Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2013.

01:51

Mirza Teletović - bek u telu centra

Igrač koji je definisao poziciju moderne četvorke koja se više oslanja na šut sa distance nego na igru pod košem.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Godinama je dominirao u najjačoj košarkaškoj ligi u Evropi u dresu Tau Keramike, sadašnje Laboral Kuče, gde je bio jedan od najpreciznijih šutera izvan linije za tri poena.

Momak odrastao u Mostaru, u periodu najvećih ratnih razaranja, karijeru je startovao u Slobodi iz Tuzle, odakle je 2004. otišao u belgijski Ostende.

Prelazak u špansku ligu nije protekao na najbolji način, nekoliko sezona je Teletović pokušavao da dođe do prave forme, da bi u pravom smislu reči eksplodirao 2009. godine kada je proglašen najkorisnijim igračem Kupa Kralja.

Kasnije partije u Evroligi i proseci od preko 20 poena doveli su ga na prag NBA lige. Član Bruklin Netsa postaje 2012. godine, međutim svega deset minuta po utakmici doveli su do toga da je Teletović izgubio samopouzdanje i zabeležio nekoliko tragikomičnih promašaja.

Bez obzira na malu minutažu, stručni štab Netsa, predvođen novim trenerom Džejsonom Kidom ima poverenje u 27-godišnjeg Bosanca, pa će se on sledeće sezone naći u društvu zvezda poput Kevina Garneta i Pola Pirsa, što će mu pružiti mogućnost da uči i napreduje.

Ono što predstavlja problem pred Evrobasket je kasno priključivanje pripremama reprezentacije, zbog čega je ušao u sukob sa selektorom. Desetak dana kašnjenja uz nekoliko kilograma viška naišlo je na oštru reakciju Petrovića, ali će nesuglasice, po svemu sudeći, biti razrešene, zbog interesa reprezentacije i želje da ekipa ponovi rezultat od pre 20 godina i plasira se u drugo kolo takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve