Perlić: Zrenjanin je odličan primer za paraolimpijski sport

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Zrenjaninu platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs.

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2017.

12:01

Perlić: Zrenjanin je odličan primer za paraolimpijski sport
promo/sampioni svaki dan

Sajt je prvenstveno namenjen osobama sa invaliditetom.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali u Zrenjaninu prisustvovao je i Goran Perlić, naš paraolimpijac, stonoteniser koji je branio boje naše zastave u Riju. On je svojom pričom motivisao sve prisutne da se uključe u projekat i daju svoje ideje. Ovom prilikom održan je i revijalni meč u stonom tenisu.

„Sport za osobe za invaliditetom bi trebalo da bude neka vrsta produžene rehabilitacije. Već 12-13 godina se bavim sportom. Zrenjanin je drugi grad u Srbiji, posle Novog Sada, koji ima najbolje rezultate kada je u pitanju paraolimpijski sport. Zrenjanin je odličan primer drugim gradovima“, rekao je Goran Perlić.

Platforma „Šampioni svaki dan“ koncipirana je kao izvor znanja i informacija o sportskim aktivnostima koje se odvijaju u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije i drugih organizacija i institucija u Srbiji koje se bave ili pružaju podršku sportu osoba sa invaliditetom. Namenjena je osobama s invaliditetom, ali i svim građanima koji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat, koji ima za cilj da omogući bolji uslovi za bavljenje sportom i veću dostupnost sportskim objektima.
Promo/sampioni sveki dan
„Od početka saradnje na projektu „Šampioni svaki dan“ nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na Paraolimpijskim igrama u Riju. Želja svih nas bila je da iz „jednorogog jelena“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Ovo je naš prvi korak u Smederevu. Verujemo da mnogo malih prvih koraka u gradovima širom Srbije može da učini da na kraju ovog olimpijskog ciklusa imamo bolje uslove za sportiste sa invaliditetom, veću dostupnost objekata ili neke nove buduće šampione“, kaže Aleksandra Jovanoski, marketing koordinator u Apatinskoj pivari.

Projekat „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine, potpisali su ugovor u okviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: