Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

15:03

Urugvajci razbili Ruse za prvo mesto u grupi!

Fudbaleri Urugvaja pobedili su Rusiju sa 3:0 u trećem kolu Grupe A Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Urugvajci razbili Ruse za prvo mesto u grupi!
Foto: Getty Images

Urugvajci su ovim trijumfom rešili pitanje pobednika grupe i sa prvog mesta će čekati drugoplasiranog iz Grupe B gde se za to mesto bore Portugal i Španija.

Urugvajci su vrlo brzo pokazali da će probati rano da postignu gol jer je još u prvom minutu sa distance "tukao" Matijas Vesino. Tada nije bilo opasnosti po gol Rusije, ali je Urugvaj prvu izglednu priliku pretvorio u gol već u desetom minutu.

Gazinski je ispred svog kaznenog prostora faulirao Betankura, a loptu je namestio Luis Suares.

Živi zid je skratio vidno polje Igoru Akinfejevu, Suares je to iskoristio i po zemlji šutirao u donji ćošak za 1:0.

Akinfejev se istegao koliko je bilo moguće, ali ne dovoljno da odbrani. Samo dva minuta kasnije Rusi su mogli do izjednačenja.

Dzjuba je glavom dobro spustio loptu na liniju 16 metara za Čeriševa, a ovaj je iz prve šutirao. Muslera je imao sreće jer je snažan udarac išao u njega inače ne bi bilo šanse da je odbrani.

Koliko je u toj situaciji Muslera imao sreće, toliko je Rusi nisu imali u 23. minutu. Sa oko 25 metara šutira Laksalt, isprečio se Čerišev od čije se noge lopta odbila i otišla u sam ugao gola gde Akinfejev nije mogao da je stigne.

Da stvari nastave da se kreću od loših ka gorim, pobrinuo se Igor Smoljnikov. Startovao je na Laksalta i dobio drugi žuti karton i isključenje u 36. minutu.

U međuvremenu je Betankur bio sam ispred golmana, ali nije povisio na 3:0. Urugvaj je do kraja poluvremena malo popustio tempo i ostalo je 2:0.

Već na startu drugog dela igre bilo je jasno da će Rusi teško moći bilo šta da urade i da je za njih utakmica gotova bila u 36. minutu.

Mirančuk je pokušavao istrčavanjima, Samedov nije mogao centašutem da pogodi ni kamion pa su lopte preletale kazneni prostor Urugvaja, a Dzjuba je bio nezadovoljan.

Sve to je rezultovalo lošijom igrom Rusa u drugom poluvremenu uz tek povremene pokušaje da ugroze Musleru, što je bez Čeriševa išlo teško.

Urugvajci su imali nekoliko dobrih šansi da postignu i treći gol i to su uspeli u 91. minutu. Rodriges je tukao sa distance, Akinfejev je odbranio i odbio loptu u korner.

Najviši je u skoku bio Godin, golman Rusije je i njemu odlično odbranio, ali se lopta odbila Kavaniju i on je spakovao treći gol u mrežu Rusa za suvereno prvo mesto "Urusa" u ovoj grupi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve