Sreda, 11.09.2013.

22:22

Na skeneru: Veliko dostignuće, ali...

Pobedom nad Belgijom (76:69) reprezentacija Srbije gotovo je obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: SO

Na skeneru: Veliko dostignuæe, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

sunn

pre 10 godina

Sta reci osim Gagic. Mislim da od nega vise zasluzuju da igraju i Nemanja i Stimac. Katastrofalno se pokazao u dosadasnjem toku prvenstva.

Dragutin

pre 10 godina

Ova ekipa je izuzetno talentovana i lepo izbalansirana.Ja licno ne znam koga bih dodao ovde da napravi neku razliku.Katic je velika pomoc zato sto je kao stena u poredjenju sa Savanovicem na cetvorci.Kalinic je visi i malo opasniji od Paunica.Bogdanovic je podjednako dobar kao i Tepic u najboljem izdanju medjutim Tepic odavno nije u najboljem izdanju i plus mu je losiji sut.Teodosica su Nedovic Micic i Markovic odlicno kompenzovali rotacijom i odbrana nam je mnogo jaca kada tako mozemo da menjamo sveze igrace podjedanakog kvaliteta.Ovi ostali su svi tu i tamo negde.Ova ekipa je mnogo ozbiljnija nego ona sa proslog EP i kvalifikacija.Uopste ne daje osecaj da je limitirana ili da ima neke kriticne slabosti sve to radom moze da se kompenzuje.

pacman

pre 10 godina

Neko rece da nam fali bek suter..imamo dvojicu.Bogdanovica i Andjusica.Bogdanovic je vec sad pokazao ogroman kvalitet,i najavio ozbiljnu karijeru.Andjusic je vrhunski strelac..ALI njemu mora da se napravi,tj namesti akcija za trojku i on ce je dati.Kao Topalovic nekad..ako je sutnuo za 3?Svi ce vec vracaju.Kao Miroslav Radosevic.Odlicno pokriven tim na svim pozicijama..samo jos Duda da to malo orkestrira i bice to sve ok.Nedovic i Micic,Markovic ,njima je posao da razigravaju bekove,krila,centre i grade pozicije za otvorene suteve.Dosada to vrlo dobro rade,ali ima ogroooman prostor za napredak...malo vise ozbiljnosti prema lopti,malo manje soliranja i vise uzivanja u igri i mozemo bukvalno da zgazimo sve redom.

Veljko NS

pre 10 godina

Ne znam da li se slažete sa mnom, ali kako vreme prolazi sve nam više fale ova 4 igrača, njihova uigranost, iskustvo, poznavanje i čitanje ove igre... Nadam se plasmanu na SP i da daj Bože budemo svi kompletni i zdravi do tad!

1. http://www.youtube.com/watch?v=BXL77-u_gBI
2. http://www.youtube.com/watch?v=coXyrtF1PV0
3. http://www.youtube.com/watch?v=Do2xw1s8agw
4. http://www.youtube.com/watch?v=0LbQKFoQo8I

Pogled

pre 10 godina

Nasi su dobri, vrlo dobri! Prvenstvo je neobicno ujednaceno a oni su prvi obezbedili ucesce u cetvrtfinalu. To ne moze da ostvari los tim! Sa dva poraza koji su se mogli izbeci oni su to uspeli, zar to nije rezultat koji potvrdjuje kvalitet tima!? Odgovaram agresivno - JESTE, jaki su! Druga je stvar sto smo mi nemalo naviknuti da nasa reprezentacija u kosarci bude neprikosnovena i uvek na podijumu gde se dele medalje sto vucemo kao jak sindrom iz vremena Jugoslavije i sve do 2002.g. U nama nije mrtav pobednicki mentalitet i trijumfalno secanje. Ovaj tim nas jako podseca na nase bivse, sadasnje i buduce potencijale. Imaju koncept veoma mocne igre (Dudina najveca zasluga) koja bi bila dominantna da imamo nekoliko boljih igraca. Nedostaje Teodosic, narocito za igru protiv zone. Nedostaje Velickovic, za dodatnu cvrstinu i najmanje desetak poena vise u napadu. Krstic je blago bez kojeg postajemo siromasni. Bjelica je najraznovrsniji igrac prvenstva. Markovic pokriva prostor od "izvidnice do pozadine". Bogdanovic najavljuje "ozbiljne stvari". Micic je buduce blago, sada je dragocenost. Nedovic jako obecava, daje veliku dinamiku igri. Katicu jako igracki prija reprezentacija (rad sa Dudom). Gagic se sporo uklapa, Stimac je stegnut, Andjusic pomalo mekan ali ima snajperski potencijal. Kalinic je dragocen, takodje mu "prija" Duda, i ovaj njemu. Mali Krstic je "ubica iz prikrajka", meni se jako svidja. Duda je sokantno produktivan, jedino neki put rotacijama poremeti ritam dobre igre.

Starman

pre 10 godina

Citam ove komentare i nemogu vjerovati koliko "strucnjaka" ovdje ima...svi spominju da ce grcka proci u cetvrtfinale a slovenija i spanjolska ako dobiju grcku grci pakiraju kofere a s obzirom da ce i spanjolska i slovenija igrati sa njima na noz to je i vise nego izgledno

Ili, verovatnije, Hrvatske!

pre 10 godina

Za ovu ekipu, pobeda nad Belgijom i nije mala stvar.
Zato, podrška za naše nejake momke do kraja, do konačnog debakla u 1/4fin od Finske!

Gurović

pre 10 godina

Dobra i tačna analiza. Protiv Francuza ce nam najbitnija biti dobra partija Nedovica, a Andjusic bi morao sa 5-8 poena po meču rasteriti Markovica.

Djenka Djavo

pre 10 godina

Od koga je dobro je. Ma ne dobro, odlicno je! Hvala momci za sve do sada i srecno u nastavku. Samo da se ostavi srce na terenu i svaki rezultat je prihvatljiv. Ne zaboravite da je vreme Djordjevica i Bodiroge proslo vreme, sto rece neko pre mene igra se bez "vica", igra se tvrdo a deca su mlada pa se plase da se malo "dzodranisu" ili "danilovicisu", Duda je ipak surovo iskren na recima.

Vujke

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem, zar ovo nisu isti momci za koje je većina ovde predviđala brukanje na prvenstvu, za koje su svi govorili da bolje da ne idu, jer će ispasti u prvoj fazi, a sad odjednom drvlje i kamenje jer nemaju igru za zlato i jer nisu deklasirali Belgiju, za sada igramo dovoljno da pobedimo, i meni je dosta. U redu su mi kritike, jer uvek može bolje, ali me boli kada za nekog ko se baca po terenu za Srbiju kaže da je limitiran, limiti ne postoje, pa pogledajte Katica, čovek u 32-oj godini i dalje unapredjuje unapređuje igru, i onda se javi neki tastatura komentator i kaže kako su momci sa po 22-23 godine limitirani, vrhunski igrači se stvaraju a ne rađaju, Markovića do skoro svi napadali, a on uvek kida za tim, nebitna mu je lična statistika. I za kraj, kritikujte ali ne omalovazavajte.

Mirko

pre 10 godina

Zna Duda sta radi tako da samo podrska za njih, dodajte ovom timu Tea, Lucica, Velickovica pa cemo na sledecem prvenstvu biti glavni favoriti za medalju!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kol, 12. septembar 2013 10:00)
-------------------------------------------
Jeste sve to istina, ali vecina nasih igraca posle prve dobre utakmice ili turnira polete i vise ih nema u reprezentaciji.Jednostavno dignu nos i glume zvezde a stagniraju u karijerama (Keselj).Neki cak ni prvi put kad ih zoves ne dodju ..kao povredjeni su(Micov, Rakovic).Ne bi da mracim ali tako ce biti i sa ovima koji se pokazu na EP-u.Cim odu preko i osete pare vise ih nema ili nalaze izgovore da ne igraju.Cast izuzecima je kapiten.
Bre Djordjevic je 98. igrao povredjen pod blokadama ceo turnir.
Velickovic odigrao u Megi odlicno,Micov dobar bio u CSKA i odjednom nema ni jednog ni drugog zbog povreda...u cemu se tu radi ?!
Ako nece da igraju trebali su da kazu necemo kao sto su to ranije uradili Radman,Stojakovic,Milicic,Pavlovic,..itd
Nadam se da gresim ali to je kod ovih uspesnih evropskih reprezentacija koje su 90-tih vladale postalo normalno da najboljih 4-5 igraca ne igraju.Jedino su Spanci skoro uvek bili kompletni.Evo sad ni oni nisu.

Milanche

pre 10 godina

MOLIM VAS!!! nemojte vise da igrate usmeravanje u odbrani na desnu stranu.. Pa kako nam nije jasno da jednostavno ne ide!! Svaki put kada bilo koja protivnicka ekipa zapocne svoj napad sa centralne pozicije, mi usmeravmo njihovog beka na desni prolaz, bek prolazi i na njega izlazi ili nase krilo ili nas centar i otvara protivnickog igraca (bilo centra ili njihovo krilo) i daju nam siguran kos. Evo ispratite malo na sledecoj utakmici ovo. Zasto ne igramo klasicnu odbranu, covek na coveka. Pa ne moze niko da me ubedi da su bukvalno svi igraci protivnickih ekipa brzi od nasih. Dzaba nam napad, dzaba sve ako konstantno ostavljamo po jednog protivnickog igraca slobodnog.

Macak

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?
(zoki, 12. septembar 2013 01:20)

Braso, pogldaj rubriku TO (turnovers- izgubljene lopte) , tu je Srbija za tacno 7 lopti losija od Belgije (16-9).

Bilo je dosta situacija gdje im je lopta ispadala u prevodjnju ili su zalutali u aut, bacali pas koji ide u aut pa se Kalinic bacao van terena da ga pokupi...tu je tih sedanm suteva.
Pozdrav, bice bolje!

Zvezdas

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce? (zoki, 12. septembar 2013 01:20) Imali smo dosta izgubljenih lopti i oni su to iskoristili

jester

pre 10 godina

Previse se igra na silu, na raspucavanje..bez izgradjenih akcija, previse se gresi i prodaje previse cistih lopti. Bojim se da ce nas neko sacekati i razbiti sa 30 razlike.

sdedic

pre 10 godina

Rezultat reprezentacije je daleko iznad svih nasih ocekivanja kada su se okupili (ja sam se molio samo da ne dozivimo blamazu i ne plasiramo se u drugi krig). Stub nase igre na ovom prvenstvu, slicno kao SP 98 i Bodiroge, je kapiten Krstic. Covek jednostavno igra fenomenalno, ali se plasim da kada budemo igrali protiv ozbiljnijih ekipa da ce skupljanjem u reketu da zatvore njega i Katica, a nasi bekovi su pali sto se tice samopouzdanja i mozemo da imamo problema. Bjelica je dosta dobar, ali daleko je od Krstica, Katicu su malo dobre igre udarile u glavu i poceo je da srlja, nerezonski sutira, baca lopte u reket koje presrecu... ali se nadam da ce ga Duda smiriti. Nedovic i Bogdanovic su solidni. Bogdanovic je bolji u odbrani, disciplinovaniji u napadu, ne srlja, cak ga je i sut krenuo ali nije on jos taj nivo vodje (u Partizanu nije bio ni medju prvih 5 igraca). Nedovic koji je igrao odlicno na pripremama je stao, malo se uplasio, i ja mislim da do kraja sampionata od njega nema nista. Markovic i sada Kalinic igraju daleko iznad svojih mogucnosti i Markovicu zaista svaka cast. Ostali jednostavno nisu reprezentativni nivo i nikada nece ni biti osim mozda Micica koji je mlad i vidi se da je talenat. Iako ga ne volim vidi se da nam fali Milosavljevic koji bi mogao da odigra u odbrani i pre svega Lucic kome bi Kalinic bio zamena i doprineo bi znacajno u odbrani i napadu. Andjusic ne igra odbranu, nema ulaz samo zna da sutira i to nije dovoljno, cak je Keselj bio bolji

Kol

pre 10 godina

Teska utakmica ali jednostavno nije lako motivisati se za mec protiv ekipe kakav je belgija (u svo postovanje tog tima) em smo ih na pripremama razbili sa 30 razlike, em oni u basketu imaju reputaciju kao moldavija u fudbalu! Da odnos prema igri nije bio na nivou iz prethodnih utakmica da to se videlo od prve cetvrtine, ali kao sto rekoh uprkos najgoroj utakmici do sada pobedili smo i to je bitno! Zaboravljaju ljudi koliko je ovo mlad tim, pa ja sam za neke igrace prvi put cuo kad je spisak objavljen a pratim kosarku osim Krstica, Markovica i Bjelice ostali su debitanti i opet smo u drugoj fazi i verovatno cemo ici u cetvrtfinale! Zna Duda sta radi tako da samo podrska za njih, dodajte ovom timu Tea, Lucica, Velickovica pa cemo na sledecem prvenstvu biti glavni favoriti za medalju!

drvobradi

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi u fazonu ako odemo u 1/4 na Sloveniju, Italiju, Grcku, Spaniju da se tu zavrsava. Da li je neko gledao kako igraju ti timovi? Nista bolje od nas. Grcka izgubila od Finske, koja je losiji tim od Letonije. Italija dobila sve utakmice, sto je nerealno, jer nisu nista posebno odigrali. Slovenija je tim istog kvaliteta kao i nas. Hrvati su cak i losiji, a dobili su Slovence (kod Hrvata je sve u motivisanosti, cudan tim). Jedino Spaniju nisam gledao, nadam se danas cu, mada ni oni nesto ne ulivaju poverenje. Kada pricamo o tim timovima, obicno se prisecamo njihovih najboljih trenutaka i forme, medjutim to nema veze sa ovim turnirom. U 40min utakmice, sve je moguce.

A?

pre 10 godina

Ne znam za vas, ali znam za sebe. Meni su doneli dosta radosti. I ako ispadnu u cetvrtfinalu, hvala im! Mladi su, bice da nam je Duda obezbedio jos puno radosti u godinama koje dolaze. Opet, hvala momci!

Sarkastičan

pre 10 godina

Treba izbječi Hrvate u četvrtfinalu, malo sam mlađi pa sam gledao rezultate u povjest pa oni imaju 5 klupskih prvaka europe i najviše medalja sa repkom mi od kad smo samostalni bez Cg jako slabo sami jedna medalja!

Mikael Hansen

pre 10 godina

Duda od ovih klinaca pravi robote - možeš da daš i tri trojke u tri napada, ali ćete izvući iz igre uz redovnu porciju psovki jer si šutirao u desetoj sekundi napada ... Sistem bez improvizacija i vica u igri, što, doduše, i ne možemo da očekujemo od ovih limitiranih igrača ...

N

pre 10 godina

Kako si Italijani osvojili svedsko prvenstvo u fudbalu? Odigrali su dobro polufinale i finale! Ne kazem da ne treba kritikovati preventivno ali svakako svaka cast nasim momcima i, ako Bog da i posluzi ih sreca, radovacemo se nekom vecem uspehu. Svakako pohvale za borbenost! Za pola momaka nismo ni culi a sada stasaju u heroje!

Neko spolja

pre 10 godina

Ma bravo, bravo, bravo. Juče sam bio siguran u pobedu već od druge četvrtine. Sa ovakvim zalaganjem, kao što je juče Krstić rekao - i kada nikako ne ide pobeđujemo. Belgija je juče bila opasna i jaka. Duda Ivković je još jednom pokazao da je doktor košarke. Još više od igre volim njegove timeoutove. Za svaku situaciju ima jednostavno rešenje, a za razliku od Francuza juče, vidi se da se naši momci TRUDE da urade sve što im kaže. Ako ne nalete na nekog super raspoloženog četvrtfinalu, medalja ne gine!

Goran NS

pre 10 godina

Nemanja Krstic je bio par 'sekundi' u igri kada su igrali zonu i opet je sam bio u korneru odakle je pokazao da zna da pogodi i opet nije dobi loptu?!

DID

pre 10 godina

Izgubio sam zivce gledajuci ovaj mec. Znam mlad i neiskusan tim.
Deluju mi dosta uplaseno. Ali neke stvari kod nasih kosarkasa ili bolje reci priprema takltike. Vec vise od petnaeset godina potcenjujemo spoljne suteve (da treba izgraditi situaciju za sut). Igra nam se bazira na centrima. Promasujemo slobodna bacanja. Poen po poen i gubimo meceve. Lako nam je procitati igru. Vreme nam je da remontemo taktiku igre.
Dudi svaka cast, ali ce morati da deo treninga odvoji za vezbnje slobodnih bacanja (ona ce biti u nastavku takmicenja)i spoljnih suteva.

Kum

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?
(zoki, 12. septembar 2013 01:20)

Kad pogledas broj izgubljenih lopti, onda je jasnije.

mica

pre 10 godina

kakav naslov.uzas.sta ali.pa ovi momci su otisli na ep a da niko od novinara nije ocekivao da ce napraviti bilo sta a oni su se kvalifikovali u cetvrtfinale i svaka im cast.a duda.ma treba sa posebnim respektom da se pise njegovo ime mada vidim da pojedinci u komentarima svasta pisu ali to su nasa posla,to samo mi srbi mozemo i znamo.a vi gospodo novinari nemate pravo da stavljate ovakve naslove.SRBIJA

Poznavalac kosarke

pre 10 godina

Ovoj reprezentaciji potrebni su suteri na koje mozes da se uzdas da ce da pogode u vecini situacija. Razlog je kada se igra zona protiv nas i Krstic ne moze nista drugo osim da da loptu samom igracu tu je potreban suter, a mi to nemamo trenutno. Mozda Micov bi mogao biti taj.

Kiriku

pre 10 godina

Dobro de de nisu tako losi Dudo ;) mada Duda je stari lisac ovo je taktita mislim na izjave da daju vise od sebe u sledecim utakmicama koje su isto vazne i da klinci ne bi poleteli .Iskusan je to trener i zna sta radi ...To je to ..

boban bgd

pre 10 godina

Mislim da je Duda preterao sa insistiranjem na pozicionoj igri u napadu. Sa klincima je to malo teze. Zna Duda , siguran sam , da je to njegova greska. Ispravice se vec u sledecoj utakmici. Dobara analiza.

Ne verujem zeni sa lepim nogama

pre 10 godina

Jel treba podsecati da smo uz mnogo iskusnije igrace jedva dosli na Euro?! Hvala im sada sto ih nema jer je pitanje da li bi prosli u drugu fazu. Ovo su samo decije bolesti. Sredice se. A i da se ne srede, ovi klinci su nam pruzili nadu

veerghoen

pre 10 godina

Bleda igra i pored pobede i plasmana u cetvrtfinale. Mora to mnogo bolje, jer idu Spanija, Grcka, domacin Slovenija, ekipe koje ne prastaju.

komsha

pre 10 godina

Uloga favorita ocigledno predstavlja problem za ovako mlade igrace, mislim da ce vise da pokazu protiv jacih ekipa. Neki od igraca su odigrali dosta ispod svog nivoa do sada i svakako mozemo mnogo bolje od ovoga. Bogdanovic i Kalinic su iz utamice u utakmicu sve bolji, mislim je pitanje trenutka kad ce Bogdan da eksplodira i napuni nekoga, nadam se u cetvrtfinalu.

Milutin

pre 10 godina

Po meni, nema "ali...". Sve je ovo ok imajuci u vidu da su igraci mladi I u kojoj turobnoj atmosfri su pocele pripreme I borba da se sastavi ekipa. Cak mi je I simpaticno kako decaci odu na +20 I vise pa onda ishitrenim sutevima I lezerno pred kraj sidju na +5 I manje- da bi onda sa opet par koseva "kad treba" dobili mec. Reklo bi se da osciliramo, toga vise ne sme biti ako hocemo jos vise. Odlicno momci, idemo dalje.

NBA

pre 10 godina

moj omiljeni igrac, nedovic, je ocigledno izgoreo posle litvanije. u toj utakmici mu se otvorilo sve, jer su litvanci usli u jurnjavu sa nama, a nemanja tu blista punim sjajem. posle toga svi su nas mucili zonom, a on nema dovoljno znanja ni strpljenja za rovovsku borbu. osim toga, posle takvog izdanja protiv favorita za zlato, mogu misliti sta mu je prolazilo kroz glavu - varijante "kuco slavnih evo me". i sad zeli posto poto da se istakne u svakoj utakmici, a to tako ne moze. momci imate iskusnije da preuzmu odgovornost, iskoristite to, a vi igrajte maksimalno borbeno i strogo rezonski. kao bogdanovic i kalinic. to je recept

NBA

pre 10 godina

ova rubrika predstavlja jos jedno revolucionarno dostignuce u srpskom sportskom novinarstvu (uz seriju clanaka o stanju u nasem fudbalu - ali ovde nisu cilj neke radikalne reforme, pa je tu na neki nacin jedinstven primer). ja ne pamtim kada su nasi novinari imali dovoljno hrabrosti i strucnosti da se upuste u objektivne strucne analize. obicno ili prepisuju inostrane clanke ili pisu ono sto neki nasi sporstki radnici od njih ocekuju. svaka vam cast (svima iz sportske redakcije) i molim vas da nastavite ovako. ja mislim da je to izuzetno vazno za nas sport. i za publiku i za igrace.
pozdrav.

slobodan

pre 10 godina

mozda bi ovaj tim i mogao da se bori za neku medalju ali objektivno nije to to - i nikad se ne zna kako ce da se zavrsi. no dobro, samo neka se plasiraju na svetsko prvenstvo i to bi bilo to, uspeh.

Vucko

pre 10 godina

Malo bih se i ja osvrnuo na ucinak igraca u dosadasnjem delu prvenstva. Krstic i Markovic najvise pokazali, Kalinic me odusevio, Bogdanovic i Katic takodje dobri, Bjelica i Nedovic imaju jos dosta mesta za napredak, Micic solidan s' obzirom na iskustvo i godine, Nemanja Krstic ono malo sto je ulazio nije los bio, Andjusic i Stimac razocarali, Djordje Gagic zalutao skroz, ono sto je on prikazao je kriminalno, ja sam se krstio na njegove poteze na ovom sampionatu. Sve u svemu verujem u Dudu i orlove, pa sta Bog da u cetvrtfinalu, tu je sve moguce.

avidemux

pre 10 godina

Disciplina u igri, postovati dogovor, brze oslobadjane od lopte, cvrsca odbrana kao u predhodnim bitnim mecevima ( protiv C.G nije bio vazan mec jer smo vec prosli grupu) i najbitnije POSTOVATI LOPTU. Za svaki sut za tri mora da se izgradi akcija. Da li neko misli da Duda trazi od njih, predjes centar, dodjes do linije za tri i posle 10. sekundi sutnes za tri?? To je izradjena akcija?? Sutiraju kako im padne napamet, ne trude se da naprave akcijom slobodnog igraca koji ce da sutira, sutiraju sa 7, 8 metara kao da ta trojka odlucuje 3 sekunde pred kraj meca o pobedniku ?? Ovde se potpuno jasno vidi ne postovanje onog sto je dogovoreno vec svako radi sta hoce. To nije put do veceg uspeha i lepo kaze Duda da tim to nece moci da podnese, misleci da kada dodje jak protivnik to je kraj. Napunice nas. Te stvari moraju da se promene i da neki igraci SHVATE da je dosta i da moraju da rade ono sta se trazi od njih. Mislim da ce Duda da ima ozbiljan razgovor sa njima i koliko da su to mladi igraci ili debitanti moraju da shvate da je kosarka kolektivni sport. Neko je na nekom forumu napisao kako je 5 puta Nedovic bio u top potezima EP. Koga to interesuje, lepo za oko ali je bitan timski uspeh i timska igra. Nadm se da ce u buducim utakmicama biti mnogo bolje i da pobedjujemo. U sportu je sve moguce ali uz veliki trud i postovanje dogovorenog.

zoki

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?

dejan

pre 10 godina

Kvalitet ekipe se vidi i u tome da dobija meceve i kada ne ide, kao sto je to bio slucaj danas. Strucni stab maestralno radi svoj posao i mi smo trenutno prvi u svojoj grupi, sto realno niko nije ocekivao da se desi sa ovako mladom ekipom. Ne znam da li je iko od ovih '' kriticara '' gledao utakmicu Francuska- Litvanija? Dve izuzetne ekipe u svakom smislu, tu narocito mislim na Francusku, a od igre ni traga. Pritom gube vaznu utakmicu, prilicno lako, od Litvanije koja je takodje odigrala prosecno. Ja razumem da postoji strah da smo odigrali na ovaj nacin sa ekipom iz npr 2002. ali sa 9 klinaca-debitanata je ovo odlicno i sto je najvaznije postoji ogroman prostor za napredak. Delujemo kao pravi kolektiv, uvek neko novi iskoci uz standardno odlicnog Krstica. Kako god da se prvenstvo zavrsi mislim da cemo na nekom sledecem takmicenju uz ove klince, par neodazvanih cetvorki, Tea... predstavljati ozbiljnog kandidata za medalju.

sash

pre 10 godina

Obzirom da imamo Štimca, Gagića, malog Krstića (koji je još najbolji) i Andjušića, koji osim poneku trojku što zabije..po meni čista rupa i u napadu, o odbrani da ne pričam..koji samo popunjavaju broj...mi smo odlični.

Micić će biti dobar igrač...Nedović, Bogdanović, Krstić, Bjelica, Raško i Marković..i to je to. Kalinić mi je otkrovenje..nikad ga nisam gledao, i mislim da odlično radi posao u odbrani..čak i u napadu, ali protiv Španije, Francuske, Italijana i Grka...mora da se gine za svaku loptu i da se trči i skače do bola. Meni su Nedović i Bogdanović otkrovenje (da dodam i Kalinića). Ja sam moram priznati oduševljen šta je Duda napravio od ove zbrda zdole skupljene ekipe. Sećam se da smo i 98 kukali..pa gde nadje ovoga onoga...oni postaše svetski prvaci:))

Milan

pre 10 godina

Mlada ekipa, neiskusna sto se zaista vidi u svim mecevima, ali tu su igraci sa iskustvom, maestralni Krle koji je pravi vodja,najborbeniji Markovic koji odlicno igra ovo prvenstvo, kao i Bjelica koji moze jos bolje ali za sada nam je veoma bitan jer dominira u skoku. Dok god se ovi momci ovako bore i ostave srce na terenu, neka i izgube, ne mogu nista da im zamjerim.

miki

pre 10 godina

nikako da nam se otvori neka utakmica,da pogađamo sve,kao makedonci protiv nas ili letonija danas...bilo bi lepo da da se to desi u četvrtfinalu...inače ja bih bio zadovoljan plasmanom na sp,nije realno da uzmemo neku medalju...

bebeto

pre 10 godina

Majstori, svaka čast za analizu mada bi trebali biti malo žešći u kritikama.
Ja sam se posle ove današnje utakmice osećao kao da sam gurao celo vreme neki auto da upali.
Smor živi.

peter_slo

pre 10 godina

vidim Srbiju u borbi za medalje, pored Španije
a za ostale neznam, možda još i Slovenija i Litvanija
trebamo i mi Slovenci Nedovića, Bjelicu i Krstića - uzimamo onda zlato sto posto

ja

pre 10 godina

Onda cu ja da ,,ureknem`` Markovica. Ti njegovi propusti u odbrani uopste nisu sitni. U prvom poluvremenu protivnicnki plej krene desno, ladno obidje Markovica, Bogdanovic na vreme zatvori tu stranu, taj plej se vrati nazat. Odmah krece levo i odmah obilazi Markovica ponovo. Pa koju odbranu igra taj Markovic? Po meni on uopste nije ozbiljan odbrambeni igrac, jedino sto igra stalno agresivivno. Imao je jos nekoliko gresaka. Ali pojedinacne greske i nisu toliko strasne u odbrani, ako ostatak tima igra dobro, no ovde se u nekoliko situacija nije znalo ko preuzima, igraci uopste ne vide da protivnik ostaje sam i slicno. To su ozbiljni propusti i mislim da to pokazuje neuigranost ekipe.

miki

pre 10 godina

nikako da nam se otvori neka utakmica,da pogađamo sve,kao makedonci protiv nas ili letonija danas...bilo bi lepo da da se to desi u četvrtfinalu...inače ja bih bio zadovoljan plasmanom na sp,nije realno da uzmemo neku medalju...

Milan

pre 10 godina

Mlada ekipa, neiskusna sto se zaista vidi u svim mecevima, ali tu su igraci sa iskustvom, maestralni Krle koji je pravi vodja,najborbeniji Markovic koji odlicno igra ovo prvenstvo, kao i Bjelica koji moze jos bolje ali za sada nam je veoma bitan jer dominira u skoku. Dok god se ovi momci ovako bore i ostave srce na terenu, neka i izgube, ne mogu nista da im zamjerim.

Ne verujem zeni sa lepim nogama

pre 10 godina

Jel treba podsecati da smo uz mnogo iskusnije igrace jedva dosli na Euro?! Hvala im sada sto ih nema jer je pitanje da li bi prosli u drugu fazu. Ovo su samo decije bolesti. Sredice se. A i da se ne srede, ovi klinci su nam pruzili nadu

bebeto

pre 10 godina

Majstori, svaka čast za analizu mada bi trebali biti malo žešći u kritikama.
Ja sam se posle ove današnje utakmice osećao kao da sam gurao celo vreme neki auto da upali.
Smor živi.

N

pre 10 godina

Kako si Italijani osvojili svedsko prvenstvo u fudbalu? Odigrali su dobro polufinale i finale! Ne kazem da ne treba kritikovati preventivno ali svakako svaka cast nasim momcima i, ako Bog da i posluzi ih sreca, radovacemo se nekom vecem uspehu. Svakako pohvale za borbenost! Za pola momaka nismo ni culi a sada stasaju u heroje!

peter_slo

pre 10 godina

vidim Srbiju u borbi za medalje, pored Španije
a za ostale neznam, možda još i Slovenija i Litvanija
trebamo i mi Slovenci Nedovića, Bjelicu i Krstića - uzimamo onda zlato sto posto

NBA

pre 10 godina

moj omiljeni igrac, nedovic, je ocigledno izgoreo posle litvanije. u toj utakmici mu se otvorilo sve, jer su litvanci usli u jurnjavu sa nama, a nemanja tu blista punim sjajem. posle toga svi su nas mucili zonom, a on nema dovoljno znanja ni strpljenja za rovovsku borbu. osim toga, posle takvog izdanja protiv favorita za zlato, mogu misliti sta mu je prolazilo kroz glavu - varijante "kuco slavnih evo me". i sad zeli posto poto da se istakne u svakoj utakmici, a to tako ne moze. momci imate iskusnije da preuzmu odgovornost, iskoristite to, a vi igrajte maksimalno borbeno i strogo rezonski. kao bogdanovic i kalinic. to je recept

NBA

pre 10 godina

ova rubrika predstavlja jos jedno revolucionarno dostignuce u srpskom sportskom novinarstvu (uz seriju clanaka o stanju u nasem fudbalu - ali ovde nisu cilj neke radikalne reforme, pa je tu na neki nacin jedinstven primer). ja ne pamtim kada su nasi novinari imali dovoljno hrabrosti i strucnosti da se upuste u objektivne strucne analize. obicno ili prepisuju inostrane clanke ili pisu ono sto neki nasi sporstki radnici od njih ocekuju. svaka vam cast (svima iz sportske redakcije) i molim vas da nastavite ovako. ja mislim da je to izuzetno vazno za nas sport. i za publiku i za igrace.
pozdrav.

Vujke

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem, zar ovo nisu isti momci za koje je većina ovde predviđala brukanje na prvenstvu, za koje su svi govorili da bolje da ne idu, jer će ispasti u prvoj fazi, a sad odjednom drvlje i kamenje jer nemaju igru za zlato i jer nisu deklasirali Belgiju, za sada igramo dovoljno da pobedimo, i meni je dosta. U redu su mi kritike, jer uvek može bolje, ali me boli kada za nekog ko se baca po terenu za Srbiju kaže da je limitiran, limiti ne postoje, pa pogledajte Katica, čovek u 32-oj godini i dalje unapredjuje unapređuje igru, i onda se javi neki tastatura komentator i kaže kako su momci sa po 22-23 godine limitirani, vrhunski igrači se stvaraju a ne rađaju, Markovića do skoro svi napadali, a on uvek kida za tim, nebitna mu je lična statistika. I za kraj, kritikujte ali ne omalovazavajte.

sash

pre 10 godina

Obzirom da imamo Štimca, Gagića, malog Krstića (koji je još najbolji) i Andjušića, koji osim poneku trojku što zabije..po meni čista rupa i u napadu, o odbrani da ne pričam..koji samo popunjavaju broj...mi smo odlični.

Micić će biti dobar igrač...Nedović, Bogdanović, Krstić, Bjelica, Raško i Marković..i to je to. Kalinić mi je otkrovenje..nikad ga nisam gledao, i mislim da odlično radi posao u odbrani..čak i u napadu, ali protiv Španije, Francuske, Italijana i Grka...mora da se gine za svaku loptu i da se trči i skače do bola. Meni su Nedović i Bogdanović otkrovenje (da dodam i Kalinića). Ja sam moram priznati oduševljen šta je Duda napravio od ove zbrda zdole skupljene ekipe. Sećam se da smo i 98 kukali..pa gde nadje ovoga onoga...oni postaše svetski prvaci:))

dejan

pre 10 godina

Kvalitet ekipe se vidi i u tome da dobija meceve i kada ne ide, kao sto je to bio slucaj danas. Strucni stab maestralno radi svoj posao i mi smo trenutno prvi u svojoj grupi, sto realno niko nije ocekivao da se desi sa ovako mladom ekipom. Ne znam da li je iko od ovih '' kriticara '' gledao utakmicu Francuska- Litvanija? Dve izuzetne ekipe u svakom smislu, tu narocito mislim na Francusku, a od igre ni traga. Pritom gube vaznu utakmicu, prilicno lako, od Litvanije koja je takodje odigrala prosecno. Ja razumem da postoji strah da smo odigrali na ovaj nacin sa ekipom iz npr 2002. ali sa 9 klinaca-debitanata je ovo odlicno i sto je najvaznije postoji ogroman prostor za napredak. Delujemo kao pravi kolektiv, uvek neko novi iskoci uz standardno odlicnog Krstica. Kako god da se prvenstvo zavrsi mislim da cemo na nekom sledecem takmicenju uz ove klince, par neodazvanih cetvorki, Tea... predstavljati ozbiljnog kandidata za medalju.

Milutin

pre 10 godina

Po meni, nema "ali...". Sve je ovo ok imajuci u vidu da su igraci mladi I u kojoj turobnoj atmosfri su pocele pripreme I borba da se sastavi ekipa. Cak mi je I simpaticno kako decaci odu na +20 I vise pa onda ishitrenim sutevima I lezerno pred kraj sidju na +5 I manje- da bi onda sa opet par koseva "kad treba" dobili mec. Reklo bi se da osciliramo, toga vise ne sme biti ako hocemo jos vise. Odlicno momci, idemo dalje.

A?

pre 10 godina

Ne znam za vas, ali znam za sebe. Meni su doneli dosta radosti. I ako ispadnu u cetvrtfinalu, hvala im! Mladi su, bice da nam je Duda obezbedio jos puno radosti u godinama koje dolaze. Opet, hvala momci!

Vucko

pre 10 godina

Malo bih se i ja osvrnuo na ucinak igraca u dosadasnjem delu prvenstva. Krstic i Markovic najvise pokazali, Kalinic me odusevio, Bogdanovic i Katic takodje dobri, Bjelica i Nedovic imaju jos dosta mesta za napredak, Micic solidan s' obzirom na iskustvo i godine, Nemanja Krstic ono malo sto je ulazio nije los bio, Andjusic i Stimac razocarali, Djordje Gagic zalutao skroz, ono sto je on prikazao je kriminalno, ja sam se krstio na njegove poteze na ovom sampionatu. Sve u svemu verujem u Dudu i orlove, pa sta Bog da u cetvrtfinalu, tu je sve moguce.

komsha

pre 10 godina

Uloga favorita ocigledno predstavlja problem za ovako mlade igrace, mislim da ce vise da pokazu protiv jacih ekipa. Neki od igraca su odigrali dosta ispod svog nivoa do sada i svakako mozemo mnogo bolje od ovoga. Bogdanovic i Kalinic su iz utamice u utakmicu sve bolji, mislim je pitanje trenutka kad ce Bogdan da eksplodira i napuni nekoga, nadam se u cetvrtfinalu.

drvobradi

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi u fazonu ako odemo u 1/4 na Sloveniju, Italiju, Grcku, Spaniju da se tu zavrsava. Da li je neko gledao kako igraju ti timovi? Nista bolje od nas. Grcka izgubila od Finske, koja je losiji tim od Letonije. Italija dobila sve utakmice, sto je nerealno, jer nisu nista posebno odigrali. Slovenija je tim istog kvaliteta kao i nas. Hrvati su cak i losiji, a dobili su Slovence (kod Hrvata je sve u motivisanosti, cudan tim). Jedino Spaniju nisam gledao, nadam se danas cu, mada ni oni nesto ne ulivaju poverenje. Kada pricamo o tim timovima, obicno se prisecamo njihovih najboljih trenutaka i forme, medjutim to nema veze sa ovim turnirom. U 40min utakmice, sve je moguce.

Goran NS

pre 10 godina

Nemanja Krstic je bio par 'sekundi' u igri kada su igrali zonu i opet je sam bio u korneru odakle je pokazao da zna da pogodi i opet nije dobi loptu?!

boban bgd

pre 10 godina

Mislim da je Duda preterao sa insistiranjem na pozicionoj igri u napadu. Sa klincima je to malo teze. Zna Duda , siguran sam , da je to njegova greska. Ispravice se vec u sledecoj utakmici. Dobara analiza.

avidemux

pre 10 godina

Disciplina u igri, postovati dogovor, brze oslobadjane od lopte, cvrsca odbrana kao u predhodnim bitnim mecevima ( protiv C.G nije bio vazan mec jer smo vec prosli grupu) i najbitnije POSTOVATI LOPTU. Za svaki sut za tri mora da se izgradi akcija. Da li neko misli da Duda trazi od njih, predjes centar, dodjes do linije za tri i posle 10. sekundi sutnes za tri?? To je izradjena akcija?? Sutiraju kako im padne napamet, ne trude se da naprave akcijom slobodnog igraca koji ce da sutira, sutiraju sa 7, 8 metara kao da ta trojka odlucuje 3 sekunde pred kraj meca o pobedniku ?? Ovde se potpuno jasno vidi ne postovanje onog sto je dogovoreno vec svako radi sta hoce. To nije put do veceg uspeha i lepo kaze Duda da tim to nece moci da podnese, misleci da kada dodje jak protivnik to je kraj. Napunice nas. Te stvari moraju da se promene i da neki igraci SHVATE da je dosta i da moraju da rade ono sta se trazi od njih. Mislim da ce Duda da ima ozbiljan razgovor sa njima i koliko da su to mladi igraci ili debitanti moraju da shvate da je kosarka kolektivni sport. Neko je na nekom forumu napisao kako je 5 puta Nedovic bio u top potezima EP. Koga to interesuje, lepo za oko ali je bitan timski uspeh i timska igra. Nadm se da ce u buducim utakmicama biti mnogo bolje i da pobedjujemo. U sportu je sve moguce ali uz veliki trud i postovanje dogovorenog.

veerghoen

pre 10 godina

Bleda igra i pored pobede i plasmana u cetvrtfinale. Mora to mnogo bolje, jer idu Spanija, Grcka, domacin Slovenija, ekipe koje ne prastaju.

sdedic

pre 10 godina

Rezultat reprezentacije je daleko iznad svih nasih ocekivanja kada su se okupili (ja sam se molio samo da ne dozivimo blamazu i ne plasiramo se u drugi krig). Stub nase igre na ovom prvenstvu, slicno kao SP 98 i Bodiroge, je kapiten Krstic. Covek jednostavno igra fenomenalno, ali se plasim da kada budemo igrali protiv ozbiljnijih ekipa da ce skupljanjem u reketu da zatvore njega i Katica, a nasi bekovi su pali sto se tice samopouzdanja i mozemo da imamo problema. Bjelica je dosta dobar, ali daleko je od Krstica, Katicu su malo dobre igre udarile u glavu i poceo je da srlja, nerezonski sutira, baca lopte u reket koje presrecu... ali se nadam da ce ga Duda smiriti. Nedovic i Bogdanovic su solidni. Bogdanovic je bolji u odbrani, disciplinovaniji u napadu, ne srlja, cak ga je i sut krenuo ali nije on jos taj nivo vodje (u Partizanu nije bio ni medju prvih 5 igraca). Nedovic koji je igrao odlicno na pripremama je stao, malo se uplasio, i ja mislim da do kraja sampionata od njega nema nista. Markovic i sada Kalinic igraju daleko iznad svojih mogucnosti i Markovicu zaista svaka cast. Ostali jednostavno nisu reprezentativni nivo i nikada nece ni biti osim mozda Micica koji je mlad i vidi se da je talenat. Iako ga ne volim vidi se da nam fali Milosavljevic koji bi mogao da odigra u odbrani i pre svega Lucic kome bi Kalinic bio zamena i doprineo bi znacajno u odbrani i napadu. Andjusic ne igra odbranu, nema ulaz samo zna da sutira i to nije dovoljno, cak je Keselj bio bolji

slobodan

pre 10 godina

mozda bi ovaj tim i mogao da se bori za neku medalju ali objektivno nije to to - i nikad se ne zna kako ce da se zavrsi. no dobro, samo neka se plasiraju na svetsko prvenstvo i to bi bilo to, uspeh.

Neko spolja

pre 10 godina

Ma bravo, bravo, bravo. Juče sam bio siguran u pobedu već od druge četvrtine. Sa ovakvim zalaganjem, kao što je juče Krstić rekao - i kada nikako ne ide pobeđujemo. Belgija je juče bila opasna i jaka. Duda Ivković je još jednom pokazao da je doktor košarke. Još više od igre volim njegove timeoutove. Za svaku situaciju ima jednostavno rešenje, a za razliku od Francuza juče, vidi se da se naši momci TRUDE da urade sve što im kaže. Ako ne nalete na nekog super raspoloženog četvrtfinalu, medalja ne gine!

Macak

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?
(zoki, 12. septembar 2013 01:20)

Braso, pogldaj rubriku TO (turnovers- izgubljene lopte) , tu je Srbija za tacno 7 lopti losija od Belgije (16-9).

Bilo je dosta situacija gdje im je lopta ispadala u prevodjnju ili su zalutali u aut, bacali pas koji ide u aut pa se Kalinic bacao van terena da ga pokupi...tu je tih sedanm suteva.
Pozdrav, bice bolje!

Kiriku

pre 10 godina

Dobro de de nisu tako losi Dudo ;) mada Duda je stari lisac ovo je taktita mislim na izjave da daju vise od sebe u sledecim utakmicama koje su isto vazne i da klinci ne bi poleteli .Iskusan je to trener i zna sta radi ...To je to ..

mica

pre 10 godina

kakav naslov.uzas.sta ali.pa ovi momci su otisli na ep a da niko od novinara nije ocekivao da ce napraviti bilo sta a oni su se kvalifikovali u cetvrtfinale i svaka im cast.a duda.ma treba sa posebnim respektom da se pise njegovo ime mada vidim da pojedinci u komentarima svasta pisu ali to su nasa posla,to samo mi srbi mozemo i znamo.a vi gospodo novinari nemate pravo da stavljate ovakve naslove.SRBIJA

Kol

pre 10 godina

Teska utakmica ali jednostavno nije lako motivisati se za mec protiv ekipe kakav je belgija (u svo postovanje tog tima) em smo ih na pripremama razbili sa 30 razlike, em oni u basketu imaju reputaciju kao moldavija u fudbalu! Da odnos prema igri nije bio na nivou iz prethodnih utakmica da to se videlo od prve cetvrtine, ali kao sto rekoh uprkos najgoroj utakmici do sada pobedili smo i to je bitno! Zaboravljaju ljudi koliko je ovo mlad tim, pa ja sam za neke igrace prvi put cuo kad je spisak objavljen a pratim kosarku osim Krstica, Markovica i Bjelice ostali su debitanti i opet smo u drugoj fazi i verovatno cemo ici u cetvrtfinale! Zna Duda sta radi tako da samo podrska za njih, dodajte ovom timu Tea, Lucica, Velickovica pa cemo na sledecem prvenstvu biti glavni favoriti za medalju!

ja

pre 10 godina

Onda cu ja da ,,ureknem`` Markovica. Ti njegovi propusti u odbrani uopste nisu sitni. U prvom poluvremenu protivnicnki plej krene desno, ladno obidje Markovica, Bogdanovic na vreme zatvori tu stranu, taj plej se vrati nazat. Odmah krece levo i odmah obilazi Markovica ponovo. Pa koju odbranu igra taj Markovic? Po meni on uopste nije ozbiljan odbrambeni igrac, jedino sto igra stalno agresivivno. Imao je jos nekoliko gresaka. Ali pojedinacne greske i nisu toliko strasne u odbrani, ako ostatak tima igra dobro, no ovde se u nekoliko situacija nije znalo ko preuzima, igraci uopste ne vide da protivnik ostaje sam i slicno. To su ozbiljni propusti i mislim da to pokazuje neuigranost ekipe.

Kum

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?
(zoki, 12. septembar 2013 01:20)

Kad pogledas broj izgubljenih lopti, onda je jasnije.

Gurović

pre 10 godina

Dobra i tačna analiza. Protiv Francuza ce nam najbitnija biti dobra partija Nedovica, a Andjusic bi morao sa 5-8 poena po meču rasteriti Markovica.

Mirko

pre 10 godina

Zna Duda sta radi tako da samo podrska za njih, dodajte ovom timu Tea, Lucica, Velickovica pa cemo na sledecem prvenstvu biti glavni favoriti za medalju!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kol, 12. septembar 2013 10:00)
-------------------------------------------
Jeste sve to istina, ali vecina nasih igraca posle prve dobre utakmice ili turnira polete i vise ih nema u reprezentaciji.Jednostavno dignu nos i glume zvezde a stagniraju u karijerama (Keselj).Neki cak ni prvi put kad ih zoves ne dodju ..kao povredjeni su(Micov, Rakovic).Ne bi da mracim ali tako ce biti i sa ovima koji se pokazu na EP-u.Cim odu preko i osete pare vise ih nema ili nalaze izgovore da ne igraju.Cast izuzecima je kapiten.
Bre Djordjevic je 98. igrao povredjen pod blokadama ceo turnir.
Velickovic odigrao u Megi odlicno,Micov dobar bio u CSKA i odjednom nema ni jednog ni drugog zbog povreda...u cemu se tu radi ?!
Ako nece da igraju trebali su da kazu necemo kao sto su to ranije uradili Radman,Stojakovic,Milicic,Pavlovic,..itd
Nadam se da gresim ali to je kod ovih uspesnih evropskih reprezentacija koje su 90-tih vladale postalo normalno da najboljih 4-5 igraca ne igraju.Jedino su Spanci skoro uvek bili kompletni.Evo sad ni oni nisu.

Djenka Djavo

pre 10 godina

Od koga je dobro je. Ma ne dobro, odlicno je! Hvala momci za sve do sada i srecno u nastavku. Samo da se ostavi srce na terenu i svaki rezultat je prihvatljiv. Ne zaboravite da je vreme Djordjevica i Bodiroge proslo vreme, sto rece neko pre mene igra se bez "vica", igra se tvrdo a deca su mlada pa se plase da se malo "dzodranisu" ili "danilovicisu", Duda je ipak surovo iskren na recima.

Milanche

pre 10 godina

MOLIM VAS!!! nemojte vise da igrate usmeravanje u odbrani na desnu stranu.. Pa kako nam nije jasno da jednostavno ne ide!! Svaki put kada bilo koja protivnicka ekipa zapocne svoj napad sa centralne pozicije, mi usmeravmo njihovog beka na desni prolaz, bek prolazi i na njega izlazi ili nase krilo ili nas centar i otvara protivnickog igraca (bilo centra ili njihovo krilo) i daju nam siguran kos. Evo ispratite malo na sledecoj utakmici ovo. Zasto ne igramo klasicnu odbranu, covek na coveka. Pa ne moze niko da me ubedi da su bukvalno svi igraci protivnickih ekipa brzi od nasih. Dzaba nam napad, dzaba sve ako konstantno ostavljamo po jednog protivnickog igraca slobodnog.

Mikael Hansen

pre 10 godina

Duda od ovih klinaca pravi robote - možeš da daš i tri trojke u tri napada, ali ćete izvući iz igre uz redovnu porciju psovki jer si šutirao u desetoj sekundi napada ... Sistem bez improvizacija i vica u igri, što, doduše, i ne možemo da očekujemo od ovih limitiranih igrača ...

DID

pre 10 godina

Izgubio sam zivce gledajuci ovaj mec. Znam mlad i neiskusan tim.
Deluju mi dosta uplaseno. Ali neke stvari kod nasih kosarkasa ili bolje reci priprema takltike. Vec vise od petnaeset godina potcenjujemo spoljne suteve (da treba izgraditi situaciju za sut). Igra nam se bazira na centrima. Promasujemo slobodna bacanja. Poen po poen i gubimo meceve. Lako nam je procitati igru. Vreme nam je da remontemo taktiku igre.
Dudi svaka cast, ali ce morati da deo treninga odvoji za vezbnje slobodnih bacanja (ona ce biti u nastavku takmicenja)i spoljnih suteva.

Zvezdas

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce? (zoki, 12. septembar 2013 01:20) Imali smo dosta izgubljenih lopti i oni su to iskoristili

Poznavalac kosarke

pre 10 godina

Ovoj reprezentaciji potrebni su suteri na koje mozes da se uzdas da ce da pogode u vecini situacija. Razlog je kada se igra zona protiv nas i Krstic ne moze nista drugo osim da da loptu samom igracu tu je potreban suter, a mi to nemamo trenutno. Mozda Micov bi mogao biti taj.

Pogled

pre 10 godina

Nasi su dobri, vrlo dobri! Prvenstvo je neobicno ujednaceno a oni su prvi obezbedili ucesce u cetvrtfinalu. To ne moze da ostvari los tim! Sa dva poraza koji su se mogli izbeci oni su to uspeli, zar to nije rezultat koji potvrdjuje kvalitet tima!? Odgovaram agresivno - JESTE, jaki su! Druga je stvar sto smo mi nemalo naviknuti da nasa reprezentacija u kosarci bude neprikosnovena i uvek na podijumu gde se dele medalje sto vucemo kao jak sindrom iz vremena Jugoslavije i sve do 2002.g. U nama nije mrtav pobednicki mentalitet i trijumfalno secanje. Ovaj tim nas jako podseca na nase bivse, sadasnje i buduce potencijale. Imaju koncept veoma mocne igre (Dudina najveca zasluga) koja bi bila dominantna da imamo nekoliko boljih igraca. Nedostaje Teodosic, narocito za igru protiv zone. Nedostaje Velickovic, za dodatnu cvrstinu i najmanje desetak poena vise u napadu. Krstic je blago bez kojeg postajemo siromasni. Bjelica je najraznovrsniji igrac prvenstva. Markovic pokriva prostor od "izvidnice do pozadine". Bogdanovic najavljuje "ozbiljne stvari". Micic je buduce blago, sada je dragocenost. Nedovic jako obecava, daje veliku dinamiku igri. Katicu jako igracki prija reprezentacija (rad sa Dudom). Gagic se sporo uklapa, Stimac je stegnut, Andjusic pomalo mekan ali ima snajperski potencijal. Kalinic je dragocen, takodje mu "prija" Duda, i ovaj njemu. Mali Krstic je "ubica iz prikrajka", meni se jako svidja. Duda je sokantno produktivan, jedino neki put rotacijama poremeti ritam dobre igre.

Sarkastičan

pre 10 godina

Treba izbječi Hrvate u četvrtfinalu, malo sam mlađi pa sam gledao rezultate u povjest pa oni imaju 5 klupskih prvaka europe i najviše medalja sa repkom mi od kad smo samostalni bez Cg jako slabo sami jedna medalja!

jester

pre 10 godina

Previse se igra na silu, na raspucavanje..bez izgradjenih akcija, previse se gresi i prodaje previse cistih lopti. Bojim se da ce nas neko sacekati i razbiti sa 30 razlike.

Starman

pre 10 godina

Citam ove komentare i nemogu vjerovati koliko "strucnjaka" ovdje ima...svi spominju da ce grcka proci u cetvrtfinale a slovenija i spanjolska ako dobiju grcku grci pakiraju kofere a s obzirom da ce i spanjolska i slovenija igrati sa njima na noz to je i vise nego izgledno

zoki

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?

Ili, verovatnije, Hrvatske!

pre 10 godina

Za ovu ekipu, pobeda nad Belgijom i nije mala stvar.
Zato, podrška za naše nejake momke do kraja, do konačnog debakla u 1/4fin od Finske!

Veljko NS

pre 10 godina

Ne znam da li se slažete sa mnom, ali kako vreme prolazi sve nam više fale ova 4 igrača, njihova uigranost, iskustvo, poznavanje i čitanje ove igre... Nadam se plasmanu na SP i da daj Bože budemo svi kompletni i zdravi do tad!

1. http://www.youtube.com/watch?v=BXL77-u_gBI
2. http://www.youtube.com/watch?v=coXyrtF1PV0
3. http://www.youtube.com/watch?v=Do2xw1s8agw
4. http://www.youtube.com/watch?v=0LbQKFoQo8I

pacman

pre 10 godina

Neko rece da nam fali bek suter..imamo dvojicu.Bogdanovica i Andjusica.Bogdanovic je vec sad pokazao ogroman kvalitet,i najavio ozbiljnu karijeru.Andjusic je vrhunski strelac..ALI njemu mora da se napravi,tj namesti akcija za trojku i on ce je dati.Kao Topalovic nekad..ako je sutnuo za 3?Svi ce vec vracaju.Kao Miroslav Radosevic.Odlicno pokriven tim na svim pozicijama..samo jos Duda da to malo orkestrira i bice to sve ok.Nedovic i Micic,Markovic ,njima je posao da razigravaju bekove,krila,centre i grade pozicije za otvorene suteve.Dosada to vrlo dobro rade,ali ima ogroooman prostor za napredak...malo vise ozbiljnosti prema lopti,malo manje soliranja i vise uzivanja u igri i mozemo bukvalno da zgazimo sve redom.

Dragutin

pre 10 godina

Ova ekipa je izuzetno talentovana i lepo izbalansirana.Ja licno ne znam koga bih dodao ovde da napravi neku razliku.Katic je velika pomoc zato sto je kao stena u poredjenju sa Savanovicem na cetvorci.Kalinic je visi i malo opasniji od Paunica.Bogdanovic je podjednako dobar kao i Tepic u najboljem izdanju medjutim Tepic odavno nije u najboljem izdanju i plus mu je losiji sut.Teodosica su Nedovic Micic i Markovic odlicno kompenzovali rotacijom i odbrana nam je mnogo jaca kada tako mozemo da menjamo sveze igrace podjedanakog kvaliteta.Ovi ostali su svi tu i tamo negde.Ova ekipa je mnogo ozbiljnija nego ona sa proslog EP i kvalifikacija.Uopste ne daje osecaj da je limitirana ili da ima neke kriticne slabosti sve to radom moze da se kompenzuje.

sunn

pre 10 godina

Sta reci osim Gagic. Mislim da od nega vise zasluzuju da igraju i Nemanja i Stimac. Katastrofalno se pokazao u dosadasnjem toku prvenstva.

ja

pre 10 godina

Onda cu ja da ,,ureknem`` Markovica. Ti njegovi propusti u odbrani uopste nisu sitni. U prvom poluvremenu protivnicnki plej krene desno, ladno obidje Markovica, Bogdanovic na vreme zatvori tu stranu, taj plej se vrati nazat. Odmah krece levo i odmah obilazi Markovica ponovo. Pa koju odbranu igra taj Markovic? Po meni on uopste nije ozbiljan odbrambeni igrac, jedino sto igra stalno agresivivno. Imao je jos nekoliko gresaka. Ali pojedinacne greske i nisu toliko strasne u odbrani, ako ostatak tima igra dobro, no ovde se u nekoliko situacija nije znalo ko preuzima, igraci uopste ne vide da protivnik ostaje sam i slicno. To su ozbiljni propusti i mislim da to pokazuje neuigranost ekipe.

Mikael Hansen

pre 10 godina

Duda od ovih klinaca pravi robote - možeš da daš i tri trojke u tri napada, ali ćete izvući iz igre uz redovnu porciju psovki jer si šutirao u desetoj sekundi napada ... Sistem bez improvizacija i vica u igri, što, doduše, i ne možemo da očekujemo od ovih limitiranih igrača ...

Sarkastičan

pre 10 godina

Treba izbječi Hrvate u četvrtfinalu, malo sam mlađi pa sam gledao rezultate u povjest pa oni imaju 5 klupskih prvaka europe i najviše medalja sa repkom mi od kad smo samostalni bez Cg jako slabo sami jedna medalja!

Ili, verovatnije, Hrvatske!

pre 10 godina

Za ovu ekipu, pobeda nad Belgijom i nije mala stvar.
Zato, podrška za naše nejake momke do kraja, do konačnog debakla u 1/4fin od Finske!

zoki

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?

DID

pre 10 godina

Izgubio sam zivce gledajuci ovaj mec. Znam mlad i neiskusan tim.
Deluju mi dosta uplaseno. Ali neke stvari kod nasih kosarkasa ili bolje reci priprema takltike. Vec vise od petnaeset godina potcenjujemo spoljne suteve (da treba izgraditi situaciju za sut). Igra nam se bazira na centrima. Promasujemo slobodna bacanja. Poen po poen i gubimo meceve. Lako nam je procitati igru. Vreme nam je da remontemo taktiku igre.
Dudi svaka cast, ali ce morati da deo treninga odvoji za vezbnje slobodnih bacanja (ona ce biti u nastavku takmicenja)i spoljnih suteva.

Poznavalac kosarke

pre 10 godina

Ovoj reprezentaciji potrebni su suteri na koje mozes da se uzdas da ce da pogode u vecini situacija. Razlog je kada se igra zona protiv nas i Krstic ne moze nista drugo osim da da loptu samom igracu tu je potreban suter, a mi to nemamo trenutno. Mozda Micov bi mogao biti taj.

peter_slo

pre 10 godina

vidim Srbiju u borbi za medalje, pored Španije
a za ostale neznam, možda još i Slovenija i Litvanija
trebamo i mi Slovenci Nedovića, Bjelicu i Krstića - uzimamo onda zlato sto posto

bebeto

pre 10 godina

Majstori, svaka čast za analizu mada bi trebali biti malo žešći u kritikama.
Ja sam se posle ove današnje utakmice osećao kao da sam gurao celo vreme neki auto da upali.
Smor živi.

jester

pre 10 godina

Previse se igra na silu, na raspucavanje..bez izgradjenih akcija, previse se gresi i prodaje previse cistih lopti. Bojim se da ce nas neko sacekati i razbiti sa 30 razlike.

miki

pre 10 godina

nikako da nam se otvori neka utakmica,da pogađamo sve,kao makedonci protiv nas ili letonija danas...bilo bi lepo da da se to desi u četvrtfinalu...inače ja bih bio zadovoljan plasmanom na sp,nije realno da uzmemo neku medalju...

boban bgd

pre 10 godina

Mislim da je Duda preterao sa insistiranjem na pozicionoj igri u napadu. Sa klincima je to malo teze. Zna Duda , siguran sam , da je to njegova greska. Ispravice se vec u sledecoj utakmici. Dobara analiza.

veerghoen

pre 10 godina

Bleda igra i pored pobede i plasmana u cetvrtfinale. Mora to mnogo bolje, jer idu Spanija, Grcka, domacin Slovenija, ekipe koje ne prastaju.

Veljko NS

pre 10 godina

Ne znam da li se slažete sa mnom, ali kako vreme prolazi sve nam više fale ova 4 igrača, njihova uigranost, iskustvo, poznavanje i čitanje ove igre... Nadam se plasmanu na SP i da daj Bože budemo svi kompletni i zdravi do tad!

1. http://www.youtube.com/watch?v=BXL77-u_gBI
2. http://www.youtube.com/watch?v=coXyrtF1PV0
3. http://www.youtube.com/watch?v=Do2xw1s8agw
4. http://www.youtube.com/watch?v=0LbQKFoQo8I

slobodan

pre 10 godina

mozda bi ovaj tim i mogao da se bori za neku medalju ali objektivno nije to to - i nikad se ne zna kako ce da se zavrsi. no dobro, samo neka se plasiraju na svetsko prvenstvo i to bi bilo to, uspeh.

Milanche

pre 10 godina

MOLIM VAS!!! nemojte vise da igrate usmeravanje u odbrani na desnu stranu.. Pa kako nam nije jasno da jednostavno ne ide!! Svaki put kada bilo koja protivnicka ekipa zapocne svoj napad sa centralne pozicije, mi usmeravmo njihovog beka na desni prolaz, bek prolazi i na njega izlazi ili nase krilo ili nas centar i otvara protivnickog igraca (bilo centra ili njihovo krilo) i daju nam siguran kos. Evo ispratite malo na sledecoj utakmici ovo. Zasto ne igramo klasicnu odbranu, covek na coveka. Pa ne moze niko da me ubedi da su bukvalno svi igraci protivnickih ekipa brzi od nasih. Dzaba nam napad, dzaba sve ako konstantno ostavljamo po jednog protivnickog igraca slobodnog.

Ne verujem zeni sa lepim nogama

pre 10 godina

Jel treba podsecati da smo uz mnogo iskusnije igrace jedva dosli na Euro?! Hvala im sada sto ih nema jer je pitanje da li bi prosli u drugu fazu. Ovo su samo decije bolesti. Sredice se. A i da se ne srede, ovi klinci su nam pruzili nadu

sash

pre 10 godina

Obzirom da imamo Štimca, Gagića, malog Krstića (koji je još najbolji) i Andjušića, koji osim poneku trojku što zabije..po meni čista rupa i u napadu, o odbrani da ne pričam..koji samo popunjavaju broj...mi smo odlični.

Micić će biti dobar igrač...Nedović, Bogdanović, Krstić, Bjelica, Raško i Marković..i to je to. Kalinić mi je otkrovenje..nikad ga nisam gledao, i mislim da odlično radi posao u odbrani..čak i u napadu, ali protiv Španije, Francuske, Italijana i Grka...mora da se gine za svaku loptu i da se trči i skače do bola. Meni su Nedović i Bogdanović otkrovenje (da dodam i Kalinića). Ja sam moram priznati oduševljen šta je Duda napravio od ove zbrda zdole skupljene ekipe. Sećam se da smo i 98 kukali..pa gde nadje ovoga onoga...oni postaše svetski prvaci:))

NBA

pre 10 godina

moj omiljeni igrac, nedovic, je ocigledno izgoreo posle litvanije. u toj utakmici mu se otvorilo sve, jer su litvanci usli u jurnjavu sa nama, a nemanja tu blista punim sjajem. posle toga svi su nas mucili zonom, a on nema dovoljno znanja ni strpljenja za rovovsku borbu. osim toga, posle takvog izdanja protiv favorita za zlato, mogu misliti sta mu je prolazilo kroz glavu - varijante "kuco slavnih evo me". i sad zeli posto poto da se istakne u svakoj utakmici, a to tako ne moze. momci imate iskusnije da preuzmu odgovornost, iskoristite to, a vi igrajte maksimalno borbeno i strogo rezonski. kao bogdanovic i kalinic. to je recept

sdedic

pre 10 godina

Rezultat reprezentacije je daleko iznad svih nasih ocekivanja kada su se okupili (ja sam se molio samo da ne dozivimo blamazu i ne plasiramo se u drugi krig). Stub nase igre na ovom prvenstvu, slicno kao SP 98 i Bodiroge, je kapiten Krstic. Covek jednostavno igra fenomenalno, ali se plasim da kada budemo igrali protiv ozbiljnijih ekipa da ce skupljanjem u reketu da zatvore njega i Katica, a nasi bekovi su pali sto se tice samopouzdanja i mozemo da imamo problema. Bjelica je dosta dobar, ali daleko je od Krstica, Katicu su malo dobre igre udarile u glavu i poceo je da srlja, nerezonski sutira, baca lopte u reket koje presrecu... ali se nadam da ce ga Duda smiriti. Nedovic i Bogdanovic su solidni. Bogdanovic je bolji u odbrani, disciplinovaniji u napadu, ne srlja, cak ga je i sut krenuo ali nije on jos taj nivo vodje (u Partizanu nije bio ni medju prvih 5 igraca). Nedovic koji je igrao odlicno na pripremama je stao, malo se uplasio, i ja mislim da do kraja sampionata od njega nema nista. Markovic i sada Kalinic igraju daleko iznad svojih mogucnosti i Markovicu zaista svaka cast. Ostali jednostavno nisu reprezentativni nivo i nikada nece ni biti osim mozda Micica koji je mlad i vidi se da je talenat. Iako ga ne volim vidi se da nam fali Milosavljevic koji bi mogao da odigra u odbrani i pre svega Lucic kome bi Kalinic bio zamena i doprineo bi znacajno u odbrani i napadu. Andjusic ne igra odbranu, nema ulaz samo zna da sutira i to nije dovoljno, cak je Keselj bio bolji

Starman

pre 10 godina

Citam ove komentare i nemogu vjerovati koliko "strucnjaka" ovdje ima...svi spominju da ce grcka proci u cetvrtfinale a slovenija i spanjolska ako dobiju grcku grci pakiraju kofere a s obzirom da ce i spanjolska i slovenija igrati sa njima na noz to je i vise nego izgledno

Milan

pre 10 godina

Mlada ekipa, neiskusna sto se zaista vidi u svim mecevima, ali tu su igraci sa iskustvom, maestralni Krle koji je pravi vodja,najborbeniji Markovic koji odlicno igra ovo prvenstvo, kao i Bjelica koji moze jos bolje ali za sada nam je veoma bitan jer dominira u skoku. Dok god se ovi momci ovako bore i ostave srce na terenu, neka i izgube, ne mogu nista da im zamjerim.

Goran NS

pre 10 godina

Nemanja Krstic je bio par 'sekundi' u igri kada su igrali zonu i opet je sam bio u korneru odakle je pokazao da zna da pogodi i opet nije dobi loptu?!

Kol

pre 10 godina

Teska utakmica ali jednostavno nije lako motivisati se za mec protiv ekipe kakav je belgija (u svo postovanje tog tima) em smo ih na pripremama razbili sa 30 razlike, em oni u basketu imaju reputaciju kao moldavija u fudbalu! Da odnos prema igri nije bio na nivou iz prethodnih utakmica da to se videlo od prve cetvrtine, ali kao sto rekoh uprkos najgoroj utakmici do sada pobedili smo i to je bitno! Zaboravljaju ljudi koliko je ovo mlad tim, pa ja sam za neke igrace prvi put cuo kad je spisak objavljen a pratim kosarku osim Krstica, Markovica i Bjelice ostali su debitanti i opet smo u drugoj fazi i verovatno cemo ici u cetvrtfinale! Zna Duda sta radi tako da samo podrska za njih, dodajte ovom timu Tea, Lucica, Velickovica pa cemo na sledecem prvenstvu biti glavni favoriti za medalju!

Vucko

pre 10 godina

Malo bih se i ja osvrnuo na ucinak igraca u dosadasnjem delu prvenstva. Krstic i Markovic najvise pokazali, Kalinic me odusevio, Bogdanovic i Katic takodje dobri, Bjelica i Nedovic imaju jos dosta mesta za napredak, Micic solidan s' obzirom na iskustvo i godine, Nemanja Krstic ono malo sto je ulazio nije los bio, Andjusic i Stimac razocarali, Djordje Gagic zalutao skroz, ono sto je on prikazao je kriminalno, ja sam se krstio na njegove poteze na ovom sampionatu. Sve u svemu verujem u Dudu i orlove, pa sta Bog da u cetvrtfinalu, tu je sve moguce.

komsha

pre 10 godina

Uloga favorita ocigledno predstavlja problem za ovako mlade igrace, mislim da ce vise da pokazu protiv jacih ekipa. Neki od igraca su odigrali dosta ispod svog nivoa do sada i svakako mozemo mnogo bolje od ovoga. Bogdanovic i Kalinic su iz utamice u utakmicu sve bolji, mislim je pitanje trenutka kad ce Bogdan da eksplodira i napuni nekoga, nadam se u cetvrtfinalu.

N

pre 10 godina

Kako si Italijani osvojili svedsko prvenstvo u fudbalu? Odigrali su dobro polufinale i finale! Ne kazem da ne treba kritikovati preventivno ali svakako svaka cast nasim momcima i, ako Bog da i posluzi ih sreca, radovacemo se nekom vecem uspehu. Svakako pohvale za borbenost! Za pola momaka nismo ni culi a sada stasaju u heroje!

mica

pre 10 godina

kakav naslov.uzas.sta ali.pa ovi momci su otisli na ep a da niko od novinara nije ocekivao da ce napraviti bilo sta a oni su se kvalifikovali u cetvrtfinale i svaka im cast.a duda.ma treba sa posebnim respektom da se pise njegovo ime mada vidim da pojedinci u komentarima svasta pisu ali to su nasa posla,to samo mi srbi mozemo i znamo.a vi gospodo novinari nemate pravo da stavljate ovakve naslove.SRBIJA

avidemux

pre 10 godina

Disciplina u igri, postovati dogovor, brze oslobadjane od lopte, cvrsca odbrana kao u predhodnim bitnim mecevima ( protiv C.G nije bio vazan mec jer smo vec prosli grupu) i najbitnije POSTOVATI LOPTU. Za svaki sut za tri mora da se izgradi akcija. Da li neko misli da Duda trazi od njih, predjes centar, dodjes do linije za tri i posle 10. sekundi sutnes za tri?? To je izradjena akcija?? Sutiraju kako im padne napamet, ne trude se da naprave akcijom slobodnog igraca koji ce da sutira, sutiraju sa 7, 8 metara kao da ta trojka odlucuje 3 sekunde pred kraj meca o pobedniku ?? Ovde se potpuno jasno vidi ne postovanje onog sto je dogovoreno vec svako radi sta hoce. To nije put do veceg uspeha i lepo kaze Duda da tim to nece moci da podnese, misleci da kada dodje jak protivnik to je kraj. Napunice nas. Te stvari moraju da se promene i da neki igraci SHVATE da je dosta i da moraju da rade ono sta se trazi od njih. Mislim da ce Duda da ima ozbiljan razgovor sa njima i koliko da su to mladi igraci ili debitanti moraju da shvate da je kosarka kolektivni sport. Neko je na nekom forumu napisao kako je 5 puta Nedovic bio u top potezima EP. Koga to interesuje, lepo za oko ali je bitan timski uspeh i timska igra. Nadm se da ce u buducim utakmicama biti mnogo bolje i da pobedjujemo. U sportu je sve moguce ali uz veliki trud i postovanje dogovorenog.

NBA

pre 10 godina

ova rubrika predstavlja jos jedno revolucionarno dostignuce u srpskom sportskom novinarstvu (uz seriju clanaka o stanju u nasem fudbalu - ali ovde nisu cilj neke radikalne reforme, pa je tu na neki nacin jedinstven primer). ja ne pamtim kada su nasi novinari imali dovoljno hrabrosti i strucnosti da se upuste u objektivne strucne analize. obicno ili prepisuju inostrane clanke ili pisu ono sto neki nasi sporstki radnici od njih ocekuju. svaka vam cast (svima iz sportske redakcije) i molim vas da nastavite ovako. ja mislim da je to izuzetno vazno za nas sport. i za publiku i za igrace.
pozdrav.

Milutin

pre 10 godina

Po meni, nema "ali...". Sve je ovo ok imajuci u vidu da su igraci mladi I u kojoj turobnoj atmosfri su pocele pripreme I borba da se sastavi ekipa. Cak mi je I simpaticno kako decaci odu na +20 I vise pa onda ishitrenim sutevima I lezerno pred kraj sidju na +5 I manje- da bi onda sa opet par koseva "kad treba" dobili mec. Reklo bi se da osciliramo, toga vise ne sme biti ako hocemo jos vise. Odlicno momci, idemo dalje.

drvobradi

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi u fazonu ako odemo u 1/4 na Sloveniju, Italiju, Grcku, Spaniju da se tu zavrsava. Da li je neko gledao kako igraju ti timovi? Nista bolje od nas. Grcka izgubila od Finske, koja je losiji tim od Letonije. Italija dobila sve utakmice, sto je nerealno, jer nisu nista posebno odigrali. Slovenija je tim istog kvaliteta kao i nas. Hrvati su cak i losiji, a dobili su Slovence (kod Hrvata je sve u motivisanosti, cudan tim). Jedino Spaniju nisam gledao, nadam se danas cu, mada ni oni nesto ne ulivaju poverenje. Kada pricamo o tim timovima, obicno se prisecamo njihovih najboljih trenutaka i forme, medjutim to nema veze sa ovim turnirom. U 40min utakmice, sve je moguce.

Zvezdas

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce? (zoki, 12. septembar 2013 01:20) Imali smo dosta izgubljenih lopti i oni su to iskoristili

Djenka Djavo

pre 10 godina

Od koga je dobro je. Ma ne dobro, odlicno je! Hvala momci za sve do sada i srecno u nastavku. Samo da se ostavi srce na terenu i svaki rezultat je prihvatljiv. Ne zaboravite da je vreme Djordjevica i Bodiroge proslo vreme, sto rece neko pre mene igra se bez "vica", igra se tvrdo a deca su mlada pa se plase da se malo "dzodranisu" ili "danilovicisu", Duda je ipak surovo iskren na recima.

Vujke

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem, zar ovo nisu isti momci za koje je većina ovde predviđala brukanje na prvenstvu, za koje su svi govorili da bolje da ne idu, jer će ispasti u prvoj fazi, a sad odjednom drvlje i kamenje jer nemaju igru za zlato i jer nisu deklasirali Belgiju, za sada igramo dovoljno da pobedimo, i meni je dosta. U redu su mi kritike, jer uvek može bolje, ali me boli kada za nekog ko se baca po terenu za Srbiju kaže da je limitiran, limiti ne postoje, pa pogledajte Katica, čovek u 32-oj godini i dalje unapredjuje unapređuje igru, i onda se javi neki tastatura komentator i kaže kako su momci sa po 22-23 godine limitirani, vrhunski igrači se stvaraju a ne rađaju, Markovića do skoro svi napadali, a on uvek kida za tim, nebitna mu je lična statistika. I za kraj, kritikujte ali ne omalovazavajte.

dejan

pre 10 godina

Kvalitet ekipe se vidi i u tome da dobija meceve i kada ne ide, kao sto je to bio slucaj danas. Strucni stab maestralno radi svoj posao i mi smo trenutno prvi u svojoj grupi, sto realno niko nije ocekivao da se desi sa ovako mladom ekipom. Ne znam da li je iko od ovih '' kriticara '' gledao utakmicu Francuska- Litvanija? Dve izuzetne ekipe u svakom smislu, tu narocito mislim na Francusku, a od igre ni traga. Pritom gube vaznu utakmicu, prilicno lako, od Litvanije koja je takodje odigrala prosecno. Ja razumem da postoji strah da smo odigrali na ovaj nacin sa ekipom iz npr 2002. ali sa 9 klinaca-debitanata je ovo odlicno i sto je najvaznije postoji ogroman prostor za napredak. Delujemo kao pravi kolektiv, uvek neko novi iskoci uz standardno odlicnog Krstica. Kako god da se prvenstvo zavrsi mislim da cemo na nekom sledecem takmicenju uz ove klince, par neodazvanih cetvorki, Tea... predstavljati ozbiljnog kandidata za medalju.

Kiriku

pre 10 godina

Dobro de de nisu tako losi Dudo ;) mada Duda je stari lisac ovo je taktita mislim na izjave da daju vise od sebe u sledecim utakmicama koje su isto vazne i da klinci ne bi poleteli .Iskusan je to trener i zna sta radi ...To je to ..

Macak

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?
(zoki, 12. septembar 2013 01:20)

Braso, pogldaj rubriku TO (turnovers- izgubljene lopte) , tu je Srbija za tacno 7 lopti losija od Belgije (16-9).

Bilo je dosta situacija gdje im je lopta ispadala u prevodjnju ili su zalutali u aut, bacali pas koji ide u aut pa se Kalinic bacao van terena da ga pokupi...tu je tih sedanm suteva.
Pozdrav, bice bolje!

A?

pre 10 godina

Ne znam za vas, ali znam za sebe. Meni su doneli dosta radosti. I ako ispadnu u cetvrtfinalu, hvala im! Mladi su, bice da nam je Duda obezbedio jos puno radosti u godinama koje dolaze. Opet, hvala momci!

Gurović

pre 10 godina

Dobra i tačna analiza. Protiv Francuza ce nam najbitnija biti dobra partija Nedovica, a Andjusic bi morao sa 5-8 poena po meču rasteriti Markovica.

Mirko

pre 10 godina

Zna Duda sta radi tako da samo podrska za njih, dodajte ovom timu Tea, Lucica, Velickovica pa cemo na sledecem prvenstvu biti glavni favoriti za medalju!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kol, 12. septembar 2013 10:00)
-------------------------------------------
Jeste sve to istina, ali vecina nasih igraca posle prve dobre utakmice ili turnira polete i vise ih nema u reprezentaciji.Jednostavno dignu nos i glume zvezde a stagniraju u karijerama (Keselj).Neki cak ni prvi put kad ih zoves ne dodju ..kao povredjeni su(Micov, Rakovic).Ne bi da mracim ali tako ce biti i sa ovima koji se pokazu na EP-u.Cim odu preko i osete pare vise ih nema ili nalaze izgovore da ne igraju.Cast izuzecima je kapiten.
Bre Djordjevic je 98. igrao povredjen pod blokadama ceo turnir.
Velickovic odigrao u Megi odlicno,Micov dobar bio u CSKA i odjednom nema ni jednog ni drugog zbog povreda...u cemu se tu radi ?!
Ako nece da igraju trebali su da kazu necemo kao sto su to ranije uradili Radman,Stojakovic,Milicic,Pavlovic,..itd
Nadam se da gresim ali to je kod ovih uspesnih evropskih reprezentacija koje su 90-tih vladale postalo normalno da najboljih 4-5 igraca ne igraju.Jedino su Spanci skoro uvek bili kompletni.Evo sad ni oni nisu.

Pogled

pre 10 godina

Nasi su dobri, vrlo dobri! Prvenstvo je neobicno ujednaceno a oni su prvi obezbedili ucesce u cetvrtfinalu. To ne moze da ostvari los tim! Sa dva poraza koji su se mogli izbeci oni su to uspeli, zar to nije rezultat koji potvrdjuje kvalitet tima!? Odgovaram agresivno - JESTE, jaki su! Druga je stvar sto smo mi nemalo naviknuti da nasa reprezentacija u kosarci bude neprikosnovena i uvek na podijumu gde se dele medalje sto vucemo kao jak sindrom iz vremena Jugoslavije i sve do 2002.g. U nama nije mrtav pobednicki mentalitet i trijumfalno secanje. Ovaj tim nas jako podseca na nase bivse, sadasnje i buduce potencijale. Imaju koncept veoma mocne igre (Dudina najveca zasluga) koja bi bila dominantna da imamo nekoliko boljih igraca. Nedostaje Teodosic, narocito za igru protiv zone. Nedostaje Velickovic, za dodatnu cvrstinu i najmanje desetak poena vise u napadu. Krstic je blago bez kojeg postajemo siromasni. Bjelica je najraznovrsniji igrac prvenstva. Markovic pokriva prostor od "izvidnice do pozadine". Bogdanovic najavljuje "ozbiljne stvari". Micic je buduce blago, sada je dragocenost. Nedovic jako obecava, daje veliku dinamiku igri. Katicu jako igracki prija reprezentacija (rad sa Dudom). Gagic se sporo uklapa, Stimac je stegnut, Andjusic pomalo mekan ali ima snajperski potencijal. Kalinic je dragocen, takodje mu "prija" Duda, i ovaj njemu. Mali Krstic je "ubica iz prikrajka", meni se jako svidja. Duda je sokantno produktivan, jedino neki put rotacijama poremeti ritam dobre igre.

Dragutin

pre 10 godina

Ova ekipa je izuzetno talentovana i lepo izbalansirana.Ja licno ne znam koga bih dodao ovde da napravi neku razliku.Katic je velika pomoc zato sto je kao stena u poredjenju sa Savanovicem na cetvorci.Kalinic je visi i malo opasniji od Paunica.Bogdanovic je podjednako dobar kao i Tepic u najboljem izdanju medjutim Tepic odavno nije u najboljem izdanju i plus mu je losiji sut.Teodosica su Nedovic Micic i Markovic odlicno kompenzovali rotacijom i odbrana nam je mnogo jaca kada tako mozemo da menjamo sveze igrace podjedanakog kvaliteta.Ovi ostali su svi tu i tamo negde.Ova ekipa je mnogo ozbiljnija nego ona sa proslog EP i kvalifikacija.Uopste ne daje osecaj da je limitirana ili da ima neke kriticne slabosti sve to radom moze da se kompenzuje.

sunn

pre 10 godina

Sta reci osim Gagic. Mislim da od nega vise zasluzuju da igraju i Nemanja i Stimac. Katastrofalno se pokazao u dosadasnjem toku prvenstva.

Kum

pre 10 godina

Jel moze meni neko da objasni ovu statistiku, po kojoj imamo 10 skokova vise od Belgije, a oni su 7 puta vise sutnuli na kos. Kako je to moguce?
(zoki, 12. septembar 2013 01:20)

Kad pogledas broj izgubljenih lopti, onda je jasnije.

Neko spolja

pre 10 godina

Ma bravo, bravo, bravo. Juče sam bio siguran u pobedu već od druge četvrtine. Sa ovakvim zalaganjem, kao što je juče Krstić rekao - i kada nikako ne ide pobeđujemo. Belgija je juče bila opasna i jaka. Duda Ivković je još jednom pokazao da je doktor košarke. Još više od igre volim njegove timeoutove. Za svaku situaciju ima jednostavno rešenje, a za razliku od Francuza juče, vidi se da se naši momci TRUDE da urade sve što im kaže. Ako ne nalete na nekog super raspoloženog četvrtfinalu, medalja ne gine!

pacman

pre 10 godina

Neko rece da nam fali bek suter..imamo dvojicu.Bogdanovica i Andjusica.Bogdanovic je vec sad pokazao ogroman kvalitet,i najavio ozbiljnu karijeru.Andjusic je vrhunski strelac..ALI njemu mora da se napravi,tj namesti akcija za trojku i on ce je dati.Kao Topalovic nekad..ako je sutnuo za 3?Svi ce vec vracaju.Kao Miroslav Radosevic.Odlicno pokriven tim na svim pozicijama..samo jos Duda da to malo orkestrira i bice to sve ok.Nedovic i Micic,Markovic ,njima je posao da razigravaju bekove,krila,centre i grade pozicije za otvorene suteve.Dosada to vrlo dobro rade,ali ima ogroooman prostor za napredak...malo vise ozbiljnosti prema lopti,malo manje soliranja i vise uzivanja u igri i mozemo bukvalno da zgazimo sve redom.