Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2013.

17:01

Tomaš Satoranski - zvezda u usponu

Bez obzira na to što se u ekipi nalaze imena poput Bartona, Velša, Veselog ili Bende, 22-godišnji plej se smatra igračem od kog zavisi budućnost češke košarke.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Košarkom je počeo da se bavi u rodnom Pragu, gde je zaigrao za ekipu USK u čijem seniorskom pogonu je proveo tri sezone, od 2006. do 2009. godine.

Transfer u španski Kahasol dogodio se 2009, godine, a dva metra visoki plejmejker je već sledeće postao prvi izbor na toj poziciji, a listi ličnih priznanja dodao je titulu pobednika u takmičenju za najbolje zakucavanje ACB lige.

Prošle sezone je sa 12.5 poena bio najefikasniji igrač ekipe, a rekord sezone od svega 19 poena pokazuje konstantnost u formi mladog Čeha, a uz to prvi je asistent tima i peti skakač.

Kruna dobrih partija stigla je na NBA draftu 2012. kada su Vašington Vizardsi izabrali Tomaša sa 32. pozicije.

Bez sumnje, Satoranski je stekao veliko iskustvo igrama u Endesa ligi, ali će mu za potpunu slobodu u igri trebati podrška starijih, pre svih Jiržija Velša koji zna kako je kada mladi igrač treba da preuzme odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve