Ponedeljak, 09.09.2013.

08:33

Na skeneru: 'Orlovi' položili težak ispit

Utakmica je bila najvažnija u dosadašnjem toku EP, a protivnik neugodan – nema veliko ime, ali ima neobičan stil igre i samopouzdanje zbog dve pobede u džepu.

Izvor: SO

Na skeneru: 'Orlovi' položili težak ispit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

MM

pre 10 godina

Danas pobeda, pa neka misli ko šta hoće. Kad jednom u sportu počneš kalkulirati, ode ti... Samo pobeda i gas do daske i danas i svaki dan
do kraja prvenstva.

Marko

pre 10 godina

Eh moj Cuki pustiti Crnu goru...pa pustite ih i prestanite da smarate.Potekli ste nas na jedno mesto stim pustiti pa pustiti CG. Crnogorci vas 7 dana zezaju na net,daj te im materijal za jos zezanja na vas racun.Kazete da ste najbolji...pokazite to.Najboljima ne treba matematika oni pobedjuju sve sto stane nasprema njih.Samo slabicima treba neka matematika...Mi smo propustili nase sanse sa Bosnom,katastrofalnim sutom za 3 poena.Gotovo 10% je i vise od katastrofa.Bosanci su imali srece jer nismo ubacili jos 2-3 trojke (25/3 za 3 poena)... Sada citam price kao bi oni nas (Makedonija) dobile sa 30 razlike ,kao sada bi mogli da pobede bilo koju NBA ekipu,kao sudjenje nije bilo fer i ostale gluposti.Ja bi selektorom Bosne predlozio da ode kod lekara i uzme neke tablete da se smiri.Ne mogu da negov lik i negove reakci svrstiti u normalno ponasanje.Covek je polomio i reklamni pano iza nega. Sta smo mi trebali da uradimo kada su poklonili pobedu CG i Litvaniji sudije? Mozda da nokautiramo sudije? Sretno Makedoniji da postigne pobeda sa vise od 10p razlike a ostalo...pa kako god bude.

neko

pre 10 godina

Katic se u odbranu vraca brzinom puza.Od Krstica uvek maksimalno zalaganje a Kalinic bi trebao malo da se smiri jer i pored puno skokova i zalaganja izgleda izgubljeno na utakmici.

Миле

pre 10 godina

Недовић?
Хм, није Пешић баш толика наива
Слажем се са констатацијом аналитичара да је до сада, после Крстића, Марковић најбољи играч наше репрезентације до сада, истина мора мало да буде рационалнији у нападу.

realno

pre 10 godina

naša utakmica ne odlučuje ni o čemu. pobedili ili izgubili isto nam je što se tiče plasmana,jer su crnogorci ispali iz svake kombinacije.
koliko ćemo bodova preneti,zavisi isključivo od ostalih utakmica. makedonija jedina može da nam pomrsi računicu,ukoliko pobedi letoniju sa više od 12 razlike (pod uslovom da litvanija očekivano dobije bosnu).
ako bosna pobedi litvaniju,makedonci mogu da se slikaju. ali i da odigraju za bosnu...
u svakom slučaju,biće zanimljiv rasplet. dalje mogu svi osim crnogoraca.

Arsen

pre 10 godina

@(willi, 9. septembar 2013 08:54)
Zasto uvek neki meljov mora da smori ostale koji citaju komentare pa istom ukazuju na propuste koje je napravio u "razmisljanju"? Zar je toliko tesko koristiti mozak?

cuki

pre 10 godina

@willi & @deki
Ako je tacna ova tabela:

http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8Xfg3jZMG1QuJnp6pnUWd3.pageID_iE88B1fbHFUH5bWYukNoF0.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2013.html


Letonija 2 pobede kos razlika: -5
Bosna 2 pobede kos razlika: -7
Makedonija 1 pobeda kos razlika: -3
CG 1 pobeda kos razlika: -13

U slucaju bilo kakve pobede Makedonije i poraza Bosne treba pustiti CG treba pustiti Crnu Goru jer se pravi krug od 4 reprezentacije.
A ta mini tabela bi i izgledala ovako.

Letonija 4 boda (pobede nad Bosnom i CG)
Bosna 4 boda (pobede nad Makedonijom i CG)
Crna Gora 2 boda (pobeda nad Makedonijom)
Makedonija 2 boda (pobeda nad Letonijom)

Prolaz bi izborile Letonija ili Bosna u zavisnosti od kos razlike a mi bi preneli 4 boda u drugu grupu.

Ako bi mi pak pobedili Crnu goru mini tabela bi izgledala ovako:

Makedonija 2 boda (pobeda nad Letonijom)
Bosna 2 boda (pobeda nad Makedonijom)
Letonija 2 boda (pobeda nad Bosnom)

Dalje ide Makedonija zbog najbolje kos razlike a mi prenosimo 2 boda umesto 4.

veerghoen

pre 10 godina

Bilo bi korektno pomenuti poene Nemanje Krstica. Momak je hladno ubacio vrlo vaznu trojku pri samom ulasku u igru. Danas nam ne treba pobeda, jer ulazimo sa 4 boda u sledecu fazu ukoliko Makedonija ne prodje.

svasta

pre 10 godina

Mislim da je za nas idealna situacija da Letonija dobije Makedoniju, mi dobijemo Crnu Goru, da se niko ne povredi, podignemo samopouzdanje i jos malo razigramo. Sve ostalo je matematika...

epi

pre 10 godina

Nakon odigranih utakmica naše reprezentacije, čovek može samo da bude sigurniji da je mladost i iskustvo ključ za mnoge stvari u životu, pa i u sportu, koji je život u malom.

Dushan

pre 10 godina

@profesor - bas tako, da se momci razigraju maksimalno; Na ovo bih jos dodao da pored ovih rovitih - Bogdanovica, Markovica i Nedovica, ni Krstic ne ulazi uopste u igru, neka se odmori, zasluzio je. I onda ako slucajno Makedonci dobiju sa vise od 10 razlike, isprobavati kombinacije tipa - Stimac plej, Gagic bek a Andjusic i mali Krstic na petici i cetvorki:D

Merlin

pre 10 godina

Igrali su odlicno. Pobedicemo i Cg iako je sada mozda bolje i da izgubimo od Cg,zbog bodova? Ova ekipa ima velike domete,a protiv Ltn su mogli i sa vecom razlikom da pobede da nije bilo malo grca zbog vaznosti meca. Gagic nije na nivou( Stimac se ne racuna jer i ne ulazi) i on je jedini koji to nije,ostali su sasvim ok.

Nataeos

pre 10 godina

nesto nisam siguran da je tezak ispit polozen. ako makedonija dobije latviju onda ja mislim da ce se makedonci plasirati dalje tako da nosimo samo 2 poena u drugi krug. pored utakmice sa francuskom, koju cemo izgubiti i pre nego sto je pocel, i izgubljene protiv makedonije nemamo sanse za medalju. e sad se vidi kako nam je velesila u kosarci makedonija sa tri igraca stala na put.
(willi, 09. septembar 2013 08:54)
Vidi se da ti je matematika slabija strana....

Labud

pre 10 godina

Rasko Katic me mnogo nervira. Na primer, Gagic me ne nervira zato sto znam da ne ume, ali Rasko, flopper, me nervira upravo zato sto ume. Gubi energiju na svadju sa saigracima i sudijama i kao posledica budu 5 izgubljenih lopti i neki izsiljeni sutevi. On sa iskustvom treba da unosi mir u ekipu a ne razdor! Inace Krstic, nemam reci, ali za njega se znalo od kada se pojavio da je vrhunski igrac. Uz njega bi pohvalio Bogdanovic i ne bi Vas zadrzavao vise - sam cu da obucem svoj kaput.

hope

pre 10 godina

Svaka cast za veoma vaznu pobedu, ovakve tekme su neprocenljive za ovaj mladi sastav. Jos samo da posebno pohvalim Kalinica. Decko je fenomenalan, zna svoju ulogu u timu a borbenost i zelja za primer svima (ne mislim samo na kosarku)!

Divos

pre 10 godina

Један кратак и добар опис учинка наших играча, али ипак и мало престрог. Треба се бити и опрезнији са закључцима, па је поменуо овај престроги аналитичар (мало ме подсећа на филмске критичаре који ће скоро сваком одличном филму, осим наравно оних идеолошки подобних и пожељних, наћи безброј замерки и мањкавости) да Бјелица није много утицао на игру, а Немања је у рубрици +/- имао +13 (тј екипа је за време његовог боравка у игри остварила +13, уз Крстића, Калинића и наравно Марковића најбољи у тој рубрици), што ипак говори да док је Немања био на паркету, са или без његове заслуге, екипа је била у позитивном ритму.
Још нешто се мора рећи, а супер је важно, побеђен је изузено квалитетан противник (који ће вероватно у другу фазу, а врло могуће и у 1/4Ф), меч је био изузетно важан, екипа је играла (и због претходног пораза и лоше партије) под великим притиском и супер-млади играчи Србије су положили овај тест са највишом оценом. Зато сви, апсолутно сви заслужују пролазну оцену и сви су дали допринос (па и Штимац, поменуто је чланку да није играо, али је читаво време бодрио своје саиграче, можда не треба то помињати, али није ни неважно за тимски дух и добру хемију у екипи) у овој важној победи.
Овај меч треба заборавити, иде се даље, следи неважна утакмица са ЦГ, па онда нова искушења, и уверен сам да ће ова екипа још доста тога доброг урадити на овом ЕП.

fringe

pre 10 godina

Momcima svaka cast, jos jednom su nas obradovali i ispunili primarni cilj. E sad sto smo mi BILI kosarkaska velesila, normalno je da i od ovih momaka ocekujemo medalju, sto je normalno. Ipak smo mi zemlja kosarke. Rezultati iz 2009. i 2011. vracaju nadu da se mozemo vratiti na puteve stare slave ali preterano je ocekivati od ovih golobradih momaka titulu Evropskog Sampiona. Ja im zelim da momci polako ali sigurno napreduju iz meca u mec i da skupljaju preko potrebno iskustvo na ovakvim mecevima. Opasno je bez obzira na to sto nam poraz vise lezi da se u utakmicu sa Crnom Gorom udje lagano i nezainteresovano. Treba ovu utakmicu iskoristiti da se napumpa samopouzdanje i da se razigra sto vise igraca. Ne moze Krle sam, dakle ocekujem da njega Duda najvise odmori ali i on da zadrzi dobar ritam. Takodje vise minuta na terenu mora biti Micic, Stimac pa i mali Krstic. Dakle ovo je idealna prilika za tim da se razigra, da spusti rucnu i da u punom sjaju usje u narednu fazu gde je sledci cilj plasman na svetsko prvenstvo gde tek treba od ovog tima ocekivati borbu za najvisi plasman. Mada je najrealnije tek za dve godine na Evropskom. Ovo mozda nije najbolje sto Srbija ima ali svakako jeste najbolji tim u ovom trenutku i momci zasluzuju sav respekt i postovanje. Nadam se da ce u buducnosti biti veci odziv i bolja situacija oko povreda, pa da cemo makar jedno prvenstvo odigrati u najacem sastavu. Ali dobro. Samo Hrabro!

Dado

pre 10 godina

ceda kad se gleda generalno tabela onda normalno da se gleda kos razlika ali to je manje bitno...bitnije je ko od timova ide dalje i koliko se bodova nosi, zato danas navijati za Letoniju da izbace Makedonce pa tim Srbija nosi maksimalna 4 boda bez obzira na rezultat veceras, gde se tim moze dobro odmoriti.

ogi.cg

pre 10 godina

veceras cemo odigrati na pobjedu za kraj pa sto bude.niko nas nije nadigrao,ovaj put nismo imali srece.al petorka-rajs,pekovic,mirotic,vucevic,dubljevic ce imati sta da pokaze u buducnosti.a od sjutra navijamo za srbiju na ovo prvenstvo.dudo ako treba kalkulisi a makedonci kukaju od kad je pocelo evropsko

Deki

pre 10 godina

@willi
Ako pobede Letonija i Bosna, a mi izgubimo pravi se krug od 4 reprezentacije sa po 3 pobede gde mi u medjusobnom skoru imamo 3 pobede i nosimo 4 boda. Ako pobedimo, onda smo opet prvi, dalje prolaze reprezentacije koje smo pobedili, dakle 4 boda nama.
Ako pobedi Letonija, a izgubi Bosna, Letonija je treca i mi nosimo 4 boda.
Ako pobedi Makedonija i Bosna, onda se pravi krug od 3 ekipe (Litvanija, Makedonija, Bosna) gde Bosna ima u mini-tabeli 2 pobede, Litvanija 1, Makedonija 0, dakle dalje idu Bosna i Litvanija.
Ako pak, pobede Makedonija (sa manje od 10 razlike) i Litvanija kao i mi, onda se pravi krug od 3 ekipe (Makedonija, Bosna i Letonija) gde Letonija ima bolju kos razliku i ide dalje, dakle mi opet nosimo 4 boda. Ako pobedi Makedonija sa vise od 10 razlike (uz pobedu Litvanije i nas) onda Makedonija ide dalje, i samo tada.
Mada, u tom slucaju mi mozemo i da izgubimo od Crne Gore i onda se pravi krug sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Letonijom sa 2-3, gde Letonija i Bosna imaju vise pobeda i jedan od njih ide dalje, a ne Makedonija.
Tako da u svakom slucaju mi mozemo odlucimo da li idemo sa 4 boda, ako neko drugi ne odluci.

oklagija

pre 10 godina

Onaj osecaj kad se nisi cimao posle kvalifikacija jer se znalo da ce Duda od nicega napraviti nesto. Sa druge strane Crna Gora je suprotan primer, al to je njihov problem.

profesor

pre 10 godina

Poraz protiv Crne Gore nam obezbedjuje siguran prolaz sa cetiri boda za drugi krug tako da veceras ocekujem od Dude da krene sa petorkom Micic,Andjusic,Krstic Nemanja,Gagic i Stimac i trebali bi da igraju nekih 35 minuta tokom Utakmice da se ostali odmore maximalno. A u drugi krug jedina pretnja su nam Francuzi sa kojima igramo zadnje kolo ako vazi ono pravilo da ekipe sa cetri boda iz orve faze igraju poslednje taman da i tada kalkulisemo u prevodu da izbegnemo Spance!

ja rekoh a vi lupajte minuse

pre 10 godina

Opet se ponavlja priča sa povredama. Očigledno da postoji problem sa tim predugačkim (a potpuno prevaziđenim) pripremama koje forsira Ivković. Nešto tu ne štima kako treba, čim tako lako nastaju povrede kad počne takmičenje, a igrači bi trebalo da posle tih 2 meseca paklenog rada budu maksimalno fizički spermni. Inače te pripreme su i jedan od razloga zašto mnogi igrači otkazuju, velika takmičennja su svake godine, tako da im to ne oatavlja ni malo slobodng vremena, a i propuštaju pripreme i uigravanje sa klubovima gde igraju i od čega žive. Znam da sue većina ne slaže sa mnom ali smatram da Duda treba da ode, imali smo dve prethodne katastrofe, nismo se kvalifikkovali za najvažnije takmičenje, olimpijadu, videćemo šta će ovaj put da urade ali nisam preterano optimističan. Doduše sad imamo sreću da je njegov miljenik Teodosić povređen, inače bi se i sad kompletna igra potpuno bazirala na njemu, a videli smo kako se to završavalo.

willi

pre 10 godina

nesto nisam siguran da je tezak ispit polozen. ako makedonija dobije latviju onda ja mislim da ce se makedonci plasirati dalje tako da nosimo samo 2 poena u drugi krug. pored utakmice sa francuskom, koju cemo izgubiti i pre nego sto je pocel, i izgubljene protiv makedonije nemamo sanse za medalju. e sad se vidi kako nam je velesila u kosarci makedonija sa tri igraca stala na put.

oklagija

pre 10 godina

Onaj osecaj kad se nisi cimao posle kvalifikacija jer se znalo da ce Duda od nicega napraviti nesto. Sa druge strane Crna Gora je suprotan primer, al to je njihov problem.

Nataeos

pre 10 godina

nesto nisam siguran da je tezak ispit polozen. ako makedonija dobije latviju onda ja mislim da ce se makedonci plasirati dalje tako da nosimo samo 2 poena u drugi krug. pored utakmice sa francuskom, koju cemo izgubiti i pre nego sto je pocel, i izgubljene protiv makedonije nemamo sanse za medalju. e sad se vidi kako nam je velesila u kosarci makedonija sa tri igraca stala na put.
(willi, 09. septembar 2013 08:54)
Vidi se da ti je matematika slabija strana....

profesor

pre 10 godina

Poraz protiv Crne Gore nam obezbedjuje siguran prolaz sa cetiri boda za drugi krug tako da veceras ocekujem od Dude da krene sa petorkom Micic,Andjusic,Krstic Nemanja,Gagic i Stimac i trebali bi da igraju nekih 35 minuta tokom Utakmice da se ostali odmore maximalno. A u drugi krug jedina pretnja su nam Francuzi sa kojima igramo zadnje kolo ako vazi ono pravilo da ekipe sa cetri boda iz orve faze igraju poslednje taman da i tada kalkulisemo u prevodu da izbegnemo Spance!

hope

pre 10 godina

Svaka cast za veoma vaznu pobedu, ovakve tekme su neprocenljive za ovaj mladi sastav. Jos samo da posebno pohvalim Kalinica. Decko je fenomenalan, zna svoju ulogu u timu a borbenost i zelja za primer svima (ne mislim samo na kosarku)!

ogi.cg

pre 10 godina

veceras cemo odigrati na pobjedu za kraj pa sto bude.niko nas nije nadigrao,ovaj put nismo imali srece.al petorka-rajs,pekovic,mirotic,vucevic,dubljevic ce imati sta da pokaze u buducnosti.a od sjutra navijamo za srbiju na ovo prvenstvo.dudo ako treba kalkulisi a makedonci kukaju od kad je pocelo evropsko

Divos

pre 10 godina

Један кратак и добар опис учинка наших играча, али ипак и мало престрог. Треба се бити и опрезнији са закључцима, па је поменуо овај престроги аналитичар (мало ме подсећа на филмске критичаре који ће скоро сваком одличном филму, осим наравно оних идеолошки подобних и пожељних, наћи безброј замерки и мањкавости) да Бјелица није много утицао на игру, а Немања је у рубрици +/- имао +13 (тј екипа је за време његовог боравка у игри остварила +13, уз Крстића, Калинића и наравно Марковића најбољи у тој рубрици), што ипак говори да док је Немања био на паркету, са или без његове заслуге, екипа је била у позитивном ритму.
Још нешто се мора рећи, а супер је важно, побеђен је изузено квалитетан противник (који ће вероватно у другу фазу, а врло могуће и у 1/4Ф), меч је био изузетно важан, екипа је играла (и због претходног пораза и лоше партије) под великим притиском и супер-млади играчи Србије су положили овај тест са највишом оценом. Зато сви, апсолутно сви заслужују пролазну оцену и сви су дали допринос (па и Штимац, поменуто је чланку да није играо, али је читаво време бодрио своје саиграче, можда не треба то помињати, али није ни неважно за тимски дух и добру хемију у екипи) у овој важној победи.
Овај меч треба заборавити, иде се даље, следи неважна утакмица са ЦГ, па онда нова искушења, и уверен сам да ће ова екипа још доста тога доброг урадити на овом ЕП.

Deki

pre 10 godina

@willi
Ako pobede Letonija i Bosna, a mi izgubimo pravi se krug od 4 reprezentacije sa po 3 pobede gde mi u medjusobnom skoru imamo 3 pobede i nosimo 4 boda. Ako pobedimo, onda smo opet prvi, dalje prolaze reprezentacije koje smo pobedili, dakle 4 boda nama.
Ako pobedi Letonija, a izgubi Bosna, Letonija je treca i mi nosimo 4 boda.
Ako pobedi Makedonija i Bosna, onda se pravi krug od 3 ekipe (Litvanija, Makedonija, Bosna) gde Bosna ima u mini-tabeli 2 pobede, Litvanija 1, Makedonija 0, dakle dalje idu Bosna i Litvanija.
Ako pak, pobede Makedonija (sa manje od 10 razlike) i Litvanija kao i mi, onda se pravi krug od 3 ekipe (Makedonija, Bosna i Letonija) gde Letonija ima bolju kos razliku i ide dalje, dakle mi opet nosimo 4 boda. Ako pobedi Makedonija sa vise od 10 razlike (uz pobedu Litvanije i nas) onda Makedonija ide dalje, i samo tada.
Mada, u tom slucaju mi mozemo i da izgubimo od Crne Gore i onda se pravi krug sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Letonijom sa 2-3, gde Letonija i Bosna imaju vise pobeda i jedan od njih ide dalje, a ne Makedonija.
Tako da u svakom slucaju mi mozemo odlucimo da li idemo sa 4 boda, ako neko drugi ne odluci.

Dushan

pre 10 godina

@profesor - bas tako, da se momci razigraju maksimalno; Na ovo bih jos dodao da pored ovih rovitih - Bogdanovica, Markovica i Nedovica, ni Krstic ne ulazi uopste u igru, neka se odmori, zasluzio je. I onda ako slucajno Makedonci dobiju sa vise od 10 razlike, isprobavati kombinacije tipa - Stimac plej, Gagic bek a Andjusic i mali Krstic na petici i cetvorki:D

Dado

pre 10 godina

ceda kad se gleda generalno tabela onda normalno da se gleda kos razlika ali to je manje bitno...bitnije je ko od timova ide dalje i koliko se bodova nosi, zato danas navijati za Letoniju da izbace Makedonce pa tim Srbija nosi maksimalna 4 boda bez obzira na rezultat veceras, gde se tim moze dobro odmoriti.

fringe

pre 10 godina

Momcima svaka cast, jos jednom su nas obradovali i ispunili primarni cilj. E sad sto smo mi BILI kosarkaska velesila, normalno je da i od ovih momaka ocekujemo medalju, sto je normalno. Ipak smo mi zemlja kosarke. Rezultati iz 2009. i 2011. vracaju nadu da se mozemo vratiti na puteve stare slave ali preterano je ocekivati od ovih golobradih momaka titulu Evropskog Sampiona. Ja im zelim da momci polako ali sigurno napreduju iz meca u mec i da skupljaju preko potrebno iskustvo na ovakvim mecevima. Opasno je bez obzira na to sto nam poraz vise lezi da se u utakmicu sa Crnom Gorom udje lagano i nezainteresovano. Treba ovu utakmicu iskoristiti da se napumpa samopouzdanje i da se razigra sto vise igraca. Ne moze Krle sam, dakle ocekujem da njega Duda najvise odmori ali i on da zadrzi dobar ritam. Takodje vise minuta na terenu mora biti Micic, Stimac pa i mali Krstic. Dakle ovo je idealna prilika za tim da se razigra, da spusti rucnu i da u punom sjaju usje u narednu fazu gde je sledci cilj plasman na svetsko prvenstvo gde tek treba od ovog tima ocekivati borbu za najvisi plasman. Mada je najrealnije tek za dve godine na Evropskom. Ovo mozda nije najbolje sto Srbija ima ali svakako jeste najbolji tim u ovom trenutku i momci zasluzuju sav respekt i postovanje. Nadam se da ce u buducnosti biti veci odziv i bolja situacija oko povreda, pa da cemo makar jedno prvenstvo odigrati u najacem sastavu. Ali dobro. Samo Hrabro!

svasta

pre 10 godina

Mislim da je za nas idealna situacija da Letonija dobije Makedoniju, mi dobijemo Crnu Goru, da se niko ne povredi, podignemo samopouzdanje i jos malo razigramo. Sve ostalo je matematika...

Labud

pre 10 godina

Rasko Katic me mnogo nervira. Na primer, Gagic me ne nervira zato sto znam da ne ume, ali Rasko, flopper, me nervira upravo zato sto ume. Gubi energiju na svadju sa saigracima i sudijama i kao posledica budu 5 izgubljenih lopti i neki izsiljeni sutevi. On sa iskustvom treba da unosi mir u ekipu a ne razdor! Inace Krstic, nemam reci, ali za njega se znalo od kada se pojavio da je vrhunski igrac. Uz njega bi pohvalio Bogdanovic i ne bi Vas zadrzavao vise - sam cu da obucem svoj kaput.

ja rekoh a vi lupajte minuse

pre 10 godina

Opet se ponavlja priča sa povredama. Očigledno da postoji problem sa tim predugačkim (a potpuno prevaziđenim) pripremama koje forsira Ivković. Nešto tu ne štima kako treba, čim tako lako nastaju povrede kad počne takmičenje, a igrači bi trebalo da posle tih 2 meseca paklenog rada budu maksimalno fizički spermni. Inače te pripreme su i jedan od razloga zašto mnogi igrači otkazuju, velika takmičennja su svake godine, tako da im to ne oatavlja ni malo slobodng vremena, a i propuštaju pripreme i uigravanje sa klubovima gde igraju i od čega žive. Znam da sue većina ne slaže sa mnom ali smatram da Duda treba da ode, imali smo dve prethodne katastrofe, nismo se kvalifikkovali za najvažnije takmičenje, olimpijadu, videćemo šta će ovaj put da urade ali nisam preterano optimističan. Doduše sad imamo sreću da je njegov miljenik Teodosić povređen, inače bi se i sad kompletna igra potpuno bazirala na njemu, a videli smo kako se to završavalo.

veerghoen

pre 10 godina

Bilo bi korektno pomenuti poene Nemanje Krstica. Momak je hladno ubacio vrlo vaznu trojku pri samom ulasku u igru. Danas nam ne treba pobeda, jer ulazimo sa 4 boda u sledecu fazu ukoliko Makedonija ne prodje.

epi

pre 10 godina

Nakon odigranih utakmica naše reprezentacije, čovek može samo da bude sigurniji da je mladost i iskustvo ključ za mnoge stvari u životu, pa i u sportu, koji je život u malom.

cuki

pre 10 godina

@willi & @deki
Ako je tacna ova tabela:

http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8Xfg3jZMG1QuJnp6pnUWd3.pageID_iE88B1fbHFUH5bWYukNoF0.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2013.html


Letonija 2 pobede kos razlika: -5
Bosna 2 pobede kos razlika: -7
Makedonija 1 pobeda kos razlika: -3
CG 1 pobeda kos razlika: -13

U slucaju bilo kakve pobede Makedonije i poraza Bosne treba pustiti CG treba pustiti Crnu Goru jer se pravi krug od 4 reprezentacije.
A ta mini tabela bi i izgledala ovako.

Letonija 4 boda (pobede nad Bosnom i CG)
Bosna 4 boda (pobede nad Makedonijom i CG)
Crna Gora 2 boda (pobeda nad Makedonijom)
Makedonija 2 boda (pobeda nad Letonijom)

Prolaz bi izborile Letonija ili Bosna u zavisnosti od kos razlike a mi bi preneli 4 boda u drugu grupu.

Ako bi mi pak pobedili Crnu goru mini tabela bi izgledala ovako:

Makedonija 2 boda (pobeda nad Letonijom)
Bosna 2 boda (pobeda nad Makedonijom)
Letonija 2 boda (pobeda nad Bosnom)

Dalje ide Makedonija zbog najbolje kos razlike a mi prenosimo 2 boda umesto 4.

Миле

pre 10 godina

Недовић?
Хм, није Пешић баш толика наива
Слажем се са констатацијом аналитичара да је до сада, после Крстића, Марковић најбољи играч наше репрезентације до сада, истина мора мало да буде рационалнији у нападу.

Merlin

pre 10 godina

Igrali su odlicno. Pobedicemo i Cg iako je sada mozda bolje i da izgubimo od Cg,zbog bodova? Ova ekipa ima velike domete,a protiv Ltn su mogli i sa vecom razlikom da pobede da nije bilo malo grca zbog vaznosti meca. Gagic nije na nivou( Stimac se ne racuna jer i ne ulazi) i on je jedini koji to nije,ostali su sasvim ok.

Arsen

pre 10 godina

@(willi, 9. septembar 2013 08:54)
Zasto uvek neki meljov mora da smori ostale koji citaju komentare pa istom ukazuju na propuste koje je napravio u "razmisljanju"? Zar je toliko tesko koristiti mozak?

willi

pre 10 godina

nesto nisam siguran da je tezak ispit polozen. ako makedonija dobije latviju onda ja mislim da ce se makedonci plasirati dalje tako da nosimo samo 2 poena u drugi krug. pored utakmice sa francuskom, koju cemo izgubiti i pre nego sto je pocel, i izgubljene protiv makedonije nemamo sanse za medalju. e sad se vidi kako nam je velesila u kosarci makedonija sa tri igraca stala na put.

realno

pre 10 godina

naša utakmica ne odlučuje ni o čemu. pobedili ili izgubili isto nam je što se tiče plasmana,jer su crnogorci ispali iz svake kombinacije.
koliko ćemo bodova preneti,zavisi isključivo od ostalih utakmica. makedonija jedina može da nam pomrsi računicu,ukoliko pobedi letoniju sa više od 12 razlike (pod uslovom da litvanija očekivano dobije bosnu).
ako bosna pobedi litvaniju,makedonci mogu da se slikaju. ali i da odigraju za bosnu...
u svakom slučaju,biće zanimljiv rasplet. dalje mogu svi osim crnogoraca.

neko

pre 10 godina

Katic se u odbranu vraca brzinom puza.Od Krstica uvek maksimalno zalaganje a Kalinic bi trebao malo da se smiri jer i pored puno skokova i zalaganja izgleda izgubljeno na utakmici.

Marko

pre 10 godina

Eh moj Cuki pustiti Crnu goru...pa pustite ih i prestanite da smarate.Potekli ste nas na jedno mesto stim pustiti pa pustiti CG. Crnogorci vas 7 dana zezaju na net,daj te im materijal za jos zezanja na vas racun.Kazete da ste najbolji...pokazite to.Najboljima ne treba matematika oni pobedjuju sve sto stane nasprema njih.Samo slabicima treba neka matematika...Mi smo propustili nase sanse sa Bosnom,katastrofalnim sutom za 3 poena.Gotovo 10% je i vise od katastrofa.Bosanci su imali srece jer nismo ubacili jos 2-3 trojke (25/3 za 3 poena)... Sada citam price kao bi oni nas (Makedonija) dobile sa 30 razlike ,kao sada bi mogli da pobede bilo koju NBA ekipu,kao sudjenje nije bilo fer i ostale gluposti.Ja bi selektorom Bosne predlozio da ode kod lekara i uzme neke tablete da se smiri.Ne mogu da negov lik i negove reakci svrstiti u normalno ponasanje.Covek je polomio i reklamni pano iza nega. Sta smo mi trebali da uradimo kada su poklonili pobedu CG i Litvaniji sudije? Mozda da nokautiramo sudije? Sretno Makedoniji da postigne pobeda sa vise od 10p razlike a ostalo...pa kako god bude.

MM

pre 10 godina

Danas pobeda, pa neka misli ko šta hoće. Kad jednom u sportu počneš kalkulirati, ode ti... Samo pobeda i gas do daske i danas i svaki dan
do kraja prvenstva.

willi

pre 10 godina

nesto nisam siguran da je tezak ispit polozen. ako makedonija dobije latviju onda ja mislim da ce se makedonci plasirati dalje tako da nosimo samo 2 poena u drugi krug. pored utakmice sa francuskom, koju cemo izgubiti i pre nego sto je pocel, i izgubljene protiv makedonije nemamo sanse za medalju. e sad se vidi kako nam je velesila u kosarci makedonija sa tri igraca stala na put.

ja rekoh a vi lupajte minuse

pre 10 godina

Opet se ponavlja priča sa povredama. Očigledno da postoji problem sa tim predugačkim (a potpuno prevaziđenim) pripremama koje forsira Ivković. Nešto tu ne štima kako treba, čim tako lako nastaju povrede kad počne takmičenje, a igrači bi trebalo da posle tih 2 meseca paklenog rada budu maksimalno fizički spermni. Inače te pripreme su i jedan od razloga zašto mnogi igrači otkazuju, velika takmičennja su svake godine, tako da im to ne oatavlja ni malo slobodng vremena, a i propuštaju pripreme i uigravanje sa klubovima gde igraju i od čega žive. Znam da sue većina ne slaže sa mnom ali smatram da Duda treba da ode, imali smo dve prethodne katastrofe, nismo se kvalifikkovali za najvažnije takmičenje, olimpijadu, videćemo šta će ovaj put da urade ali nisam preterano optimističan. Doduše sad imamo sreću da je njegov miljenik Teodosić povređen, inače bi se i sad kompletna igra potpuno bazirala na njemu, a videli smo kako se to završavalo.

neko

pre 10 godina

Katic se u odbranu vraca brzinom puza.Od Krstica uvek maksimalno zalaganje a Kalinic bi trebao malo da se smiri jer i pored puno skokova i zalaganja izgleda izgubljeno na utakmici.

Nataeos

pre 10 godina

nesto nisam siguran da je tezak ispit polozen. ako makedonija dobije latviju onda ja mislim da ce se makedonci plasirati dalje tako da nosimo samo 2 poena u drugi krug. pored utakmice sa francuskom, koju cemo izgubiti i pre nego sto je pocel, i izgubljene protiv makedonije nemamo sanse za medalju. e sad se vidi kako nam je velesila u kosarci makedonija sa tri igraca stala na put.
(willi, 09. septembar 2013 08:54)
Vidi se da ti je matematika slabija strana....

Labud

pre 10 godina

Rasko Katic me mnogo nervira. Na primer, Gagic me ne nervira zato sto znam da ne ume, ali Rasko, flopper, me nervira upravo zato sto ume. Gubi energiju na svadju sa saigracima i sudijama i kao posledica budu 5 izgubljenih lopti i neki izsiljeni sutevi. On sa iskustvom treba da unosi mir u ekipu a ne razdor! Inace Krstic, nemam reci, ali za njega se znalo od kada se pojavio da je vrhunski igrac. Uz njega bi pohvalio Bogdanovic i ne bi Vas zadrzavao vise - sam cu da obucem svoj kaput.

realno

pre 10 godina

naša utakmica ne odlučuje ni o čemu. pobedili ili izgubili isto nam je što se tiče plasmana,jer su crnogorci ispali iz svake kombinacije.
koliko ćemo bodova preneti,zavisi isključivo od ostalih utakmica. makedonija jedina može da nam pomrsi računicu,ukoliko pobedi letoniju sa više od 12 razlike (pod uslovom da litvanija očekivano dobije bosnu).
ako bosna pobedi litvaniju,makedonci mogu da se slikaju. ali i da odigraju za bosnu...
u svakom slučaju,biće zanimljiv rasplet. dalje mogu svi osim crnogoraca.

Marko

pre 10 godina

Eh moj Cuki pustiti Crnu goru...pa pustite ih i prestanite da smarate.Potekli ste nas na jedno mesto stim pustiti pa pustiti CG. Crnogorci vas 7 dana zezaju na net,daj te im materijal za jos zezanja na vas racun.Kazete da ste najbolji...pokazite to.Najboljima ne treba matematika oni pobedjuju sve sto stane nasprema njih.Samo slabicima treba neka matematika...Mi smo propustili nase sanse sa Bosnom,katastrofalnim sutom za 3 poena.Gotovo 10% je i vise od katastrofa.Bosanci su imali srece jer nismo ubacili jos 2-3 trojke (25/3 za 3 poena)... Sada citam price kao bi oni nas (Makedonija) dobile sa 30 razlike ,kao sada bi mogli da pobede bilo koju NBA ekipu,kao sudjenje nije bilo fer i ostale gluposti.Ja bi selektorom Bosne predlozio da ode kod lekara i uzme neke tablete da se smiri.Ne mogu da negov lik i negove reakci svrstiti u normalno ponasanje.Covek je polomio i reklamni pano iza nega. Sta smo mi trebali da uradimo kada su poklonili pobedu CG i Litvaniji sudije? Mozda da nokautiramo sudije? Sretno Makedoniji da postigne pobeda sa vise od 10p razlike a ostalo...pa kako god bude.

ogi.cg

pre 10 godina

veceras cemo odigrati na pobjedu za kraj pa sto bude.niko nas nije nadigrao,ovaj put nismo imali srece.al petorka-rajs,pekovic,mirotic,vucevic,dubljevic ce imati sta da pokaze u buducnosti.a od sjutra navijamo za srbiju na ovo prvenstvo.dudo ako treba kalkulisi a makedonci kukaju od kad je pocelo evropsko

oklagija

pre 10 godina

Onaj osecaj kad se nisi cimao posle kvalifikacija jer se znalo da ce Duda od nicega napraviti nesto. Sa druge strane Crna Gora je suprotan primer, al to je njihov problem.

profesor

pre 10 godina

Poraz protiv Crne Gore nam obezbedjuje siguran prolaz sa cetiri boda za drugi krug tako da veceras ocekujem od Dude da krene sa petorkom Micic,Andjusic,Krstic Nemanja,Gagic i Stimac i trebali bi da igraju nekih 35 minuta tokom Utakmice da se ostali odmore maximalno. A u drugi krug jedina pretnja su nam Francuzi sa kojima igramo zadnje kolo ako vazi ono pravilo da ekipe sa cetri boda iz orve faze igraju poslednje taman da i tada kalkulisemo u prevodu da izbegnemo Spance!

MM

pre 10 godina

Danas pobeda, pa neka misli ko šta hoće. Kad jednom u sportu počneš kalkulirati, ode ti... Samo pobeda i gas do daske i danas i svaki dan
do kraja prvenstva.

Deki

pre 10 godina

@willi
Ako pobede Letonija i Bosna, a mi izgubimo pravi se krug od 4 reprezentacije sa po 3 pobede gde mi u medjusobnom skoru imamo 3 pobede i nosimo 4 boda. Ako pobedimo, onda smo opet prvi, dalje prolaze reprezentacije koje smo pobedili, dakle 4 boda nama.
Ako pobedi Letonija, a izgubi Bosna, Letonija je treca i mi nosimo 4 boda.
Ako pobedi Makedonija i Bosna, onda se pravi krug od 3 ekipe (Litvanija, Makedonija, Bosna) gde Bosna ima u mini-tabeli 2 pobede, Litvanija 1, Makedonija 0, dakle dalje idu Bosna i Litvanija.
Ako pak, pobede Makedonija (sa manje od 10 razlike) i Litvanija kao i mi, onda se pravi krug od 3 ekipe (Makedonija, Bosna i Letonija) gde Letonija ima bolju kos razliku i ide dalje, dakle mi opet nosimo 4 boda. Ako pobedi Makedonija sa vise od 10 razlike (uz pobedu Litvanije i nas) onda Makedonija ide dalje, i samo tada.
Mada, u tom slucaju mi mozemo i da izgubimo od Crne Gore i onda se pravi krug sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Letonijom sa 2-3, gde Letonija i Bosna imaju vise pobeda i jedan od njih ide dalje, a ne Makedonija.
Tako da u svakom slucaju mi mozemo odlucimo da li idemo sa 4 boda, ako neko drugi ne odluci.

Divos

pre 10 godina

Један кратак и добар опис учинка наших играча, али ипак и мало престрог. Треба се бити и опрезнији са закључцима, па је поменуо овај престроги аналитичар (мало ме подсећа на филмске критичаре који ће скоро сваком одличном филму, осим наравно оних идеолошки подобних и пожељних, наћи безброј замерки и мањкавости) да Бјелица није много утицао на игру, а Немања је у рубрици +/- имао +13 (тј екипа је за време његовог боравка у игри остварила +13, уз Крстића, Калинића и наравно Марковића најбољи у тој рубрици), што ипак говори да док је Немања био на паркету, са или без његове заслуге, екипа је била у позитивном ритму.
Још нешто се мора рећи, а супер је важно, побеђен је изузено квалитетан противник (који ће вероватно у другу фазу, а врло могуће и у 1/4Ф), меч је био изузетно важан, екипа је играла (и због претходног пораза и лоше партије) под великим притиском и супер-млади играчи Србије су положили овај тест са највишом оценом. Зато сви, апсолутно сви заслужују пролазну оцену и сви су дали допринос (па и Штимац, поменуто је чланку да није играо, али је читаво време бодрио своје саиграче, можда не треба то помињати, али није ни неважно за тимски дух и добру хемију у екипи) у овој важној победи.
Овај меч треба заборавити, иде се даље, следи неважна утакмица са ЦГ, па онда нова искушења, и уверен сам да ће ова екипа још доста тога доброг урадити на овом ЕП.

Merlin

pre 10 godina

Igrali su odlicno. Pobedicemo i Cg iako je sada mozda bolje i da izgubimo od Cg,zbog bodova? Ova ekipa ima velike domete,a protiv Ltn su mogli i sa vecom razlikom da pobede da nije bilo malo grca zbog vaznosti meca. Gagic nije na nivou( Stimac se ne racuna jer i ne ulazi) i on je jedini koji to nije,ostali su sasvim ok.

fringe

pre 10 godina

Momcima svaka cast, jos jednom su nas obradovali i ispunili primarni cilj. E sad sto smo mi BILI kosarkaska velesila, normalno je da i od ovih momaka ocekujemo medalju, sto je normalno. Ipak smo mi zemlja kosarke. Rezultati iz 2009. i 2011. vracaju nadu da se mozemo vratiti na puteve stare slave ali preterano je ocekivati od ovih golobradih momaka titulu Evropskog Sampiona. Ja im zelim da momci polako ali sigurno napreduju iz meca u mec i da skupljaju preko potrebno iskustvo na ovakvim mecevima. Opasno je bez obzira na to sto nam poraz vise lezi da se u utakmicu sa Crnom Gorom udje lagano i nezainteresovano. Treba ovu utakmicu iskoristiti da se napumpa samopouzdanje i da se razigra sto vise igraca. Ne moze Krle sam, dakle ocekujem da njega Duda najvise odmori ali i on da zadrzi dobar ritam. Takodje vise minuta na terenu mora biti Micic, Stimac pa i mali Krstic. Dakle ovo je idealna prilika za tim da se razigra, da spusti rucnu i da u punom sjaju usje u narednu fazu gde je sledci cilj plasman na svetsko prvenstvo gde tek treba od ovog tima ocekivati borbu za najvisi plasman. Mada je najrealnije tek za dve godine na Evropskom. Ovo mozda nije najbolje sto Srbija ima ali svakako jeste najbolji tim u ovom trenutku i momci zasluzuju sav respekt i postovanje. Nadam se da ce u buducnosti biti veci odziv i bolja situacija oko povreda, pa da cemo makar jedno prvenstvo odigrati u najacem sastavu. Ali dobro. Samo Hrabro!

cuki

pre 10 godina

@willi & @deki
Ako je tacna ova tabela:

http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8Xfg3jZMG1QuJnp6pnUWd3.pageID_iE88B1fbHFUH5bWYukNoF0.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2013.html


Letonija 2 pobede kos razlika: -5
Bosna 2 pobede kos razlika: -7
Makedonija 1 pobeda kos razlika: -3
CG 1 pobeda kos razlika: -13

U slucaju bilo kakve pobede Makedonije i poraza Bosne treba pustiti CG treba pustiti Crnu Goru jer se pravi krug od 4 reprezentacije.
A ta mini tabela bi i izgledala ovako.

Letonija 4 boda (pobede nad Bosnom i CG)
Bosna 4 boda (pobede nad Makedonijom i CG)
Crna Gora 2 boda (pobeda nad Makedonijom)
Makedonija 2 boda (pobeda nad Letonijom)

Prolaz bi izborile Letonija ili Bosna u zavisnosti od kos razlike a mi bi preneli 4 boda u drugu grupu.

Ako bi mi pak pobedili Crnu goru mini tabela bi izgledala ovako:

Makedonija 2 boda (pobeda nad Letonijom)
Bosna 2 boda (pobeda nad Makedonijom)
Letonija 2 boda (pobeda nad Bosnom)

Dalje ide Makedonija zbog najbolje kos razlike a mi prenosimo 2 boda umesto 4.

hope

pre 10 godina

Svaka cast za veoma vaznu pobedu, ovakve tekme su neprocenljive za ovaj mladi sastav. Jos samo da posebno pohvalim Kalinica. Decko je fenomenalan, zna svoju ulogu u timu a borbenost i zelja za primer svima (ne mislim samo na kosarku)!

Миле

pre 10 godina

Недовић?
Хм, није Пешић баш толика наива
Слажем се са констатацијом аналитичара да је до сада, после Крстића, Марковић најбољи играч наше репрезентације до сада, истина мора мало да буде рационалнији у нападу.

Dado

pre 10 godina

ceda kad se gleda generalno tabela onda normalno da se gleda kos razlika ali to je manje bitno...bitnije je ko od timova ide dalje i koliko se bodova nosi, zato danas navijati za Letoniju da izbace Makedonce pa tim Srbija nosi maksimalna 4 boda bez obzira na rezultat veceras, gde se tim moze dobro odmoriti.

Dushan

pre 10 godina

@profesor - bas tako, da se momci razigraju maksimalno; Na ovo bih jos dodao da pored ovih rovitih - Bogdanovica, Markovica i Nedovica, ni Krstic ne ulazi uopste u igru, neka se odmori, zasluzio je. I onda ako slucajno Makedonci dobiju sa vise od 10 razlike, isprobavati kombinacije tipa - Stimac plej, Gagic bek a Andjusic i mali Krstic na petici i cetvorki:D

epi

pre 10 godina

Nakon odigranih utakmica naše reprezentacije, čovek može samo da bude sigurniji da je mladost i iskustvo ključ za mnoge stvari u životu, pa i u sportu, koji je život u malom.

Arsen

pre 10 godina

@(willi, 9. septembar 2013 08:54)
Zasto uvek neki meljov mora da smori ostale koji citaju komentare pa istom ukazuju na propuste koje je napravio u "razmisljanju"? Zar je toliko tesko koristiti mozak?

svasta

pre 10 godina

Mislim da je za nas idealna situacija da Letonija dobije Makedoniju, mi dobijemo Crnu Goru, da se niko ne povredi, podignemo samopouzdanje i jos malo razigramo. Sve ostalo je matematika...

veerghoen

pre 10 godina

Bilo bi korektno pomenuti poene Nemanje Krstica. Momak je hladno ubacio vrlo vaznu trojku pri samom ulasku u igru. Danas nam ne treba pobeda, jer ulazimo sa 4 boda u sledecu fazu ukoliko Makedonija ne prodje.