Nova vest
Fudbal

Petak, 22.06.2018.

13:15

Nejmar glumio, Brazil se mučio, Kostarika pala u nadoknadi!

Fudbaleri Brazila pobedili su Kostariku sa 2:0 u utakmici drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Tok meča možete pogledati u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Autor:B92

Nejmar glumio, Brazil se mučio, Kostarika pala u nadoknadi!
Getty images

Oba gola "Selesao" je postigao u nadoknadi pošto se tokom čitavog meča mučio, pokušavao sa distance, ili je jednostavno golman Kostarike Kejlor Navas bio fantastičan.

Prvi gol za Brazil je dao Filipe Kutinjo, a drugi Nejmar.

Brazil opet u prvom poluvremenu nije pokazao ono što se od njega očekuje. Kostarika je već posle pet, šest minuta povukla igrače na svoju polovinu i čekala kontranapade.

Iako je "Selesao" tokom celog prvog poluvremena "davio" loptu sedamdesetak odsto vremena, Kostarikanci su bili nešto konkretniji.

Tako je bilo u 13. minutu kada je dobar prodor Gamboe uz desnu gol-aut liniju iz drugog plana propustio da realizuje Borhes sa desetak metara iz odlične situacije.

Nakon toga je usledio period igre kada je Brazil počeo da dominira. Žezus je i dao gol, ali on nije priznat zbog ofsajda, a osim toga su se pokušaji svodili na udarce izdaleka.

Prednjačili su Marselo i Kutinjo, ali je do "bledog" poluvremena Brazila samo Marselo jednom primorao Kejlora Navasa da reaguje posle lepe "biciklice" i udarca u donji desni ugao gola.

Drugo poluvreme je bilo sušta suprotnost prvog. Brazil je od samog starta pokušavao da napadne i stvorio je četiri šanse za 15 minuta nastavka.

Žezus je već u 50. minutu pogodio prečku i najavio mnogo bolji deo igre za svoju reprezentaciju. U istoj situaciji je i loptu sa gol linije skinuo Kristijan Gamboa.

Kostarika se tada mučilo da iznese loptu, Brazil je pokušavao iz svih oružja, ali su i Kostarikanci imali jednu priliku u 68. minutu kada nisu imali dovoljno sreće pred golom Brazila.

Nejmar je u 72. imao odličnu situaciju kada je presekao loptu, ali su ga centimetri delili od gola. Šest minuta kasnije isti igrač pada u kaznenom prostoru i sudija Bjorn Kujpers svira penal za Brazil posle duela sa Duarteom.

Kostarikanci su se pobunili i Kujpers je odlučio da pregleda VAR snimak posle čega je uvideo da je Nejmar odglumio pad. Nije Brazilac dobio žuti karton, ali je dva minuta kasnije dobio opomenu zbog protesta.

Nervoze je bilo sve više u igri Brazilaca, a "zid" Kostarike je konačno probijen u 91. minutu, može se reći, slučajno. Gabrijel Žezus je loše primio loptu u kaznenom prostoru, na nju je natrčao Kutinjo iako mu nije bila namenjena i dao je kroz noge gol Navasu za 1:0.

Šest minuta kasnije Brazil overava pobedu pogotkom u 97. minutu kada je Nejmar dobro reagovao na petercu posle centaršuta Daglasa Koste.

Brazil je pobedom izbio na prvo mesto naše grupe u kojoj Srbija protiv Švajcarske od 20 časova ima šansu da obezbedi plasman u narednu rundu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

294 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d