NCAA: Počelo popunjavanje "sweet 16"

ZAPAD Notre Dame – Illinois 68 : 60 Posle pobede nad Wisconsin-Milwaukee univerzitetom, Notre Dame se susreo sa bolje rankiranim Illinoisom. Kako “Ratoborni Irci” nisu imali ne znam kakvu sezonu, nije im se ni predvidjao neki zapazeniji rezultat...

Izvor: Aleksandar Džikiæ, pomoæni trener KK Partizan

Nedelja, 23.03.2003.

22:32

Default images

... Medjutim, šutem sa 3 poena – 13 postignutih trojki, uz procenat šuta od 54% ! – prosto su razbili odbranu koja ove sezone jednostavno ne dozvoljava visok procenat šuta svojim protivnicima ( Illinois je treći na listi ekipa protiv kojih se najlošije sutira ). S druge strane, i odbrana ND je funkcionisala na pravi način. Ekipu koja je broj 2 čitavog šampionata po broju asistencija ( na 11 utakmica su ih imali 20 i više ) su sveli na tek 12 , uz 9 izgubljenih. Illinois, koji je šampion Big Tena i ove godine ima skalpove ekipa kao što su North Carolina, Missouri, Wisconsin, Michigan i Indiana, nije uspeo da zaustavi šutere Notre Damea, predvodjene Millerom ( 5 od 7 za 3 ).

Gonzaga – Arizona  95 : 96
Pobeda posle duplog produžetka. Umalo da broj 1 Zapada završi svoje učešće. Nije bilo adekvatnog odgovora za igru Gonzage, koja pokušava da što više poentira sa pozicija blize košu, ali i adekvatnu podršku spoljnih igrača. Očekivalo se da ih Arizona pretrči, ali do pobede su Olsonovi momci došli tek posle 50 minuta igre. Sin slavnoga oca, Luke Walton je odigrao maestralno – 16p,6sk,9as,3uk ! 

Arizona State – Kanzas  76 – 108
Arizona state-u sei I nisu davale šanse . Kanzas je bio izraziti favorit, sto je i potvrdio. Šutirali su iz igre neverovatnih 68%, a veliki broj poena je postignut posle asistencija ,kojih je bilo 21. 

Central Michigan – Duke  60 – 86
Posle izbacivanja Creightona, Central Michigan nije uspeo da pobedi Duke i tako dodje na prvo mesto liste iznenadjenja. Igrač veoma zaslužan za plasman u drugi krug, Manciel, je protiv Duke-a bio katastrofalan, daleko od učinka koji se očekivao.Nosilac otpora je bio Kaman, prava petica, igrač sa “ledjnim” navikama, medju 3 najbolja u NCAA. Više nego nedovoljno.S druge strane, njihovim protivnicima izgleda odgovara status tima iz senke.Duke je sutirao ukupnih 62 %, sa ubacenih 10 trojki uz procenat od 67 % !!! Toliko o njihovim šuterskim sposobnostima. Redick i Jones kombinovanih 54 poena. 

Sledeće kolo:
Notre Dame – Arizona
Duke – Kanzas
ISTOK
California – Oklahoma  65 - 74
Odigrana je samo ova utakmica istočne regije. Nosilac kostura ove grupe nije dozvolio nikakva iznenadjenja i svakim nastupom potvrdjuje najave onih kojih su ih videli na Final fouru.Iako je najbolji igrac tima, Hollis Price, bio loš, to nije sprečilo njegove saigrače da dominantnim skokom, nesebičnom egzekucijom u napadu i tvrdom odbranom trijumfuju. Sledeći protivnik im je bolji iz susreta Auburn – Wake Forest. 

JUG
Connecticut – Stanford  85 – 74
Ekipa Jima Calhouna je ostvarila plasman u sledeće kolo, odnosno ušla je medju 16 najboljih timova sezone. Osnovni zadatak je bio zaustavljanje Juliusa Barnesa, vodeceg igraca Stanforda, visokog igrača sa dobrim šutem za 3 poena. Posle njegove 4 trojke u prvih 20 minuta, Uconn je uradio sve da ga odvoji od lopte i u tome se i uspelo ( 7 poena u drugom poluvremenu, iz samo 5 šuteva). Dok ih je šut služio Stanford je bio u igri.Sedam trojki u prvom, ali samo jedna od 7 u drugom poluvremenu. Bez ubačenih spoljnih šuteva i sa zatvorenim Barnesom, nisu ni imali puno izgleda. Uconn ima dva NBA stara u najavi – Gordona i Okafora.

SREDNJI ZAPAD

Tulsa – Wisconsin  60 – 61
Izgledalo je da kao da će se Tulsa kvalifikovati medju 16 . Posle velike pobede nad Daytonom, falili su sekundi do nove pobede. Medjutim, Owens je postigao odlučujuću trojku ( da nesreća bude veća, ovaj igrač je daleko od najboljeg šutera u Wisconsinu ) samo sekund pred kraj, zakljucujuci seriju od 16-2, kojom se njegov tim vratio u igru. Wisconsin sada cela pobednika utakmice Kentucky – Utah. 

Missouri – Marquette  92 – 101
Oni koji nisu imali prilike da pogledaju ovu utakmicu, a takvih je verujem većina,
su propustili najveci obračun šutera u dosadašnjem delu turnira, a koliko je meni
poznato , i  tokom sezone se nije desilo nista slično.Marquette se našao medju najboljih 16 prvi put posle `94. godine, ili ako se ode još dalje, prvi put posle titule `77. godine pod vodstvom legendarnog Al MacGuirea.Istina je da im je bio potreban produžetak da bi se savladao Missouri, ali samo se pobede pišu.

Missouri je izgubio utakmicu, iako je ubacio 15 trojki iz čak 36 pokusaja ( tačno 50 % ukupnih šuteva ). Izgubio je utakmicu iako je Paulding postigao 36 poena, uključujući i 9 trojki iz 15 pokušaja, a njegov saigrač Johnson je došao do brojke od 28 poena.da priča ne bude idealna, Clemons se ispromašivao kao nikad do sad – 10/1 za 3.
Ni pobednici nisu ostali dužni onom delu publike koji trojku voli više nego išta.Diener je ubacio 26 poena, od toga 8- 5 za 3 p, čitav tim je šutirao 67%!!!

Medjutim, ono što se mora napomenuti je učinak Marquetteovih igrača sa klupe .Verovali ili ne, sva četvorica su šutirala bez promašaja iz igre, za ukupnih 25 poena, a heroj pobede je baš jedan od njih, potpuni anonimus Novak, koji je za 17 minuta postigao 14 poena, 4-4 za 3 p. Još jedan neverovatan procenat – Marquette je ubacio  95% šutiranih slobodnih bacanja. Sad im ostaje da čekaju boljeg iz meča Pittsburgh – Indiana.

Da sve ne bude crno za Missouri, pomenuti tandem Paulding – Johnson će po svemu sudeći ostati barem još jednu godinu na ovoj školi, što znači da će NBA ostaviti za kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: