Nova vest
Fudbal

Petak, 22.06.2018.

23:00

Srbija na skeneru B92: Nedostajalo iskustvo ili znanje?

Srbija je 52 minuta imala kartu za osminu finala, vodila je protiv Švajcarske 1:0, ali je na kraju ostala ne samo bez pobede, već i bez i
jednog boda – 1:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija na skeneru B92: Nedostajalo iskustvo ili znanje?
Getty images

"Orlovi“ kao da nisu znali kako da utakmicu mirno privedu kraju, nedostajalo im je iskustvo ili možda znanje, tek sada ih očekuje izuzetno težak posao a to je da pobede Brazil u poslednjem kolu ukoliko žele u osminu finala.

Selektor Mladen Krstajić delovao je stegnuto, zamenio je Filipa Kostića i uveo Adema Ljajića, kojeg je poslao ponovo na krilo. Nije ta izmena imala nikakav efekat, a mogao je mirne duše da iz igre izvede Sergeja Milinkovića-Savića.

Pokušao je da igru Srbij eučini opsanijom po boku uveo je i Nemanju Radonjića, ali moždfa je to kasno učinio, jer fudbaler Crvene zvezde za devet minuta nije uradio ništa specijalno, osim jednog trka.

Na Svetskom prvenstvu greške se ne praštaju, Švajcarci su pritiskali, gradili igru, pleli mrežu oko našeg gola i na kraju slavili.

VLADIMIR STOJKOVIĆ

Sjajno je zaustavio šut Džemailija, kada su Švajcarci probili probili kroz sredinu odbrane u 30. minutu. Imao je još par intervencija, ali je primio i dva gola. Čini se da prvi nije mogao da brani, a kod drugog je uradio ono što je trebalo, izašao je, skratuio ugao, međutim Šaćiri je bio izuzetno precizan.

BRANISLAV IVANOVIĆ

Siguran u prvom poluvremenu, ali je zakasnio da izblokira šut Džake prilom izjednačenja Švajcaraca. I pored toga bio je jedan od boljih igrača u našem timu.

NIKOLA MILENKOVIĆ

Veći deo utakmice odigrao je dobro, ali na njegovu žalost promakla mu je lopta upućena ka Šaćiriju, koji je umakao i Tošiću i posleo loptu pored Stojkovića za 1:2.

DUŠKO TOŠIĆ

Borben kao i uvek, međutim, iz velike želje da po svaku cenu dođe do lopte dešavaju mu se loše procene. Pravio je ofsajd zamku za Džaku pre gola, a kada je video da nije na vreme izašao krenuo je da trči za Džakom, međutim, spasa više nije bilo.

ALEKSANDAR KOLAROV

Izuzetno se borio, imao je težak posao da zatvori opsanu desnu stranu Švajcaraca, a stizao je i da pripreti svojim centaršutevima. Najopsaniji za gol Švajcaraca bio je jedan za Mitrovića, na koji naš napadač nije stigao.

NEMANJA MATIĆ

Pripremio je prvu šansu za Mitrovića, kasnije u drugom delu još jednu, pokušavao je da pokvari igru Švajcaraca, ali to je bilo izuzetno teško naročito u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta igre Švajcarci su imali loptu u svom posedu u jednom trenutku čak 62 odsto. Bio je jedan od bolji, ali za pobedu u ovom meču trebao nam je najbolji Matić.

LUKA MILIVOJEVIĆ

Do izlaska iz igre imao je najviše pasova od svih veznih igrača Srbije. Samo u prvom poluvremenu imao je 88 posto tačnih, dok je Tadić, na primer, imao 44. Ruku na srce Tadićevi su bili konkretniji i opsaniji po gol rivala.

DUŠAN TADIĆ

Izuzetno nadahnut i motivisan u prvom poluvremenu, ali je u nastavku igre malo oduzeo gas. U prvih 45. minuta se poigravao sa odbranom. Namestio je gol Mitroviću, „zalomio“ igrača i centrirao za 1:0. U 45. minutu je i sam imao fantastičnu priliku, posle povratne lopte Milikovića-Savića, odlično je šuitirao, ali za malo je bio neprecizan. Šteta što sjajnu igru nije krunisao golom.

FILIP KOSTIĆ

Ima je dva driblinga, jedan šut ka gol, nije to bilo dovoljno da ostane u igri i posle 64. minuta. Kostić ima izuzetno veliku želju, ali deluje kao da ne može da se pronađe u igri. Potreban mu je konkretan učinak, neka asistencija ili gol, da podigne samopouzdanje. Protiv Švajcarske nije bio naš najslabiji igrač, ali je ipak prvi napustio teren.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ

Sergej nije bio na novou igre koju je prikazao protiv Kostarike. Imao je nešto preko 60 odsto tačnih dodavanja. Doduše, jeste imao jednu povratnu loptu za Tadića, posle koje je lopta fijuknula pored gola, ali nedostajao je još neki ključni pas, neki dribling, lopta u prazan prostor. Utisak sa tribina je bio da nije dobio mnogo duela.

ALEKSANDAR MITROVIĆ

Najbolji na terenu. Sjajno je ušao u utakmicu, ispratio je na startu centaršut Matića, ali je njegov udarac zaustavljen, a onda je glavom posle centaršuta Tadića poslao loptu u mrežu. Za 14 minuta tri puta je pucao u pravcu gola, a imao je i jedne „makazice“ posle koji je lopta otišla preko prečke. Stizao je čak i da pred svojim golom zaustavi napad Šaćirija. Samo u prvom poluvremenu je imao pet šuteva ka golu i dobio je sedam vazdušnih duela. I drugo poluvrenme započeo je udarcem glavom preko prečke, borio se kao lav, rvao sa rivalima, mnogo uradio za ekipou.

ADEM LJAJIĆ (od 63. minuta)

Nije mnogo promenio u igri Srbije, jer je opet otišao na levu stranu, a potom ka sredini kada je na teren izašao i Radonjić.

NEMANJA RADONJIĆ (od 81. minuta)

Imao je jedbnu priliku da pokaže koliko je brz, međutim, taj napad odstao je bez završnice. Možda je selektor Krstajić mogao i ranije da ga uvede u igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve