Nova vest
Fudbal

Petak, 22.06.2018.

18:00

Sudije unakazile Srbiju – Šaćiri srušio 'Orlove' u 90. minutu!

Reprezentacija Srbije poražena je od Švajcarske u meču drugog kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji – 2:1 (0:1)!

Tok meča mogli ste da pratite putem našeg Live bloga.

Izvor:

Autor:

Sudije unakazile Srbiju – Šaćiri srušio 'Orlove' u 90. minutu!
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

'Orlovi' su sjajno počeli i vodili već od petog minuta pogotkom Aleksandra MItrovića, da bi se tim rezultatom otišlo i na odmor, ali se sve, nažalost i može se reći nezasluženo, promenilo u drugih 45 minuta.

Najpre je Granit Džaka fenomenalnim udarcem sa oko 25 metara doneo izjednačenje 'Sajdžijama' u 52. minutu, a konačan rezultat susreta postavio je Džerdan Šaćiri u 90.

Ipak, moraju se istaći i dve katastrofalne odluke glavnog arbitara Feliksa Briha, odnosno njegovih pomoćnika, baš u drugom delu igre. Takođe, naši igrači dobili su četiri javne opomene, a Švajcarci samo jednu, i to u poslednjim trenucima susreta..

Pre svega ona u 66. minutu kada nije svirao čist penal nad Mitrovićem, koga su posle centaršuta Dušana Tadića obema rukama držali i Stefan Lihtštajner i Fabijan Šar, ali je Nemac odlučio da svira faul u napadu!

Ona druga nije bila kobna, iako je vrlo lako mogla da bude jer nije sviran očigledan ofsajd Mariju Gavranoviću, posle proigravanja Brila Embola na ivici kaznenog, prostora ali je Vladimir Stojković i tada maestralno reagovao.

Međutim, velika želja da postignemo još jedan pogodak i već iz Kalinjingrada obezbedimo prolaz u osminu finala koštao nas je poraza. Ostavili smo previše prostora, čitava polovina bila nam je prazna, Nikola Milenković zamalo je zakasnio da preseče pâs, a Duško Tošić nije uspeo da sustigne Šaćirija – što ovaj rutinski kažnjava za veliko slavlje Švajcaraca i očaj na licima naših momaka.

Naša reprezentacija je ostala na tri boda, Švajcarska ima jedan više, isto koliko i Brazil, koji je u prvom meču dana bio bolji od Kostarike (2:0) koja je ostala poslednjeplasirana sa nula bodova.

To znači da će Srbija morati da savlada 'Selesao' 27. juna u Moskvi ukoliko želi da se posle tačno dve decenije domogne nokaut faze Mundijala.

A, krenulo je idealno, plan selektora Mladena Krstajića i stručnog štaba – da se u uvodnim minutima krene agresivno ka golu rivala – urodio je plodom već u petom minutu. Nekoliko desetina sekundi pošto je Jan Zomer zaustavio pokušaj Mitrovića glavom, već prilikom sledećeg centaršuta Dušana Tadića nije imao ni najmanju šansu.

Švajcarci su pokušali odmah da odgovore, imali smo i sreće kada Bljerim Džemaili nije lepo zahvatio loptu na ivici peterca, posle proigravanja Rikarda Rodrigesa na svega nekoliko metara od gola, ali se ni mi nismo previše povukli posle vođstva. Odbili smo nalet rivala i počeli ponovo da stvaramo šanse, a udarce su oprobali i Sergej Milinković-Savić i Luka Milivojević.

Malo je nedostajalo da Švajcarska ipak uzvrati posle pola časa igre, međutim Stojković beleži prvu odličnu intervenciju i refleksnom reakcijom sprečava Džemailija da iskoristi stopostotnu priliku sa pet metara.

Opet, i mi smo do odlaska na odmor imali još dve veoma dobre prilike da udvostučimo prednost. Nažalost, Tošić je zamalo bio kratak posle kornera Tadića, dok je volej Tadića sa ivice kaznenog prostora završio tik preko prečke.

Ekipa Vladimira Petkovića krenula je sa napadima od starta nastavka, nije mogla do nove izgledne prilike u uvodnih nekoliko minuta, ali je sve promenio opisani šut Džake.

Vezista Arsenala natrčao je na odbijenu loptu i zaista spektakularnim udarcem poslao je u dalji ugao našeg gola.

Sada su usledili ataci Srbije, Krstajić je na teren poslao i debitanta Nemanju Radonjića u želji da postignemo toliko željeni gol, ali nam se to na kraju obilo o glavu.

Ostavili smo previše prostora igraču Stouk Sitija koji je to znalački iskoristio, vukao je loptu gotovo pedeset metara i u poslednji čas izbegao start požrtvovanog Tošića i samo plasirao loptu pored istrčalog Stojkovića za totalni preokret – novu veliki žal kada je u pitanju naš fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1741 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d