s. Postolje, postolje! :-).

Vlado

pre 10 godina

Hrvati jedino mogu uzeti medalju kada mi budemo prvi, a oni vjerovatno budu treci. To im je jedini nacin da dodju do medalje, ali tad im je bolje da stoicki ostanu na postolju jer u protivnom im slijedi 100 godisnje proklestvo nepenanja na postolje.

Delete

pre 10 godina

Ovo je najdosadnija utakmica za trece mesto u istoriji sporta. Unapred se znao pobednik, samo je pitanje bilo koliko ce razlike biti. Hrvatska je bas zalutala. Treba imati mnogo srece i da ti se poklope kockice kao njima. Pokvarili su uzitak polufinala i borbu za trece mesto.

Bre

pre 10 godina

Ne razumem sto slavite ovaj krah hrvata. Realno, mene nije zanimalo da li ce biti treci, sesti ili deseti. Navijao sam za Srbiju i jedino dobro iz ovog prvenstva je sto idemo direktno na SP. A sto se tice hrvata, znali smo da nemaju sta trazit protiv spanaca.

drmomcilo78

pre 10 godina

Atinsko prokletstvo se nastavlja, nikad nista necete osvojiti u kosarci, kompleksasi jedni , dok su vam igrali hrvati srpskog porekla ( Komazec, Petrovic, Popovic, ) mozda ste se mogli i necemu nadati, ovako jedno veliko nista ......

Zagreb

pre 10 godina

Gledam utakmicu ( naravno do kraja bude i -25 ),ali bez tona,jer ovaj naš komentator ne zna ni košarkaška pravila.Taj ne vidi ni loptu ni obruč,a koliko li tek glupih i krivih komentara.
Vidimo se na S.P.
Pozdrav iz Zagreba.

Ivan

pre 10 godina

Za sve Hrvate koji nas mrze kao najveceg neprijatelja: drago mi je zbog vaseg poraza.
Za sve normalne Hrvate koji shvataju da smo srodni, bratski, maltene jedan isti narod - zao mi je i nadam se da cemo se sresti u finalu SP :)

Vlada

pre 10 godina

Koliko pomešanih osećanja. Hrvati su posle silaska sa postolja 1995 zaslužili da se nikad više ne popnu na njega a Španci su posle one lakrdije protiv Italije zaslužili da ne uzmu medalju. Ipak sam malkice više navijao za Hrvate, da Španci ne uzmu medalju kao što Italijani ne idu na svetsko prvenstvo.

djordje

pre 10 godina

Od kada su samovoljno sišli 1995 sa pobendičkog postolja, VIŠE IH NEMA NA TRONU. Dakle ulazimo u 19. godinu.... Ako im se ikada u budućnosti ukaže prilika, neka dobro razmisle da li će silaziti sa postolja !

Alien

pre 10 godina

Bolje hrvati da prepuste mesto na svetskom prvenstvu nekoj drugoj kvalitetnoj reprezentaciji. To je kao kad bi Farska Ostrva isla na World Cup.

Decoooooo, decoooo...

pre 10 godina

Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...
Buši, haahahahaha...

Ovi rvati su smešni k'o bioskop.

buha

pre 10 godina

ko je smesniji:
Hrvatska koja unajmljuje stranca da igra za njihJ i najverovatnije ni ne dolazi do medalje ili Srbija koja je pobedila obe reprezentacije koje igraju u finalu?

irokez

pre 10 godina

@srbiN
to je bilo pre skoro 20 godina, stvari su se promenile. Komsije su nam u dosadasnjem takmicenju cestitali pobede, zeleli sve najbolje, i slali sportske pozdrave. Treba da zaboravimo proslost, ako ikada zelimo da osvojimo zlato na EP. Oni su napravili gresku '95te jer su pomesali politiku i sport, i zato im se to sada vraca. Ne trebamo mi sada da budemo zlonamerni i da zelimo da im crkne krava, vec da im pozelimo srecu u borbi za trece mesto.
(milos, 22. septembar 2013 18:50)

Nisu oni sport i politiku nikada razdvajali, pa u fudbalu Dinamo - Zvezda i Jugoslavija - Holandija 1990. je i poceo razlaz. Pitaj Divca kada je sa Partizanom gostovao u Splitu '89., kako je "prijateljski" docekan, a to je bilo pre rata, pa kada je Zvezda '87. pobedila Cibonu u Zagrebu, igraci Zvezde su bukvalno pobegli u svlacionicu dok ih je publika gadjali svim i svacim, a komentator prenosa nije mogao da dodje sebi, zamisli neko se usudio da pobedi bracu Petrovic u sred Zagreba, Bane Prelevic do tada anonimus im uvalio 5-6 trojki...Toliko o bratstvu i jedinstvu, najveca utopija kod Srba, sto je najgore i danas izgleda jos mnogi u Srbiji zive u Jugoslaviji.

as

pre 10 godina

nema veze momci vi ste ponos hrvatke uvjek bili i bice te.al ono sta je najbitnije ,nismo se osramotili ko srbi.
(hrvatska vojvodina, 22. septembar 2013 19:17)

Zasto smo se osramotili?
Igrali smo sa devet debitanata, bili najmladja ekipa na prvenstvu, pobedili smo finaliste (Francusku i Litvaniju) i izborili plasman na SP.
Nas cilj je ostvaren, a vi cekajte jos osamnaest godina da glavne reprezentacije dodju oslabljene na EP i da se ponovo plasirate u polufinale i hvalite se time.

anbeast

pre 10 godina

Koliko god ne voleo nacionalisticka prepucavanja i slicno, ovo za***avanje sa kletvom i postoljem mi uvek izmami osmeh ma koliko otrcano bilo :))) Mozda ce razbiti prokletstvo tako sto ce na nekom prvenstvu ostati na postolju i sacekati da nama uruce zlato? :) Sve mi mirise na to. Hrvati, navijajte da uskoro uzmemo neko zlato. Vi cete tada uzeti bronzu, a posle je svasta moguce....

Dule

pre 10 godina

Mi da odigramo jos jednu utakmicu sa spancima sigurno nebi toliko izgubili a hrvati da igraju jos 10 utakmica svaku bi izgubili sa preko 25 razlike.

zapad

pre 10 godina

@tonči - Pročitaj komentare svojih zemljaka do pre nekoliko dana. Srbi, iako dvostruki svetski i.trostruki evropski prvaci, su dno i neznalice, a Hrvati, visoki i plavi, najbolji na svetu, vraća se dite materi i šta ti znam. Ne verujem u kletve i fatve, ali očigledno ćete da pričekate, do tada drvo. BTW, ovi što pitaju što je HRT blokiran, ja se pitam ko u mojoj zemlji dozvoljava tri HRT kanala. Ali to je druga tema.

karanfil aga

pre 10 godina

SRBI pobedili finaliste,HRVATI neku boraniju(Poljska,Ceska,Gruzija)...Hrvati imali srece ,ne bi ni SP videli da je Zizis ono pogodio

moje ime

pre 10 godina

Recept za skidanje kletve (fatve, anateme ili kako god) zvane "ATINA 95" (prevod komsijama: ATENA 95) je sledeci: kompletna kosarkaska reprezentacija Hrvatske, sa celokupnim strucnim stabom, na sred Terazija (moze i kod Mihajla, sve jedno) na improvizovanom postolju za III mesto i da odslusa himnu do kraja. Naravno, ovog puta ce ici Boze pravde, pa ce mozda i malo vise da boli. U svakom slucaju, ili to ili medalja u nekom paralelnom univerzumu. Toliko.

SKIDS

pre 10 godina

Komentar šaljem u momentu kada hrvati vode 28:27 i samo pre nego što hrvatski komediografi počnu da pišu smešne komentare u kojima hvale ove svoje poluigrače, želim da napišem da od ovog trenutka Armada pali motore i do kraja utakmice rastavlja Hrvate na atome.

Ivan

pre 10 godina

Naravno, uopšte nije ni postojala sumnja da li će ih Španci pregaziti ili ne, već sa KOLIKOM razlikom ;)

Da ne zvuči otrcano i kliširano, ali moram i ja da napišem: Hrvati su SAMI SEBI navukli prokletstvo onako sramnim nesportskim silaskom, bolje rečeno BEŽANJEM, sa pobedničkog postolja 1995. u Atini, kada su svojim igrama tada apsolutno zaslužili to 3.mesto!! Ja sam uverenja da "neko to odgore vidi sve", i tako je i bilo, vidi, vidi....

Više sreće SLEDEĆI put, nadam se nakon malo kraćeg vremena od ovih 18 preduuugih godina! Sve najbolje komšije pozz :)

Dejan

pre 10 godina

Meni nisu jasni ovi koji govore o medaljama od kako igramo kao neka "nezavisna" Srbija. Pa nismo mi usli silom u Jugoslaviju, mi smo je napravili. I sve medalje jesu nase. Ne zato sto smo neka pravna naslednica, vec zato sto smo srcem i dusom bili za svakog tog igraca i za svaku tu reprezentaciju, ma kako se ona zvala. To sto je komsijama ispran mozak i stide se svoje nekadasnje drzave, to je njihov problem. I zato je tacno da smo mi petostruki svetski sampioni i ne znam koliko vec puta evropski, a oni imaju jednu bronzanu evropsku i jednu srebrnu sa Olimpijade. Jedino emocije odredjuju nasledje u sportu, nista drugo.

rajko

pre 10 godina

Ovim što prozivaju RTS jer nije bilo direktnog prenosa Hrvatska-Španija: u isto vrijeme odbojkaška reprezentacija Srbija igrala je na Evropskom prvenstvu protiv Finske, i to je prenošeno. Zar smatrate da ne treba da gledamo našu reprezentaciju zbog Hrvata? Naravno da je odbojka u ovom slučaju imala prednost. Zato ne pljujte po RTS-u koji ovog puta nije ništa kriv. Uostalom, upravo ide snimak meča Hrvatska-Španija.
PS. Bravo Španci, nikad se hrvati neće peti na postolje!

Drzite se rukometa

pre 10 godina

Hrvati nikako da shvate da je ovo cetvrto mesto za njih istorijski uspeh (buduci da vec 18 godina nemaju medalju), dok je za Srbiju ovo 7. mesto znacajan neuspeh (s obzirom na broj osvojenih medalja u tom istom periodu).

Srbin

pre 10 godina

Nisam ni ocekivao drugacije: ironija i cinizam, kao uostalom i sa druge strane kada Srbija gubi. Nikome nije palo na pamet da se seti kako su i najveci mogli samo da statiraju dok smo igrali zajedno, da cestita za (ipak) uspeh, da zamisli kako bi mogli da jedno prvenstvo organizujemo zajednicki.
Samo izgleda da smo prokleti.
Mi smo zapravo primitivni, jako primitivni.

dragan

pre 10 godina

Nije zato što igraju protiv jakih Španaca, ali meni Hr reprezentacija deluje kao pojačana Cedevita. Tu nema eksplozvinog i nerezonskog igrača koji igra igru kojom baca protivnika u očaj. Bogdanović je dobar ali takvih treba da bude barem 5 u reperezentaciji i to na raznim pozicijama. Ostali su anemični kao i hrvastki komentatori.

021-1914

pre 10 godina

Vidi vidi kako se bunite sto RTS ne prenosi Hrvate.A sto utakmice SD Vojvodine u Evropi nikad nije prenosila(cak ni kad je igrala final four u odbojci)to vas bas zabole...

realno

pre 10 godina

normalno je da će rts pre premosti naše sportiste pre nego tuđe,u ovom slučaju odbojkaše,i to je opravdano...ali i polufinale ili mečevi za treće mesto i finale u košarci bi takođe trebalo propratiti. odbojku su trebali staviti na prvi,a košarku i meč za treće mesto na drugom. pa ko voli nek izvoli. a ne ovako. posle se čude što svi izbegavaju pretplatu...

mister

pre 10 godina

Hahahah rastavise ih kao lego kocke :)) Ko visoko leti,nisko pada!!!Kojsa bre Ukrajina u cetvrtfinalu(nas su dobili istina)!Za razliku od Hrvatske Srbija je dobijala sve evropse ekipe tipa Francuska,Litvanija,Spanija,Rusija...na velikim takmicenjima racunajuci poslednjih 4-5 godina...Hrvati kukaju kako im fale Tomas i jos 2-3 igraca,a nama fale zveri Teodosic,Lucic,Novica,Keselj,NE RACUNAJUCI NBA igrace!!!Bolji smo od njih,a njima kompleski veciti ne daju mira...Bok decki ;)

Nesalomivi

pre 10 godina

Monstruozna Spanija.
Strasno.... Svaka im cas.
Hrvati izgubili dva puta. Mi jednom od njih.
Pokazali su balkanu sta znaci biti furija.....

Meni je zao zbog toga sto znam da su nasi momci mogli mnogo mnogoooo bolje, cak i sa ovakvim sastavom.

nenad

pre 10 godina

hrvati prosecna ekipa, da bogdanovica nije krenulo da mu sve ulazi ne bi ni grupu prosli, a komentatori na hrt su na nekim lekovima sigurno takve promene raspolozenja nikad nisam video

autostoper

pre 10 godina

Bice snimak na Rtsu.I ne lupajte vise,za ove tri nedelje na Rts2 jedino sto se prikazivalo je Eurobasket,pa sportski kanali ne prenose onoliko meceva.Dok je bila grupna faza uvek je bilo 3 meca direktno i jedan u snimku.Cetvrtfinala i razigravanje od 5-8 mesta sve je prenoseno,polufinala.Koliko znam Hrt je prenosio samo svoje u grupnoj i nzm da li jos neke cetvrtfinalne.I realno meni je vaznije da gledam nase odbojkase nego Spance i Hrvate.

grbavi

pre 10 godina

supr je komentator

... ovi nam ga opet zabijaju ... i na samom kraju posle trojke sarica
... to je bila jedna mala utjeshnica ...

ngo kako da hrvati skinu to prokletsvo silska sa postolja

koka kola malboro suzuki

pre 10 godina

mitomanija staanuje u srbiji,od kosovskog boja,kraljevića marka pa do odlaska hrvata sa postolja.to je malo zaostalo razmišljanje.
(kiki, 22. septembar 2013 19:04)

Ajde prosvetli nas malo modernijim razmisljanjem...

nnidza

pre 10 godina

Da nismo naleteli na Špance možda bi se i mi ugurali kao komšije među četiri... Mi smo sagledali realnost, komšije se prizemljile...

bojan popovic

pre 10 godina

Kaže Cvitković da je Tomić najbolji evropski centar. Zna li neko da li je zaista tako? Mislim da je Krstić bolji.
(dragan, 22. septembar 2013 18:37)

ako je on najbolji centar ja sam najbolji plej !

U magli

pre 10 godina

Nikad gora reprezentacija Hrvatske nije stigla do polufinala,imali su oni i boljih reprezentacija i igraca od ove danasnje i opet nisu uspeli nikad nista da uzmu od Atine 95...dali je to prokletsvo ili neznanje bice da je i jedno i drugo...

spurs19

pre 10 godina

jeste smijesni vi srbi, rezultata nigdje pa morate slaviti poraze kao pobjede, jeste vi uopce osvojili koju medalju na OI ? , a kamo li u nekom momcadskom sportu dok smo mi Hrvati OLIMPIJSKI POBJEDNICI u vaterpolu i jos uzeli medalju u rukometu, a uskoro cemo i u kosarci . Bolji smo od vas u nogometu, rukometu, a evo sad i u kosarci. aj zdravo (kako bi rekao jedan isfrustrirani od vas )
(jedva cekam svjetsko, 22. septembar 2013 21:46)

Nikada nas niste pobedili u košarci, niti ćete jer je naša mlada generacija U-19 vicešampion sveta (iza SAD) a imali smo 9 debitanata u Sloveniji.Bili smo najmlađi i najneiskusniji tim sa prosekom od 23 god.

Niste nam ni do kolena niti ste nam ikada bili, svaki put ste pognute glave napuštali parket posle tekme sa nama.
Jedva čekam SP dogodine da vas rasturimo i pokažemo vam da ćete uvek uživati u predivnom pogledu na naša leđa...
Želim vam lepo slavlje sa osvojenom drvenom medaljom...

Harrell

pre 10 godina

Hrvatska 4. Srbija 7. najpopularniji sport u srbiji ili tako nesto, kod nas vecina nezna ni jednog kosarkaskog igraca na svijetu... Eto, tolko o vasem talentu...
(Croatinho, 22. septembar 2013 20:03)

O našem talentu?
Obrati se Miciću i njegovoj generaciji (1994/95) koji su doneli srebro iz Praga ove godine posle poraza od SAD u finalu...
Vaši "Šarić talenti" su se kao i uvek vratili doma praznih ruku posle poraza od Srbije...toliko o talentima...
Imaj na umu da naše vreme u košarci tek dolazi, ovo prvenstvo je samo bila smena generacija...

draganbb

pre 10 godina

Ko god da pobedi, zasluženo je. Ako pobedi Španija, prokletstvo se nastavlja. Ako pobedi Hrvatska, Španci su osvojili ništa, zasluženo zbog nameštanja rezultata.

goran

pre 10 godina

Šta su kroasani umislili ,nemaju oni pojma koliko ce jos vuci prokletsvo, i na kraju +27 šteta baš sam navijao za +30 ,osvojiše kroasani drvenu medalju... ajmo ća kući !!!

Jovan

pre 10 godina

Pa i nisu TOLIKO losi ovi hrvati, dajte im tu DRVENU medalju - zasluzili su, nisu oni krivi sto ne znaju, vazno je da se trude i kao i uvek da se NEOSNOVANO, NESKROMNO i nadasve NEZASLUZENO nadaju necemu! :D

Darstar

pre 10 godina

U poslednjoj cetvrtini pri vodjstvu Spanije od oko 25 razlike Ukic posle prodora postize 2 poena, a komentator na HRT 2: "Ukic nastavlja da se poigrava sa Spanjolcima" :D

dibidus

pre 10 godina

Стварно ми нисте јасни. Па нормално да је важније да РТС преноси СРПСКЕ одбојкаше, уместо меча за бронзу небитно је ко игра, али вама плиткима је битно да би зезали на Хрвате. Ево управо иде снимак кошарке на РТС-у.

realno

pre 10 godina

nisam gledao, a najviše bih voleo da su se potukli pa da ih oboje diskvalifikuju i da ni jedni ni drugi ne uzmu medalju, a ovako od dva zla nema manjeg i većeg

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Zna' sam... ko je mislija da će bit suprotno taj se za*eba' gadno ili mu realnost nije jača strana. Raspali smo se k'o stari Wartburg... A ništa, ok... "drvena" medalja... Dogodine na SP će bit bolje... valjda.

Обсервантес

pre 10 godina

Србија игра далеко најкреативнију кошарку! Креација иде с талентом. Селектор Ивковић јако добро зна (за њега су ово déjà vu ситуације) домете колектива. Ипак, ред је да Ивковић изађе из оперативног рада и да као члан стручног штаба професорски, стратешки саветује неког будућег селектора који може да уђе у универзум психологије екипе која излази на паркет. После проф. А. Николића, Д. Ивковић је најјаче српско кошаркашко стручно име (али није више за то да стоји поред аут линије – да се бави оперативом)! Када је Вујошевић отишао у ЦСКА, заменио га је тренер Јовановић. Тренер таквог калибра или сличан по стручној вокацији (стручњак је за рад с млађим селекцијама и близак је психологији тог узраста)треба да буде нови селектор. Утопија је да је могуће саставити селекцију од најбољих играча. Повреде, форма и лични разлози то ће увек спречавати. Треба нам селектор који ће да прати и повеже успешне из млађих селекција (који освајају медаље на такмичењима за свој узраст) и оне који су искусни, квалитетни и мотивисани да играју за Србију. Што се Хрвата тиче њихова кошарка тоне не због „проклетства“ из 95-е него зато што тамо српски кошаркашки стручни утицај све више бледи с годинама. Они су то изабрали.

Aca Znalac

pre 10 godina

Жао ми је комшије, али су били бољи и заслужено су победили. Мада би ми било драго да сте могли да их набијете. Ипак честитам вам на четвртом месту. Ми смо заслужили да играмо бар финале јер имамо екипу за велика достигнућа, али полако видећемо се на СП, па да се тамо видимо у финалу па да бољи победи.

Morača

pre 10 godina

Žalosno je koliko malo gledalaca na utakmici za III mesto. U svakom slučaju, bolje je pobediti u borbi za sedmo mesto nego izgubiti katastrofalno u utakmici za medalju. Više gledaaca je bilo na odbojci.

zlatiborac

pre 10 godina

Komsije, sta vas briga, mozete i vi da se dicite najboljim cetvrtim mestom u istoriji, kao sto su to Britanci izmislili za Mareja dok gleda u ledja Novaku. Bezali ste sa po.... Ah, mislim da je to vec neko spomenuo u komentaru.

Milan Beader

pre 10 godina

Hrvatska i njen kosarkaski savez nisu te '95-te dobili nikakvu zvanicnu ili administrativnu kaznu, ali gde ces gore kazne da sledech 18 godina ne mozes da se vratis na to isto postolje! And still counting... Za vise informacija prouciti opus Gabrijela Garsije Markesa.

Vladan

pre 10 godina

Bez obzira na sve Hrvatska reprezentacija nije mogla nista vise od ovog protiv previse nadmenih Spanaca.Ni ona zlatna Jugoslovenska reprezentacija nije se tako ponasala a bila je za klasu ma kakvu klasu za sest klasi bolja od ove Spanske .Ipak trebace dosta rada i zelje i kod nase ekipe i kod Hrvata,Slovenaca,Bosanaca ,Crnogoraca i Makedonaca da se dodje do nekog uspeha.Mi treba da gledamo svoje dvoriste jer bez obzira na mladost i ne iskustvo sledece godine trebace nam neka jaca ekipa da uradimo nesto vise..

guru

pre 10 godina

Gledao sam utakmicu na HRT 2.Smešniji komentar utakmice u životu nisam čuo.Cvitković I Skansi kao stručni konsultant, žestoka komedija.Ko nije gledao (slušao) mnogo je propustio.Cvitković o Ukiću "malo bolja forma I kućno vaspitanje bi mu dobro došli".Milion provala,kao da je na nečemu.

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Zna' sam... ko je mislija da će bit suprotno taj se za*eba' gadno ili mu realnost nije jača strana. Raspali smo se k'o stari Wartburg... A ništa, ok... "drvena" medalja... Dogodine na SP će bit bolje... valjda.

фра Шиме

pre 10 godina

Дакле, рецет је овакав: колективна молитва свих Хрвата да Срби освоје следеће европско првенство а да они буду трећи. Даље се зна - останите на трећем степенику, одслушајте Боже правде и пуф! откупили сте се за ону бежанију :) . Али битно је да се молите за европско а не светско првенство јер тамо има и неке наде да будете трећи.

marko

pre 10 godina

Zasto su mi blokirani i Hrt i tv slovenija, a na rts-u nema prenos? Znate li da postoji kuka i motika !!!
(miki, 22. septembar 2013 17:41)

Zato što HRT i TV Slovenija nisu platili pravo prenosa na teritoriji Srbije. Čak i da niko ne prenosi u Srbiji čitavo prvenstvo naši kablovski distributeri bi morali blokirati, jer bi mogli dobiti tužbu od FIBA, tj. onoga ko upravlja fibinim pravima.

To ne važi samo za košarku, već za celopupan tv sadržaj za koji nisu plaćena prava za emitovanje na našoj teritoriji.

San Epifnio

pre 10 godina

Ide snimak tekme na RTS. Nije fer dati odlozen prenos legendi Dendi Petru. Covek zasluzio final i direktan prenos. Steta samo sto nece igrati San Emetrio

Младен1998

pre 10 godina

Сиђоше репрезентативци хрватске с постоља и више се никад не попеше!
(Млађа, 22. септембар 2013 20:25)

frenky simao

pre 10 godina

Trećeplasirana ekipa pobedila dva puta četvoroplasiranu sa po 28 i 26 poena razlike...! Komendija...! Stvarno smo baksuzi (čitaj Nebojša Ilić) što smo kao prvoplasirana ekipa naišli na Špance već u četvrtfinalu...! Najgora mesta na prvenstvu koja možeš da osvojiš su četvrto (zbog izgubljene medalje, sećam se kako je nama bilo 2010 u Turskoj na SP) i osmo zbog izgubljenog plasmana na SP...!

Jovan

pre 10 godina

@Jole Mi eto necemo u Brazil nismo dovoljno dobri, a vi jeste li vi bas sigurni da vi putujete, polako preostaje vam ta sitnica taj baraz ;) nega da ja vas pitam nesto - kad sete tolika sila u fudbalu kako ste prosli prosli put - u J. Africi, ili vi to niste ni bili tamo... :D

Bogdan

pre 10 godina

Hrvatski komentatori su show program! Bas sam se lepo ismejao prateci mec:-) Van toga Spanci su sjajna ekipa. Kad igraju maksinalno to izuzetno lepo izgleda.

SlavkoCvitkovic

pre 10 godina

Pa kaj je ovo, opet nikaj? Zakaj smo zbrisali prošlog stoljeća sa postolja, pa nikako se vratimo? Dal ću ja kao komentator dozivit da decki opet nabace kolajnu oko vrateka?

bozija levica

pre 10 godina

Šta Repeša izigrava sa onom kragnom ? Glumi Bekama ili Kantonu ...
Mnogo smešna ekipa ova Hrvatska.
(Beloved, 22. septembar 2013 18:08)

Glumi Sinisu Mihajlovica

U magli

pre 10 godina

E kad hrvati kazu da su bolji od nas u svim sportovima,da se covek nasmeje jedini sport gde su bolji to je rukomet.a kazu vaterpolo eh bre nemojte biti smesni pa prebrojte medalje.u fudbalu tu smo zalosni vise mi nego oni ali uglavnom trula buranija.u odbojci smo doktori za vas,kosarka o tome se ne raspravlja i kad smo ispred i kad smo iza vas bolji smo vi tek dve bronze na EP i jedno srebro na OI.a mi odmah posle sankcija 2 evropska zlata i 2 svetska ,srebro na OI,bronza i srebro na EP,mozda sam nesto zaboravio nek me neko dopuni ako jesam,i to bez amerikanaca u ekipi....

dragan

pre 10 godina

Ona dva hrvatska komentatora: Kakvo je sada ovo slobodno bacanje za Špance? Pa zbog bonusa. A jel priznat onaj naš koš? Jeste (a nije priznat jer je bio faul u napadu) kada smo dali koš sviran nam je i faul. Hahaha niti prate rezultat niti igru.

santa justa

pre 10 godina

Hrvati 4-ti. Ok, uspeh mada mislim da razlike u kvalitetu timova od 4 do 8 mesta nema. Ali da Hrvatska kao kosarkaska zemlja sa toliko klubova i igraca ima Drapera za play-a to ne mogu da razumem. To je njihova muka ili bruka.

Zuk

pre 10 godina

@realni from HR
Upravo sa to hteo da kazem. Osvajaci medalja su zaista 3 najkvalitetnije ekipe na turniru. Od 4. do 7. mesta su prilicno izjednacene reprezentacije i njiohov plasman je na tim pozicijama je stvar malo srece, trenutne inspiracije i iskustva. U medjusobnim duelima bi odlucivale nijanse.
Ipak, osvajaci medalja su za klasu bolji. Kao jedan od jugonostalgicara (to je ipak najbolja drzava u kojoj sam ziveo) samo zamisljam kakva bi "plavi" bili sa igracima iz bivse SFRJ. Verujem da bi jedino ameri mogli da nam otmu svetsko ili olimpijsko zlato i to pod uslovom da im se odazovu ponajbolji igraci. Realnost je ipak ovo sto se desilo na EP.
Uz sav optimizam ne vidim da ce bilo ko od bivsih SFRJ republika samostalno u buducnosti na velikim takmicenjima lako osvajati medalje. Srbija je tu naravno u prednosti i sa najvise sansi da na nekom od buducih takmicenja napravi zapazen rezultat, sto je u proslosti i cinila. Ali je to gotovo nemoguce ciniti u kontinuitetu u uslovima visoko profesionalizovanog sporta gde igraci klubske karijere prirodno stavljaju ispred reprezentacije. Takodje, povrede su bitan faktor kao rezultat istrosenosti igranja u bar tri takmicenja u sezoni. Pa imamo igrace koji su ili povredjeni ili u nedovoljno dobroj formi posle povrede itd itd. A fond igraca po svakoj ex-yu zemlji je daleko manji.
Zato treba biti realan i fer i cestitati svojima i komsijama na svakom pa i ovakvom uslovnom uspehu. Ok malo zadirkivanja nam je u krvi. :)

Miloš '90

pre 10 godina

@ Štef
Generalno najviše pratim fudbal, ali nikada, nikada ne bih menjao indijanapolis za fudbal... prvi na svetu je prvi na svetu, treći se ne pamti... Što se fudbala tiče, tešimo se nekako onim klempavim peharom, a i ovi klinci pregaziše evropu, biće nešto od njih...bole sale i kecman, kapiram, ali šta je, tu je...

stevan

pre 10 godina

Kako smo jadni, jedni i drugi. Španci se igraju i sa Hrvatima i Srbima, preko 25 razlike kao da smo treća košarkaška liga. Možemo ismejavati jedni druge, ali bolje je da se takmičimo ko će napraviti veći uspeh nego ko će izgubiti većom razlikom od "crvene furije". Nama je lakše što pored našeg neuspeha Hrvati ili ostali post-Jugosloveni nisu na pobedničkom postolju. Neko bi ovde mogao da se zapita, zašto smo drugorazredna selekcija u Evropi, kao i što Hrvati mogu da se zapitaju zašto Vujčić, Sesar, Giriček, Bagarić, Planinić, Popović, Žižić, Tomas nisu svoj potencijal iskazan na evropskim i svetskim takmičenjima u mlađim kategorijama potvrdili medaljama u seniorskoj konkurenciji. Imali su npr. talentovanog pleja Prostrana ('91-o g.), pa i talentovane plejeve u drugim godištima, a treba im Drejper. Problem je što greške u poslednjih 15-ak godina koje su činili Hrvati, mi umesto da izbegnemo ponavljamo i vodimo svoju košarku u evropski prosek. Ovde se govori o "kletvi". Kakve veze današnji košarkaši imaju sa činom Kukoča, Rađe, Komazeca, Vrankovića ... Neki od ovih ljudi su košarkaške legende i tim činom su obezvredili samo sebe.