Evroliga:Vraćena neizvesnost

U grupi D nekako je sve bilo jasno i pre ove druge runde. CSKA je favorit, ne samo u svojoj grupi. Ciljevi Ivkovicevih ekipa su uvek najviseg tipa, u odnosu na takve planove se i pravi ekipa, a svake nedelje stize potvrda da je posao dobro uradjen. Poslednja zrtva je Cibona, koja je navodno vise razmisljala sta ih za vikend ceka u Beogradu.

Izvor: Aleksandar Džikiæ, pomoæni trener KK Partizan Mobtel

Subota, 08.03.2003.

15:24

Default images

Ekipa izabranog selektora je dozivela jos jedan poraz na domacem terenu, ovog puta Efes je uspeo da nadigra Unicaju.Najvise je problema bilo sa zaustavljanjem gostujuce petice Kambale, koji je imao odlican realizatorski i skakacki ucinak.

Kod domacina dobar Okulaja, kao i vecim delom sezone, uz pomoc Gurovica. Ostatak tima igra po sistemu vruce – hladno, a Maljkovic sigurno nije zadovoljan nedostatkom odrazanja odredjenog kvalitetnog nivoa igre. U grupi E Sijena je uspela da na domacem terenu dobije Panatinaikos. Zeleni su put Italije krenuli veoma oslabljeni – Alvertis se jos oporavlja od bolesti, a Rodney “I wanna get high, so high “ Buford se opustao uz sredstva koja nisu dozvoljena , te ga je grcka kosarkaska organizacija kaznila .

S druge strane, trener Sijene Ataman ima tu mogucnost da igrac kakav je Kakjusis ( poslednje pojacanje, ex AEK ) ulazi sa klupe ( cisto podsecanja radi, pomenuti je prosle sezone bio u najuzem izboru za najbolju “trojku” Evrope ) i tako podize nivo igre.Trio Stefanov – Ford – Jahovic odlicno radi ono za sta je odlicno placen.

Pao sa odlicnim Fotsisom i standardnim MCDonaldom I Middletonom, bez ikakve pomoci sa klupe – ukupnih 4 poena. 

Igraci Ulkera jos ne shvataju da su zaista u drugom krugu Evrolige, tamo gde im je i mesto , s obzirom na silne potrosene pare I zvucna imena. Blair protiv Skipera daleko ispod svog prosecnog indexa, osrednji Booker I Praskevicijus, ali Turaka nigde nije bilo. Ni Italijani se nisu nesto proslavili, ali ima  li neceg lepseg u sportu od pobede posle igre kojom ni sam nisi zadovoljan. U grupi F je vec doslo do podele – Beneton i Makabi imaji po dve pobede, Virtus i Tau po dva poraza. Ono sto je jos prosle godine bio dogadjaj od najviseg interesovanja, ove godine je susret u koji se ulazi sa jasno definisanim favoritom. Beneton je u polupraznom Palamalagutiju , sa pola snage, bez ne znam kako dobre i atraktivne igre, koja je ipak donela cak 21 oduzetu loptu ( ali tek 5 asistencija, mnogo ispod njihovog proseka ), nastavio siguran pohod ka Barseloni.

Virtus je igrao sa cak 10 igraca, ali sta napisati posle utakmice u kojoj domacin ne dobije niti jednu cetvrtinu. Kako im je u domacem prventsvu situacija daleko od povoljne, pitanje je koliko ce Bolonjezi nastaviti da “zapinju” u veropskom takmicenju, odnosno moze se ocekivati da se potpuno podrede italijanskom sampionatu…

Bas kao i Tau Ceramica, koja posle dva kola ne zna za pobedu. Veliki broj promenjenih igraca, veliki broj povredjenih igraca – sastav spanske ekipe maltene nikad nije isti. Spanska liga je najjaca u Evropi, a verovatno se jos nije naslo vremena za pravi oporavak od napornog igranja finalnog turnira spnskog Kupa. Pojedini igraci su daleko od proslogodisnje forme, a pojacanja nisu na nivou povredjenih igraca. Ne moze se reci da je posle dva kola sve vec odluceno, ali je potrebno dosta kako bi Tau zavrsio na final fouru.

Mislim da je sada ama bas svima jasno zasto je sve i jedna ekipa koja mora “do kraja” zelela da na svom putu izbegne bas Olimpiju. Poslednja zrtva je Barselona, i ovaj put je za spanske klubove koban bio Ilijevski, strelac poslednja dva bacanja, koja su i odlucila pobednika.Barselona je nadskakana, ma koliko to cudno zvucalo, i losije je sutirala za 3 poena . Ako ista posle poraza moze da zadovolji Pesica, onda je to stalmost u igri Bodiroge, kao i moc da se vrate iz minusa od 16 poena, ali bi zato trebalo da se “pretresu” razlozi zbog kojih se uslo u toliki minus.

Stari znalci iz prvog kruga odigrali su utakmicu u kojoj su oba tima jedva dosla do 40% suta iz igre. Asvel ne moze bez Gulyasa, narocito ne u gostima, a Olimpijakos i dalje igra svoje – tvrda I uporna odbrana, kontrolisan napad – sto ga je sada postavilo na celnu poziciju grupe G.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: