CEV kup: Anja među Italijankima i Ruskinjama

Peruđa je drugi italijanski grad u kome će se ovih dana održati završni turnir u nekom od evro-kupova. Posle Modene i muškog fajnal fora u Top Tims Kupu, došlo je vreme da posle četiri utakmice dobijemo osvajača Kup CEV u ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2007.

01:16

Default images

Italijani će osim domaćinstva na završnom turniru imati i dve ekipe, domaćina Peruđu i Asistel iz Novara koji će zbog činjenice da su iz iste zemlje morati da se sastanu u polufinalu. U drugom paru sastaju se Universidad Burgos i Zarečje Odincovo.

Domaćice turnira su aktuelne šampionke Evrope i braniteljke italijanskog Kupa, možda su i najbolja italijanska ekipa u 21. veku. Ipak pitanje je da li će se serija uspeha nastaviti i ove sezone. I pored prednosti domaćeg terena Peruđa će, ako želi trofej, morati da eliminiše ubedljivo prvoplasiranu ekipu u prvenstvu Asistel iz Novare, za koji već treću sezonu uspešno igra srpska reprezentativka Anja Spasojević.

- Peruđa je veliki protivnik i ako mislimo da se nadamo nekom dobrom rezultatu protiv njih moramo da damo, ne 100 već 150 posto. Nisam takva ne volim da kažem hoćemo ili nećemo da osvojimo. Idemo na teren da odigramo do kraja. Ako damo sve, verovatno ćemo pobediti. A ako nas neko dobije i pored nasih 100 posto onda svaka čast radićemo da budemo bolji od vas jednog dana – kaže Anja Spasojević za B92.

Asistel je u dosadašnjem delu prvenstva doživeo samo jedan poraz, a do završnog turnira je došao posle pobeda nad Šafhauzenom i Nafta Gas Pilom, uz svega dva izgubljena seta. Takođe protivnika u polufinalau ove sezone već su dva puta savladale maksimalnim rezultatom.
- I u prvenstvu i u polufinalu Super kupa nisu mogle da nam se suprotstave. Ipak imaju nekoliko vrhunskih igračica. Naša prednost je i to što one u glavi imaju da smo ih dva puta pobedile I to što imaju imperativ pobede pred svojom publikom.

Takođe, Peruđa nema velike šanse da odbrani titulu tako da je Kup CEV najbolja prilika da se spasi sezona. Pirmera radi ekipa Peruđe je u samo u poslednje dve godine osvojila čak pet trofeja u domaćim i evro takmičenjima, što stvara veliki pritisak na tim.

- Mi nemamo poseban pritisak i to može da bude minijaturna prednost. Ipak to je samo jedna utakmica gde odlučuju nijanse, ali i sreća, a sreća prati hrabre – tvrdi Anja.

Blagu prednost Aisstelu nad Peruđom dao je i Zoran Kovačić trener odbojkašica Kleka. Prema njegovim rečima Asistel igra bolje ove sezone, a najveća prednost Peruđe je prema njemu domaći teren.

- Ipak biće to neizvesna utakmica. Peruđa je trenutno u dobroj formi a ovakvi mečevi znaju da inspiršu.
Strateg Kleka je u drugom polufinalnom paru kao ubedljivog favorita istakao rusku ekipu Zarečje Odincovo, koja je prethodna dva protivnika u evro kupovima eliminisala bez izgubljenog seta.

- Pratio sam Ruskinje preko satelita i zaista imaju moćnu ekipu. Igraju snažno i Španjolke će teško moći da im pariraju. Prednost Burgosa može da bude brža igra, ali mislim da nemaju velikih šansi.

Kovačić smatra da bi Ruskinje mogle i do trofeja Kupa CEV.

- Ako Zarečje uspe da nametne svoju igru I iskoriste jak servis I odličnu blok igru mogu I da osvoje trofej. Na drugoj strani za Italijanke je preduslov uspeha dobra igra u odbrani, a prevagu može da im donese prednost na poziciji tehničarke I bolja priprema za meč.

Karte za ceo turnir koštaju za italijanske uslove simboličnih osam i deset evra. Polufinalni mečevi na programu su u subotu od 17.30 (U. Burgos – Zarečje Odnicovo) i 20.30 časova (Sirio Peruđa – Asistel Novara). Razigravanje za treće mesto igra se u nedelju od 15.30 a meč za trofej najboljih u CEV kupu od 18.30 časova, a da li će trofej podići Anja Spasojević znaćemo verovatno oko 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: