Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

18:49

Petković pred Srbiju: Mi uvek idemo na pobedu

Selektor Švajcarske Vladimir Petković najavio je da će njegov tim protiv Srbije igrati na pobedu.

Izvor: B92

Autor:B92

Petković pred Srbiju: Mi uvek idemo na pobedu
Foto: StarSport

Dva tima sastaju se u petak u Kalinjingradu od 20 časova, u drugom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Nikad nismo zadovljni bodom, uvek želimo da pobedimo. A nismo pobedili u prvom meču. Sa strateške strane Srbiju ćemi analizirati večeras", rekao je Petković.

Duel će da direktno odlučuje o plasmanu u osminu finala Mundijala.

"Ako misliš da budeš favorti, to moraš da pokažeš na terenu. Mi uvek pokušavamo da damo najboljemo od sebe na terenu. Tako će biti i sutra. Moramo da budemo puni samopouzdanja, ali i poštovanja prema protivniku. Pokazali smo koliko možemo. Gledanje u retrovizor nam ne pomaže".

Najveći adut Švajcarske je fizička snaga.

"Ne možemo da se oslanjamo samo na fizikalije. Moramo da trčimo više od našeg rivala, to smo postigli protiv Brazila. Želimo da igramo istim tempom. Najbolje je da se uopšte ne žalimo, to je za gubitnike. Mi želimo da igramo najbolje što možemo".

Švajcarci su na startu SP neočekivano remizirali sa Brazilom 1:1.

"Prvi meč je uvek najteži. Ne znaš kako ti se oseća tim, da li su u formi ili ne. U drugom meču imaš veće neizvesnoti ili veće sumnje. Znaćemo sutra da li smo na pravom putu. Očekujem od Šaćirija i od drugih igrača, ali i od sebe više. On je pozitivan, uvek ide napred".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve