Miloš Jovanović

Predstavljamo : Klub Briž

U četvrtak, 22. oktobra, u 19 časova, beogradski Partizan odigraće svoj treći meč u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope. Protivnik će biti belgijski Klub Briž, koji ovim tekstom predstavljamo čitaocima našeg sajta.

Miloš Jovanović ponedeljak 19.10. 02:51 Komentara: 3

Burek, ćevapi i dijamanti - fudbal, Bosnian style (1. deo)

Fudbal u regionu mahom je, dugo vremena, bio ograničen na Srbiju i Hrvatsku, uz poneki bljesak recimo Slovenije. Ali, otkako je Ćiro Blažević seo na trenersku klupu Bosne i Hercegovine, usledila je prava mala renesansa "najbitnije sporedne stvari na svetu" u komšijskoj republici - nanizali su se rezultati, i Bosna je sada ozbiljan kandidat za kvalifikaciju na završni turnir u Južnoj Africi. Kako to izgleda izbliza, pročitajte u seriji ovonedeljnih tekstova, koji će poslužiti kao uvertira za posledni krug mečeva ove i naredne nedelje.

Miloš Jovanović ponedeljak 5.10. 13:54 Komentara: 23

Sledeća stanica : Brisel

Za nekoliko dana, srpski Orlovi će sleteti u Brisel, gde će pokušati da osvoje nova tri poena u borbi za kvalifikaciju na EP 2008. u Austriji i Švajcarskoj. B92 vam pruža detaljan pregled sledećeg protivnika, uz opširnu taktičku analizu.

Miloš Jovanović nedelja 19.08. 22:55 Komentara: 2

NFL '06 : Konačno Koltsi

Još jedna sezona NFL takmičenja je iza nas. Ovoga puta, večiti favorit je konačno ispunio očekivanja, Tom Brejdi je propustio idealnu šansu da i četvrti prst jedne ruke okiti prstenom, neki timovi su ispali pre očekivanja, a neki su stigli i tamo gde niko nije očekivao. Sve u svemu, uzbuđenja teško da su izostala...

Miloš Jovanović subota 17.02. 22:52 Komentara: 43

Finale u Beogradu za kraj prvog izdanja SELAF lige

Pre svega četiri godine, američki fudbal u Srbiji de facto nije ni postojao. Danas, taj sport doživeo je neviđenu ekspanziju u našoj zemlji, i dogurao do dvadesetak oformljenih i funkcionalnih klubova, dve lige i nacionalne selekcije. 2006. obeležila je i prvu godinu u kojoj se AF u Srbiji igrao sa punom zaštitnom opremom, u vidu SELAF (Southeastern European League of American Football) takmičenja u kojem su učesvovali četiri tima iz Srbije i jedan iz Slovenije. Finale SELAF-a odigraće se ove nedelje na stadionu Radničkog sa Novog Beograda (14h), a za najviši plasman boriće se Vukovi iz Beograda i kragujevački Wild Boarsi.

sreda 4.10. 00:17 Komentara: 17

NFL: Konferencija heroja

Posle analize AF konferencije, tema B92 se nastavlja analizom drugog dela lige - NF konferencije. Za razliku od AFC-a, koja je prošle godine bila napeta do samog kraja, u NFC-u je gotovo sve bilo rešeno pre poslednjeg kola, no ovaj put možemo očekivati nešto žešću borbu za plejof mesta - nadasve zahvaljujući brojnim pojačanjima i očekivanim povratkom u formu izvesnih igrača.

četvrtak 4.09. 21:49 Komentara: 11

NFL: Ponovo kreće ludilo američkog fudbala

2002. godina će sigurno ostati u dubokom sećanju ljubiteljima američkog fudbala - u sezoni u kojoj je predstavljen novi format takmičenja (dve konferencije, sa po četiri divizije, sa po četiri tima, za razliku od standardnog 2x3x5-6 sistema koji je ranije upražnjavan), viđen je odličan fudbal sa puno neizvesnih utakmica.

četvrtak 4.09. 19:36 Komentara: 19